Olasz fórum

Olasz fórum

3000 katona az olasz városok utcáin

2008. augusztus 05. - mbemba

 

Ki kell mondani: intézkedésekben szédületes tempót diktál az olasz kormány! A nápolyi szeméthegylánc felszámolása, a bevándorlók nyilvántartásba vétele közepette, most a városokban a közrend és mindenféle törvényesség érdekében, a Berlusconi-kormány katonákat vonultatott az utcára. ,,Rosszindulatúak” megjegyezhetik, hogy még a saját büntethetetlenségének biztosítására is maradt ideje, lásd Lodo Alfano.

 
 
Tegnap reggel kezdték meg szolgálatukat a katonák, mindenekelőtt a nagy városokban. Amúgy a 6 hónapig tartó katonai járőrözés programját, hivatalosan, Bresciában indította Maroni belügyminiszter. Ha minden igaz, korán reggel a 6,30-as kaszárnyából való kivonulás után, 7-re már kinn is voltak az utcákon, tereken, de főleg a bevándorlókat fogadó és őrző központok környékén, illetve a veszélyeztetettebb helyeken.
 
Rómában például ilyen helynek számítanak az arab diplomaták irodái, vagy a San Giovanni in Laterano tér, de az egyik, rendszerint, kihalt buszvégállomáson is négy harcfi vigyázza a teret. Itt mondott a Corriere della Serának egy pár szót, egy Alessandro nevű, Bagdadot, Afganisztánt, Koszovót megjárt ,,veterán”: ,,Azért vagyunk itt, hogy garantáljuk a biztonságot. Természetesen, ez a bagdadihoz képest egy kis sétálgatásnak számít.”
 
Palermóba a katonák Trapaniból érkeztek. Szicília székhelyén 50 katona fog szolgálatot teljesíteni, rendőrökkel mutatva meg minden tekintélyüket. Nem is olyan régen, 1992-ben már jártak katonák Szicília városaiban, mikor a maffia kivégezte az ügyeikben sikerrel eljáró bírókat, Giovanni Falconet és Paolo Borsellinót. Az akkori antimaffia program neve Vespri Siciliani (Szicíliai vecsernye) volt.
 
A lombard fővárosban, Milánóban, szintén kivonultak a katonák. Ott voltak és ott lesznek az Egyesült Államok követségénél, a központi zsinagógánál, az egyiptomi, a török, az orosz és – mi sem természetesebb – a kínai konzulátusnál.
 
Az ismertetett számokat tekintve Nápoly vezet, méghozzá nagyon a katonák számát tekintve (volt forrás,a melyik Milánót jelölte meg): 179 katona vonul majd a derék rendőrökkel, ebből 40 az amerikai követség nyugalmát őrzi; a Vomero negyedben pénzügyőrökkel róják az uccákat a hadfiak. Ugyanakkor nagy lesz az odafigyelés a Molo Beverellón is, mert ott nagy a forgalom, ugyanis a Nápoly környéki szigeteket, legkönnyebben, innen lehet megközelíteni.
 
Torinóban az őrjáratok nagy figyelemmel őrzik a Parco Sturát, melyet a helyiek egyszerűen csak Tossic Parknak kereszteltek át.
 
Az ellenzék szerint, a katonák megijesztik, majd elijesztik a turistákat. Szerintem meg, rendezik, de nem megoldják a helyzetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr85601131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása