Olasz fórum

Olasz fórum

Rossi elhúzott

2008. augusztus 17. - mbemba

Nem több, nem kevesebb, mint 50 pont Valentino Rossi előnye a világbajnokság pontversenyében.

Történt ugyanis, hogy a nagyon hajtó, nagyon akaró Stoner elesett. Hibázott az ausztrál. De kezdjük az elején!
 
Egy régebbi kép, az emlékezetes sisakkal
 
 
 
 
 
 
 
Az ausztrál
nyerte az időmérőt, meg a próbafutamokat is. Első lett szárazon, első lett esőben. A futam előtt mindketten elmondták, milyen körülményekkel lennének elégedettek. Stoner azt mondta, neki aztán mindegy, Rossi pedig egyértelműsítette, hogy az eső nem kedvezne nekik, a Yamahának. Az olaszról kiderült, hogy betegeskedik, és ezért antibiotikumot kell szednie.
 
A brnói nagydíjat tehát az első helyről kezdte Stoner, a másodikról indult Rossi. Az eső nem esett. A célegyenes végére Hopkins befurakodott Rossi elé, de a 46-os ezt nem tűrte sokáig és Stoner nyomába eredt, aki mindent beleadva századokat, néha tizedeket tett hozzá a különbséghez, de elhúzni nem tudott. Folyamatosan másfél percen belül maradtak.
 
Aztán, úgy tűnt, hogy Rossi közelebb keveredett és egy kanyarban az igyekvő Stoner túlságosan elfektette a Ducatit is kicsúszott a homokba, megpróbálta visszahozni a gépét, sikerült is, de az már nem úgy ment ahogy kellett volna, így lehúzódott és letette a csodamasinát.
 
Rossi pedig tudta mi a feladat: nem hibázni! És nem hibázott. A Yamaha csapat pedig egy emberként üdvözölte a célegyenesben egy keréken karikázó nyolcszoros hétszeres világbajnokot. A káprázatos amerikai verseny után, egy kevésbé látványos összecsapáson Rossi ismét bizonyított. Egyébként pedig, érdemes tudni, hogy Rossi, még a 125-ösök között, Brnóban nyerte első világbajnok futamát.
 
És hogy érezzük a sebességet
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr53619896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása