Olasz fórum

Olasz fórum

Az Inter meglógott, a Genoa megtörte az átkot (videón a genovai derbi)

2008. december 08. - micia

Hét éves átok tört meg vasárnap este a genovai derbin: a Genoa Milito góljával terítette le a Sampdoriát egy küzdelmes, ám kevéssé szép meccsen (1-0). A hízelgően Hercegnek (il Principe) is nevezett Diego Milito a 2. félidő 5. percében szabadrúgásból fejelt a kapuba, s ezzel az argentín a góllövő listán is visszavette előkelő helyét, ahogy az olasz lapok írják, a Herceg immáron újra a góllövők királya is.

Ebben az idényben tizenkettedszer örül góljának, Diego Milito

 
A Lanterna-beli rangadón egyébént kevés említésre méltó dolog történt, hacsak a kimagaslóan sok szabálytalanságot (11 sárga lap és 58 szabálytalanság) annak nem tekintjük. Valamint szakértők és szurkolók még sokáig vitatkozhatnak Fornaroli (Sampdoria) 37. percben lőtt, majd véleményes les miatt meg nem adott találata miatt. Fornarolin kívül a Samp csak szegény Antonio Cassano egy-egy villanását tudta felmutatni, ez azonban kevésnek bizonyult még a pontmentéshez is, a Genoa végülis megérdemelten ünnepelhetett.
 
A Milan hozta a kötelezőt otthon, a Catania ellen, szépnek nem nevezhető játékkal, szokásos, 1-0-s győzelemmel, na meg Kaladze vitatott kezezésével, amit azonban a játékvezető vétlennek ítélt. Megoszlanak a vélemények….
 
A Juventus Leccében rabolt, 2-1-re verve a hazaiakat. Giovinco szabadrúgás góljára még felelni tudtak a déliek, Cacia szép találata tartotta életben a reményeket, egészen a 45. percig, amikor is Amauri fejelt a hálóba. A Juventusnak mindig is nagyon ment az utolsó vagy az utáni percekben való gólszerzés, különösen ha dontő találatról van szó… Ez persze csak e sorok írójának gonosz kommentje.
 
A Serie A jelenlegi 4. helyezettje, a Napoli is könnyedén nyert otthon, a Siena ellenében, két góljukat Denis és Maggio szerezte, kiütve ezzel a megelőző két hétvégén sikeres toszkán csapatot.
 
A Fiorentina idegenben hengerelte le a tovább gyengélkedő, 12 pontos, ezzel alulról holtversenyben 4. Torinót, akik saját szurkolóiktól is kaptak hideget-meleget az 1-4-es zakó után. Gilardino hiába szerzett két gólt is a találkozón, a góllövő listán estére Milito visszaelőzte. Az olasz támadón kívül még Kuzmanovic és Mutu volt eredményes, a hazaiak egyetlen, szépító találata Rosina jogos tizenegyes góljának köszönhető. Üröm a toszkán örömben, hogy Zanetti és Felipe Melo eltiltás miatt kénytelen lesz végigcsücsülni a következő találkozót.
Kevéssel lemaradva, a 7. helyezett Atalanta 3-0-ra végzett otthon a nehézkes Udinesével, a gólövő listára a jóöreg Vieri, Doni és Valdes iratkozott fel.
 
A közepmezőnyben a szigetek közti „rangadót” (Cagliari – Palermo) a szárd csapat húzta be csekély, egy gólos győzelemmel, Fini lesből született találatával. A szicíliaiak megérdemelték volna a döntetlent, nagy tragédia azonban talán így sem történt, mindkét csapat 20 ponttal áll a tabella közepe táján.
 
A rangsor alján, a Reggina – Bologna találkozón viszonylag gólgazdag döntetlen született, Szinisa Mihajlovics sorozatban az 5. döntetlen eredményt szebelte be a bolognai csapattal. A hazaiak először az 1. félidő 39. percében szerezték meg a  vezetést Corradi góljával, amire a 2. félidő 7. percében Valiani válaszolt, alig négy perccel később azonban Barretti újra előnyhöz juttatta a hazai csapatot, ám a vendégek még erre is felelni tudtak újabb négy perc múltán, Di Vaio találatával.
 
A szombati nap egyik meccsén az AS Roma helyzetek sorát elpuskázva, szerény 0-1-gyel diadalmaskodott a legutolsó, egykor szebb napokat látott Chievo felett. Az egy szem gólt Menez szerezte, a korábban veronai Brighi pedig két sárga lap után begyűjtött pirosával írta be magát a találkozó naplójába. Ezzel a fővárosi csapat csatlakozott a középmezőny húszpontosaihoz, igaz, csakúgy, mint a Sampdoria, ők egy meccsel kevesebbet játszottak eddig.
 
Szegény–szegény Lazio, az Olimpicóban végeztetett ki a bajnokságot rövid időre 9 ponttal vezető Inter által. A rómaiak tették, amit tudtak, de nem bírtak mit kezdeni a milánói fölénnyel. A Lazio egyetlen gólszerzője, Diakhite is csak a saját kapujukba talált be elkeseredettségében, egy Samuel és egy Ibrahimovic gól között. Az Internek nagyon megy, a Lazio pedig stabilan őrzi helyét a felső középmezőnyben.
 
Inter 36, Juve 30, Milan 30, Napoli 27, Fiorentina 26, Genoa 25,... Torino 12, Reggina 12, Bologna 11, Chievo 9
 
December 13-án Bologna-Torino, Napoli-Lecce, 14-én Fiorentina-Catania, Genova-Atalanta, Inter-Chievo, Palermo-Siena, Reggina-Sampdoria, Roma-Cagliari, Udinese-Lazio, Juve-Milan, utóbbi 20 óra 30-tól.
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr35811274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vallatas 2008.12.08. 20:25:22

Juve-Milanra mit tippeltek?
Itt dölhet el a bajnoki, aki itt kikap kiesik a versenyből, ha a következő meccset hozza az Inter.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.08. 20:37:21

vallatas
Én azt mondom, hogy bármi lesz az eredmény nem dől el semmi végelegesen. Ősszel még csak méregetik erejüket. Az Intert még a BL visszatarthatja, és így lehet esélye például a Milánnak. Én a Milánt jobb csapatnak gondolom. Ők az a csapat, akik egy meccsen a világ legjobbjai, mert sok-sok a nagyon jó rutinos, tapasztalt ragazzo. A Juve nagyot léphet előre, ha Giovincót beépítik, mert szükségük van egy kiszámíthatatlan emberre, aki nem csak a sémát tudja. 0-2 Milánónak!

micia 2008.12.08. 21:30:24

Én inkább a reményeimet mondom, Milan győzelmet szeretnék. Össze is jöhet nekik, én úgy vettem észre, nagyobb csapatok ellen jobban össze tudják szedni magukat, a kicsik ellen szoktak megszenvedni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 23:09:03

Én is Milan győzelmet tippelnék!
süti beállítások módosítása