Olasz fórum

Olasz fórum

Muzulmánok ante milánói dóm

2009. január 06. - mbemba

Hétvégén muzulmánok Milánóban a Dóm előtti téren tüntettek és imádkoztak az Izrael részéről Palesztinát ért támadás miatt.

A helyi esperes, Don Manganini így nyilatkozott az esemény után: ,,Keresztényként nem vettem volna részt soha olyan tüntetésen/rendezvényen (manifestazione), amelyik egy mecset előtt fejeződik be…, ez az érzékenység hiánya” Megjegyezte azt is, hogy a résztvevők a megszentelt helyeken nem tüntettek, vagyis a tér nem része ennek a területnek.
 
Abdel Hamid Shaari, a milánói mohamedán központ egyik vezetője: ,,Nem történt provokáció vagy tisztelettelenség, egyszerűen elérkezett az ima ideje és mi imádkoztunk. Ha egy másik téren lettek volna, akkor ott imádkoztak volna.” A központ vezetője hozzátette, hogy Tettamanzi érseknek legnagyobb tisztelői, mert ő az, aki mindigis a párbeszéd mellett volt, ő Milánó lelkiismerete.
 
,,Az iszlám központ imámja, Abu Imad résztvett a Palesztina melletti felvonuláson, ahol a baráti Izrael elleni bűnök történtek.” – mondta Riccardo De Corato alpolgármester (a milánói tüntetésen is égettek izraeli zászlót a tüntetők). Jobb lenne, ha az imám visszalépne egyet, mert egyre hiteltelenebbé válik, mint az iszlám központ közvetítőembere. Több forrás szerint is Abu Imad másodfokon is el volt ítélve, mint terrorizmust csoportosan támogató személy.
 
Az Északi Liga egyik vezetője, Mario Borghezio, az Európai Parlament képviselője így látja a helyzetet: ,,Allahot és a Szent Háborút éltető csapatok látványa megdöbbenti és megijeszti, azokat, akik eddig nem vettek tudomást erről, vagy gúnyolódtak velünk. Mi Padánia patriótái kötelességét érezzük annak, hogy megmozduljunk az iszlám invázió megakadályozására, ami csak fanatizmust, erőszakot és gyászt hozna.”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr53860337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása