Olasz fórum

Olasz fórum

Del Piero, a profi (Juve-Zenit 1-0, meccsvideó)

2008. szeptember 17. - mbemba

Del Piero megtette a kötelességét! Mikor csapata bajban volt, akkor ő döntött. Ilyen egy profi!

Meg a meccs utáni nyilatkozata sem volt rossz: ,,Családomra, feleségemre gondoltam a gólnál, nem a sajtóosztályra." - merthogy feltették a kérdést, hogy a fényképen lévő mutatványt miért a sajtópáholy felé mutatta be. Aztán beszélt arról is, hogy tud ő sorozatban három meccset játszani, de ha úgy kívánja az élet - vagy Ranieri - leül szívesen a kispadra is.

Ranieri nyilatkozata árulkodik a meccs nehézségeiről: ,,A gól és a győzelem megszerzése tetszett ezen a meccsen. Egy megszenvedt mérkőzés, egy kiküzdött győzelem volt. Számbeli fölényben voltak a középpályán és a pálya talaja sem feküdt nekünk."

Ranieri megtartotta szavát: azok kezdtek, akik a Serie B-t is megjárták és visszajuttatták oda a Juventust, ahová illik, vagyis a Bajnokok Ligájába.

Hogy miket tud ez a 10-es?!

Így Buffon, Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro, Camoranesi, Sissoko, Polusen, Nedved, Trezeguet, Del Piero kezdte a szentpéterváriak elleni derbit. Ott voltak, tehát az Öreg Hölgy öreg harcosai és vitték is a prímet: Del Piero, Trezeguet és Nedved szépen kevertek, Camoranesi pedig egyszer a kapufát is telibe találta fejesével. Az argentin-olaszt később sérülés miatt le kellett cserélni, a 31. percben Salihamidzic jött be a helyére.
 
Az oroszokról nem beszéltem, pedig a nagyobb lehetőségek, talán, ott volt: Buffon kétszer is kiszolgáltatott helyzetben volt. A 11. percben Danny két méterről mellé lőtt, majd a 38. percben Grygera mentett fejjel, mikor Buffon már verve volt.
 
A Zenit letámadást játszott az első felében a félidőnek, de a Juve kijött a szorításból.
 

A második félidő eleje megintcsak a Zenit erődemonstrálásával teltmúlt. Az olasz Yahoo tudósítója Arsavin, Pogrebnyak és Danny klasszisát ajnározta a meccs ezen szakaszában (is). Aztán 15-20 perc elteltével a Juve is hallat magáról és nem csak azért, mert De Ceglie bejött Molinaro helyére. A 73. percben egy Poulsen fejesnél Malafejev nagy védésére volt szükség.

A meccsdöntő azonban nem Poulsen feje volt, hanem, mint annyiszor Del Piero lába. Szabadrúgása elsősorban a 10-es érdeme, másodsorban a kapus Malefejevé (47. gólja volt nemzetközi kupameccseken, 38. a BL-ben). Két percre a76. percben esett gól után a Zenit is kapufáig jutott, de végül sikerült a rakományt bevinni a kikötőbe, méghozzá komoly veszélyek nélkül, azonban csakis Chiellini kapitány igen komoly hozzájárulásával.
 
A Gazzetta szerint ő volt a mezőny legjobbja!
 
 

Lyon-Fiorentina 2-2 Piquionne (72.), Benzema (86.), ill. Gilardino (12., 41.)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr44668382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása