Olasz fórum

Olasz fórum

Még látszik az Inter (videón Totti gólja, hisztis római kommentárral, Zampa, Serie A, 14. ford.)

2008. december 01. - mbemba

Hat ponttal vezet az Inter és sokan kérdezik unalmas lesz a bajnokság, vagyis egyértelmű a bajnok kiléte. Kár lenne, mert nagyon jó meccsek vannak mostanában a Serie A-ban. Amúgy a nagyok, tették, amit tenniük kell. Nem idesorolva a Milánt. Így elverni őket nem szokás.

Inter-Napoli 2-1. A Gazzetta meccselemzése azt írja, a Napolinál a védelem hiányzik, ahhoz, hogy a feltörekvő csapat elfoglalhassa helyét a nagyok asztalánál. J. Cesar; Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell; J. Zanetti, Cambiasso, Muntari (Jimenez 90.); Sztankovics (Burdisso 84.); Cruz (Adriano 72.) és Ibrahimovic úgy nyert, hogy meggyőző csakis az első 25 percben volt, azután viszont Mourinho szerint – osztható vélemény – biztonságosan, intelligensen játszott. A portugál edzőt nehéz nem idézni, mert gyakran fején találja a szöget: ,,Ez a csapat többet érdemel a San Sirótól, és nem csak az ultráktól! Mások is ülnek ott. Sajnálom, hogy amikor valaki elveszít egy labdát, akkor fütyülnek. Ott van például Maicon, aki úgy játszott sérülten, hogy én is, az orvosi stáb is ellene voltunk a játékának.” Ebben a vitában, igaza lehet a nagydumásnak, de a szurkolókat aligha tudja megváltoztatni. Uff! Balotelli-ügyben annyit mondott, hogy egy játékos, aki egyelőre a nevét tekintve senki, a többiekhez képest, annak sokkal többet kell nyújtania. 1994 decemberében nyert Milánóban utoljára a Napoli. Boskov volt az edző. Mi lehet vele?
 
A Juve győzelme ezúttal nem volt izzadtságszagú. 4-0. A Reggina egy felsőlécig jutott, meg egy vitatott tizenegyes-helyzetig. Több mindent vallhat magáénak a Juve: Del Piero 250. torinói gólját, illetve egy-egy dugót Amauri, Camoranesi és Chiellini részéről (ők mind 7-est kaptak a Yahoo-tól). Mbemba jobbat adott volna a világbajnok olasz-argentinnak: válla kificamodott egy fejpárbaj utáni eséskor, ő azonban fájdalmával küszködve maradt és gólt rúgott. Januárban fog visszatérni, hacsak nem fűzi meg az orvosokat, hogy ő bizony harcra kész már korábban. A sérülés oka az is, hogy hullott a hó, mint Szentpéterváron és a talaj egész biztos, hogy páncélosra fagyott. Érdemes megjegyezni, hogy Ranieri egyre csak azt hajtja, hogy az Interé a bajnokság, ők csak azért vannak, hogy jobbak legyenek, mint tavaly. Komolyan gondolja?
 
16 forduló után olyant veszített a Milan, úgy hogy Galliani is belesápadt. Ültek és néztek Braidával, mint... Palermo-Milan 3-1. Az már lehet, hogy nekik nem is sejtetett sokat – Ancelottinak biztos annál többet –, hogy nincs Gattuso, nincs Kaká, kiknek dinamizmusa aggasztóan hiányzott. Az old boys típusú tizenegy nem igazán akart mozdulni. De a gond nem volt ilyen egyszerű, hiszen akkor kezdtek el száguldozni, amikor az öregfiúcsapatok már az öltözőben vannak. Viszont vétek nem beszélni a Palermoról. Amelia óriásikat védett – tizenegyest is –, Miccoli pedig az egész frontvonalon mozgott és mindenütt lecsapott. A Yahoo-nál ők és Moris Carrozzieri 7-es felest kaptak. Utóbbiról pedig azt írják, hogy Lippi is noteszébe jegyezheti nevét, merthogy egy igazi keményfiúnak helye van az azzurrók között, ha Materazzi nem vitézkedik éppen. Apropó noteszbejegyzés: a wikipédia szerint, csak azért a Moris név, mert az anyakönvvezető nem birkózott meg a Maurice leírásával. Egyébként a palermói Szikla a Sampé és az Atalantáé is volt, előbbi helyen keveredett bele egy kisebb-nagyobb bundabotrányba.
 
Apropó Atalanta. A bergamóiak, vagyis Coppola; Garics, Talamonti, Manfredini T., Bellini; Ferreira Pinto, Guarente, Padoin; Valdes (17' st De Ascentis); Doni (45' st Rivalta) és Floccari. A hazai várban ezúttal a Laziót intézték el (2-0), pedig ott volt mindenki Zarate, Ledesma, Foggia,… Del Neri a meccs után megjegyezte, hogy amúgy sincs csapat idén, amelyik idegenben simán hozná a pontokat. Így ők se hozzák!
 
A Roma 6 pontnyira van a negyedik Napolitól, ráadásul úgy játszik-látszik, ahogy azt az idény elején (el)várták. Plusz a Samp ellen elmaradt meccs is van. A Fiorentina bátran és jól játszott, de a Roma még jobb volt, egy góllal (Roma-Firenze 1-0). Totti volt, aki bevarrta, de volt egy pár remeklés még rajta kívül is. Juan és Mexes biztonságot nyújtottak már megint, de így is volt mit bizonyítania Doninak. Bravúrvédései voltak az elején és a végén egyaránt. Taddei is, De Rossi is, olyanok voltak, mint a jó úttörő. Segítettek, ahol kellett. Baptista cselezett, küzdött, lőtt. Köztük egy akkora kapufát, hogy földrengés epicentruma is lehetett volna az Olimpico. Spalletti tudja most mire van szükség: ,,Most alázatra van szükség és pedálozni kell”, vagyis nyomni a gázt tövig!
 
A Samp és a Genoa csak nem tud naggyá lenni. Cassanóék Szardínián veszítettek simán 1-0-ra. Beszélik, hogy a Cagliari most a legjobb formában lévő olasz csapat. A Genoa pedig otthon kínlódott a Bologna ellen (1-1), pedig ugyebár eddig pontveszteség nélküli volt a Marassiban a derék piros-kék gárda. Milito újabb góljával 11-nél tart. Ő rúgta a legtöbbet a legjobbak között. Jövő héten városi derbi!
 
A Catania talán kevesebbel is beérné, mint a Samp és a Genoa és lehet, hogy ez a Lecce elleni 1-1 közelebb vitte őket a kiesés elkerüléséhez, merthogy Zengák folyton ezt a célt emlegetik. Zenga ezzel motiválja a csapatát, meg azzal, hogy a csapatkapitányi karszalagot mindig másnak adja.
 
A Siena szorgoskodik, ezúttal a Torino adta meg magát a toszkánoknak. 1-0. Ráadásul Abbruscato, az egyik torinói erősség sérülése lehet súlyosabb. A sienai Maccarone jelezte, hogy miért volt ő korábban válogatott is. Mellesleg a Siena veretlen hazai pályán.
 
A Chievo végre 3 pontra volt jó Udinében (0-1). Nem volt egy fáklyás menet, de miért is lett volna a válogatottakkal teletűzdelt hazaiakkal szemben. Az öngólt a három hónap után visszatérő Felipe fejelte. A fordulat, akkor következett, amikor Di Natale – tudtunkkal először, pályája során – elveszítette fejét. Előfordul olyan emberekkel kikre folyton csak vadásznak.
 
Inter 33, Juve 27, Milan 27, Napoli 24, Lazio 23,… Reggina 11, Bologna 10, Chievo 9
 
Következő kör: Chievo-Roma, Lazio-Inter (december 6.), Atalanta-Udinese, Cagliari-Palermo, Lecce-Juventus, Milan-Catania, Napoli-Siena, Reggina-Bologna, Torino-Fiorentina, Samp-Genoa.
 
Carlo Zampa kommentálja - hisztizi végig - Totti gólját :))
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr100797390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sg · http://soccergirl-sgblog.blogspot.com/ 2008.12.01. 14:23:32

a videón Di Natale fejelvesztése van.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.01. 19:58:32

Biztos vagy benne? Nézd meg jobban! :))))
Köszi és bocsesz a Róma-rajongoktól
Itt is látszik, hogy min agyaltam. Szóval, Forza Chievo!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.01. 22:18:37

Viszont Carlo Zampa óriási arc!

kujoon 2008.12.02. 04:09:51

Hej!

Mbemba, te az a Jean-Claude Mbemba vagy, aki a Vasas nb1-es feka focistája volt a 90-es években?Vagy nem?
:D
Jó, tudom, mi az az nb1...?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.02. 04:59:06

kujoon
Igen, igen! Arra emlékszem, hogy csak úgy szökellt fehér kollégái között. Gyors volt és ügyes.
Mint én!!!!!!!!!! :))
És jut eszembe... egyáltalán nem vagyok Vasas-szurker, de a Fáy utcában láttam első válogatott meccsemet, Kolumbia ellen. Higuita volt a kapuban, meg Valderrama a pálya közepén. Micsoda játékosok voltak :)))) Hiányoznak ma nagyon!!

sg · http://soccergirl-sgblog.blogspot.com/ 2008.12.02. 15:10:52

a hiba az én gépemben volt, ez már Totti :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.03. 11:55:59

mbemba az a '90-ben volt aza meccs a kolumbolknak épp a vébére készültek , ahol 16-ba jutottak, de Kovács Kálmánék 4-1-re gyalázták őket a Fáy utcában.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.03. 13:39:08

popp
Én 3-1-re emlékszek, de most nincs időm megnézni!
Majd este utánmegyek!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.03. 14:06:13

mbemba: neked van igazad, 3-1-re nyert Mészöly 'fiatal barátaim most jöttek le a fáról" Kálmán csapata, Bognár Gyuri góljára és Kovács Kálmi duplájára Rincon tudott válaszolni.

209.85.129.132/search?q=cache:cajUNA5ZjKcJ:www.origo.hu/sport/magyarfoci/20061025nincs.html%3FpIdx%3D4+Magyarorsz%C3%A1g-+Kolumbia,+1990+F%C3%A1y+utca&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.03. 20:19:01

popp
Az a legritkább, ha a számok világában nekem van igazam. Na jó, fociban néha.:))
De fura ránézni az összeállításokra! Fischer, Duró, Csucsányszky

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 11:37:05

ráadásué Máriási - na azt a tagot már el is felejtettem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.04. 13:39:45

popp
Így elsőre, azt mondanám Videoton, szélsőhátvéd és Bundesliga-frizura.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.04. 17:44:58

Szerintem a Videoton stimmel, de mintha közhéppályás lett volna ;-)!
süti beállítások módosítása