Olasz fórum

Olasz fórum

Kifütyülték a Romát! (Roma-Kolozsvár 1-2)

2008. szeptember 16. - mbemba

Ritka dolog történt a Roma hazai meccsén a Bajnokok Ligájában: a szurkolók kifütyülték csapatukat. És erről a Kolozsvár is tehet!

Tavaly a vasutascsapat csodát tett Romániában, hiszen bajnokok lettek. Idén reszkess Európa, jón Kolozsvár? Gondolok arra, hogy a csoportkört talán túléli a Kincses Város csapata? Úgy legyen!
 
Visszatérve a Romára! Doni, Cicinho, Cassetti, Panucci, Riise, Taddei, Aquilani, De Rossi, Tonetto, Baptista, Vucinic gárda szállt szembe az igazán nemzetközi Kolozsvárral és a 17. perc azt támasztotta alá, hogy önbizalmat visszaszerző három pontot takarít be a csapat, hiszen Panucci bevette a vendégkaput, ráadásul egy-két perccel korábban Vucinic fejelt kapufát. A 49. percben azonban máris 1-2 volt az eredmény, ugyanis az argentin Culio két gólt is szerzett a vendégeknek (a második gól előtt, Panucci cserét kért és kapott, sérülése miatt).
 
Mit tehetett szegény, szerencsétlen Spalletti: beküldte Tottit, Riise helyére. Népszerű csere! De hasznos nem lett, mert a visszatérő Pupone nem szerzett gólt. A legveszélyesebb római Vucinic volt, cselei gyakran bejöttek, de igazán nagy-nagy helyzete nem volt. Montella is bejött, de neki sem sikeredett a gólvágás. A legközelebb az egyenlítéshez De Rossi állt, mikoris nagyot bikázott a kapu felé, de a felsősarkat elkerülte a labda.
 
A vereség oka:
 
A Yahoo és a Gazzetta is kiemeli a római játékosok gyenge fizikai állapotát!
 
Spalletti a következőket nyilatkozta: ,,Az első félidőben jól játszottunk, leszámítva azt az 5-10 percet, mikor az eredmény után mentünk. A második félidőben többet vártam a fiúktól, mert voltak lehetőségeink és vannak minőségi játékosaink is. Riise? Játszott mindig és mindegyik meccsen, és jól, Baptista? A válogatottnál volt, így van mindig mindenki, ha nem tud egyfajta folyamatossággal edzeni. Teljesítményük nem tűnik különbözőnek a többiekétől. Amikor nem jönnek az eredmények, akkor olyan dolgok is előfordulnak, mint a második gólnál. Ilyen, ha nincs türelem!"
 
A kolozsvári együttesben magyar játékos nem szerepel, ellenben az egyesület tulajdonosa a sepsiszentgyörgyi születésű 37 éves Pászkány Árpád. 
 
Hajár Kolozsvár! Forza Roma!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr15667061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.17. 09:10:38

Igen ez egy édes probléma, hogy ennyi a brazil válogatottunk. Nem túl szerencsés, hogy Doni, Baptista és Juan havonta átrepüli a világot oda-vissza és ha még Cicinho is formába lendül... Riise meg továbbra is idegentestként mozog a csapatban, kétségeim vannak afelől, hogy egy hozzá hasonló típusú északi játékosnak szerencsés megoldás a Serie A, de majd kiderül ez is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.17. 09:12:02

A Kolozsvári Vasutasnak egyébként érdekes összetételű szurkolótábora van magyar és román ultracsoportokkal, így magyar és román nyelvű rigmusokkal.
süti beállítások módosítása