Olasz fórum

Olasz fórum

Jaj, szegény Maradona! (Serie A, 11. forduló, videók a Del Piero- és Zarate-féle kiflikről)

2008. november 10. - mbemba

Lehetett bármekkora kedvenc odahaza az új argentin szövetségi kapitány, hatalmas bajban lesz, mikor a válogatott keretet, egy komoly meccs előtt össze kell állítania. Annyian vannak az argentin klassziscsatárok, mint az oroszok!

Hiszen, mi is történt ebben a Serie A fordulóban: Milito rúgott három gólt, Zarate dugója a megszerzett előnyt jelentette a Laziónak, Lavezzi benne volt mindkét nápolyi gólban, Cruz pedig másodszor lett sorozatban Mourinho jó tündére.
 
A San Siro közönsége tombolt Cruz utolsó percben esett góljára, ugyanakkor egy pillanatra csend telepedett a San Paolóra, hiszen úgy volt, hogy a Napolinak a Samp elleni 2-0 elég lesz, arra hogy elsők legyenek a Serie A-ban. Egyelőre, azonban bánja a kánya! Megy a nápolyiaknak és most ez a legfontosabb. Pedig, Nápolyban, a Cassano által vezetett Samp remekül játszott, gólt is lőtt, alighanem szabályosat. A Samp kapitánya 1-0-s állásnál talált hálóba – fölöslegesen: a bíró lest intett. Lavezzi villogott és Nápolyban úgy érzik most, hogy nincs megállás. Úgy legyen! Most a Iezzo; Santacroce, Cannavaro, Contini; Mannini, Blasi (Pazienza 79.), Gargano, Hamsik, Vitale; Lavezzi (Pià 88.), Denis (Zalayeta 69) tizenegy tomboltatta meg a több, mint 50 ezer, amúgy is lelkes embert.
 
Élen a milánóiak! Még az is lehet, hogy Mourinho ezután odafigyel arra, nehogy összevesszék Cruzzal, hiszen eléggé rászorul. A nyurga argentin ismét kutyafontos gólt fejelt. Egyébként a ciprusi emlékektől alighanem gyötrődő Burdisso helyett Samuel kezdett. Vele, a védelemmel elégedett volt Mourinho, hiszen hogyan is vélekedett a meccsről: ,,Szuper meccset játszottunk, legalábbis a védelemben. Az Udinese egy jó csapat, nagyon veszélyesek elől, ennek ellenére, csak egy nagy helyzetükre emlékszem, pedig három gyors és minőségi csatárral léptek pályára. Máskor jobban játszottunk és nem nyertünk. Az első félidőben túl távol volt egymástól a csatársor és a középpályások, a másodikban váltottunk, ketten játszottat elől, egy pedig mögöttük, ahogy az edzésen gyakoroltuk… Most elsők vagyunk a bajnokságban és a BL-ben is.”
 
A Milan is majdnem hasonlót produkált, vagyis kiharcolta a 0-1-et, igen ám, de a Lecce nem hagyta annyiban. A hosszabbítás perceiben a déliek egyenlítettek, a 78.-ban beállt, Lippi által lesett, Andrea Esposito révén egyenlített (1-1). Sok-sok helyzete volt a Milánnak, Borriello, Ronaldinho (ő lőtte a gólt, az egy perccel korábban beállt Pato passzából) és Kaká ötletesek voltak. A Lecce csak nagy ritkán jött ki a szorításból, de így is volt hatalmas helyzetük. Az 51.-ben két méterről nem talált be Giacomazzi. A Milan persze csalódott, hiszen végre támadnak és csak támadnak, aztán mégsem nyertek. Ancelotti a meccs után nehezen törődött bele: ,,A meccsvégi figyelmetlenség nem a mienk volt, hanem a bíróé. Csak Olaszországban fújnak be ilyeneket. Túl gyakran fütyülnek nálunk.”
 
Ott tolakodik elől a Juventus is, ezúttal Veronában gyűjtötték be a három pontot (0-2). A Manninger; Mellberg, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Tiago (Grygera 83.), Sissoko (Ekdal 46.), De Ceglie; Del Piero (Amauri 87.) és Iaquinta-féle csapat első gólját a születésnapos – a 34. volt – Del Piero rúgta. A másodikat Iaquinta tette be, egy általa elhibázott tizenegyes után közvetlen. Itt lehet idebiggyeszteni, hogy a Juve ebben az idényben nem rúgott és nem ,,védett” tizenegyest. Meg azt is illik megjegyezni, hogy a Juve 10-ese Madrid után ismét nyíltszíni tapsot kapott. Mindenki tapsolt, nyilván hiszen látták azt, amit Önök is láthatnak a jútyúbos videón.
 
