A minap egyszerűnek látszó receptet láttam, jól meggondoltam, hogy tényleg olyan egyszerű-e, hogy magam is nekivághatok. Olyan egyszerű volt. Megcsináltam.
Gorgonzolás, diós, csirkehúsos tagliatelle. Ha valaki tudja olasznevét az csak szóljon!
Egy délceg csirkemellből csíkokat vágtam, melyeket lesütöttem, csak úgy fehérlettek bele, aztán félretéve, vettem a diót (mbemba maréknyi), kicsit összetörtem, morzsolgattam, lepirítgattam, majd a gorgonzola helyett vásárolt márványsajtot (15 dekányi volt kábé) a serpenyőbe tettem, rövid ideig összedolgozgattam őket, majd hozzálöttyintettem a csirkecsíkokat, majd az amúgy remek, de drágapénzen vásárolt tagliatellét (850 ft volt a közeli boltban). Az volt odaírva a receptre, hogy tagliatelle, ezért azzal készítettem el. Ha jól emlékszem, ezt a tésztát mindössze 5 percig kellett főzni.
Négy személyre szól az adag, de hárman vágtuk be. Utána meg mosolyogtunk, jómagam pedig dünnyögtem kicsit, hogy nem ittam jó kis fehérbort hozzá.