A minap egyszerűnek látszó receptet láttam, jól meggondoltam, hogy tényleg olyan egyszerű-e, hogy magam is nekivághatok. Olyan egyszerű volt. Megcsináltam.
.jpg)
Egy délceg csirkemellből csíkokat vágtam, melyeket lesütöttem, csak úgy fehérlettek bele, aztán félretéve, vettem a diót (mbemba maréknyi), kicsit összetörtem, morzsolgattam, lepirítgattam, majd a gorgonzola helyett vásárolt márványsajtot (15 dekányi volt kábé) a serpenyőbe tettem, rövid ideig összedolgozgattam őket, majd hozzálöttyintettem a csirkecsíkokat, majd az amúgy remek, de drágapénzen vásárolt tagliatellét (850 ft volt a közeli boltban). Az volt odaírva a receptre, hogy tagliatelle, ezért azzal készítettem el. Ha jól emlékszem, ezt a tésztát mindössze 5 percig kellett főzni.
Négy személyre szól az adag, de hárman vágtuk be. Utána meg mosolyogtunk, jómagam pedig dünnyögtem kicsit, hogy nem ittam jó kis fehérbort hozzá.