Aki nem tapsolt az Di Carlo volt, a Chievo új edzője. Elég határozottan fogalmazott: ,,Sissokót ki kellett volna állítani, a tizenegyes nem volt az, viszont nekünk nem adtak meg egyet és Legrottaglie sem kapott pirosat…” Érdemes megnézni az összefoglalót, és megmondani a frankót: Közöttünk van Moggi vagy nincs?
 
És tudomásul kell venni, hogy a Genoa is ott ágál az élmezőnyben. Most pont a Reggina nem tudta megállítani a Marassiban a kikötőieket. Hatodszor is nyert a Genoa otthon, Diego Milito pedig három góllal és egy gólpasszal izgatja Maradona fantáziáját. Orlandi, a Reggina mestere kereken megmondta, mi is történt Genovában: ,,Mi megpróbáltuk, de miután emberhátrányba kerültünk, már esélyünk sem volt!” Így lehetett 4-0 a vége.
 
A Lazo sem akar egyelőre leszakadni – mitöbb harmadikak –, argentinjuk, Zarate egy pár gyengébbecske meccs után, pedig tündökölt. Az olasz Yahoo neki és a csereként beállt Rocchinak is 7-es felest adott. Adhattak volna akár nagyobbat is, hiszen Zarate hatalmas gólt rúgott szabadrúgásból, majd Rocchi két szerzeményénél szintén bábáskodott. Zarate góljához kellő szabálytalanságkor Rocchit faultolták. Rossi a hazaiak edzője őszinte volt: ,,Az eredmény eltúlzott!”. 0-0 volt 58 percig.
 
A különbség nem volt hasonlóan nagy a Fiorentina-Atalanta meccsen, de szemtanuk szerint 2-1-nél – firenzei szemmel nézve – több volt a meccsben. Gilardino-Semioli-Jovetic voltak a támadók és a válogatott csatár, palermói kezezése után ismét betalált, utána pedig elhúzta a bergamóiak nótáját. De előtte még az új kedvenc, a nagyszerű Felipe Melo is (Almeirától jött a nyáron). A derék Del Neri mindent megpróbált, behozta a Firenzét, is mindent megjárt Vierit is, de a szépítésnél tovább nem jutott, Doni nélkül szárnyaszegett csapata.
 
 
Egyelőre nagyon nehéz elképzelni, hogy a Roma mikor ered utána a távolodó élmezőnynek, hiszen ezúttal Bolognában is pontokat hagytak (1-1). Nem lett volna muszáj, mert a Bologna gyengécske volt, a fővárosiak jobban is játszottak, a meccs is megvolt, hiszen Totti gólja után a labdatartás például nagyon jól ment, de akkor jött egy beadás és a mindig magabiztos, higgadt, technikailag szintén nagyszerű Cicinho hatalmas öngólt fejelt.
 
Mexes sérülést szenvedett, így korántsem biztos, Spalletti szerint, hogy játszani tud a következő meccsen, a városi derbin. Pizzarro biztosan nem fog sárgái miatt és Aquilani sem valószínű, hogy visszatérhet.
 
Szicília és Szardínia is egymásnak ütközött és előbbi jött ki győztesen a csatából: 2-1-re nyert a Catania, mégsincs rendben minden. Vagy csak egy félreértés keseríti Zenga életét? A lényeg: a közönség 0-1-nél és 1-1-nél néha fütyülte a látványt és talán ezt vette szívére Zenga, az edző: ,,Ha zavarok, akkor én hazamegyek!” – mondta feldúltan a tréner, aki azt is elmondta, hogy a Catania 11 meccsen szerzett 18 pontjával igenis elégedett.
 
A másik előrehozott mérkőzésen a Torino a véghajrában győzött a Mbemba számára ismeretlen Jürgen Säumel hatalmas góljával 1-0. A Palermo veszített. Aki többet szeretne tudni az osztrákról az ide süssön: http://www.juergensaeumel.com/
 
 
Juve-Genoa (13-án), Palermo-Inter (15-én), Atalanta-Napoli, Cagliari-Fiorentina, Catania-Torino, Milan-Chievo, Samp-Lecce, Siena-Bologna, Udinese-Reggina, Roma-Lazio (16-án)
 
Inter 24, Napoli, Milan 23, Lazio 22, Udinese, Juventus 21, Genoa, Fiorentina 20.
 
Del Piero már megint berajzolja

 

 Zarate kiflije

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr23759785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2008.11.10. 18:01:53

Milannak 23 pontja van sztem
süti beállítások módosítása