Olasz fórum

Olasz fórum

Del Piero, csak nyugi! (videón: Del Piero 15 éve lőtt óriásgólja, +Cagliari 40 perc/4 gól)

2009. január 26. - mbemba

Fura egy meccs volt a Juve-Fiorentina (1-0), de az is lehet, hogy csak misztifikálni szeretnék.

Szerintem kifejezetten jól játszott a Juve, de kifejezetten könnyen ki is kaphatott volna, hiszen nem adtak meg az ellenfelének egy szabályos gólt, meg egy olyan tizenegyest sem, amelyiket be lehetett volna fújni (Collina arról papolt hétközben, hogy az érintkezés még nem szabálytalanság).
 
Aztán ott volt az a Del Piero, aki bizony-bizony – mondjuk ki – gyakran vesztett labdát, méghozzá könnyűszívvel. De ugyanakkor kétszer úgy odatette a labdát a társának, hogy azt más kézzel nem tudná utánacsinálni. Szóval zseniális volt, mint majdnem 15 éve, mikor becserélték a Fiorentina ellen és lásd a videót, akkora gólt rúgott, hogy rögtön nehezen kihagyható lett mindenféle csapataiból. Akkor Ravanelli, Vialli és Baggio volt előtte, három olyan játékos, aki akkor kihagyhatatlan volt különböző okok miatt. Vialli és Ravanelli fizikai képességei miatt különösen jók voltak, Baggio pedig zsenije miatt. Látszólag így van most is, vagyis Del Piero a zseni, akinek levétele szembemegy minden szurkolói kívánsággal. Csakhogy most is egy zseni ácsingózik a kezdőbe. Giovinco azonban még nem tette meg azt, amit Del Piero annak idején, vagyis sorsdöntő meccsen nem lőtte be ,,a gólt”. Érdekesség, hogy azon az emlékezetes meccsen Ranieri a toszkánok kispadján kínlódott. A Del Piero hívőknek nincs okuk elkeskenyedni akkor sem ha Del Piero hasonló pályát ír le, mint Baggio; emlékezzünk csak Baggio csodáira a Juve évek után. Ráadásul Giovinco aligha lesz olyan rámenős, mint annak idején a fiatal Del Piero volt. A két dudás megfér, de ősztől Del Pierónak több higgadtságra lesz szüksége, mert most bizony feszültnek látszott.
 
Della Valle, firenzei elnök nagyon határozottan mondta el a véleményét a bírókról. Mondta azt is, hogy: Basta, meg hogy Collina nyilvánosan mondja el véleményét, meg hogy Firenze tiszteletet érdemel. A mi parafrázisunk: a Serie A tiszteletet érdemel. Környögőre fogjuk: Legyen már jobb játékvezetés! Nem fognak meghallgatni.
 
Kapaszkodik a Roma is. Ezúttal a Nápolyt hagyták helyben, úgy hogy Tottival még takarékoskodhattak is (Napoli-Roma 0-3). Pedig milyen hangulat fogadta a fővárosiakat – 60 ezer nápolyi ment ki a San Paolóba. Ráadásul a hazaiak úgy nekiugrottak a Romának, ahogy csak egy kisebb csapat tud a nagynak: annyira elszántan, hogy csuda, csakhogy ilyenkor néhány bírói balfogás padlóra tudja küldeni a lélekkel – jobb erők ellen – küzdőt. Fura volt látni, hogy a római játékosok üvöltözése (jogos volt az indulat!) meg tudja győzni a bírót. Gondoljunk bele azért abba is, hogy egy megszeppent csapat, ha hasonló gólt kap, akkor 1-0-ra hátrányba is kerül, mert jófiúkként játékosai nem szólnak a döntés miatt. ,,A bíró úgysem változtatja meg döntését!” – szól a szentencia. A mai foci azt diktálja: hadd legyen nyomás alatt a bíró.
 
Juan és Mexes bemutatták, hogy milyen jól tudnak előhúzódni és fejelni. A harmadik gólt, merthogy 0-3 lett a vége, szintén védők hozták össze – a Nápoly védői: persze kellett hozzá Vucsinics is. Lehetne minden szép és jó a rómaiaknál – gondoljunk csak bele: már hatodikak –, de nem így van, mert Panucci morcoskodott egy sort és nem ült oda, ahová maestro Spalletti ültetni akarta. Lesz büntetés is, amit nyilván ki fog fizetni Panucci. Talán azért volt nyűgös a jó öreg Panucci, mert látta, hogy Cicinho nem játszik, így gondolta, hogy csakis ő lehet a kezdő. Nem, Cassetti volt a helyén. Ráadásul az idény végén lejáró szerződés sem akar magától meghosszabbodni. Az olasz Yahoo szerint közel a válás. A csapatot hazaszállító vonaton állítólag arról beszélt a játékos, hogy nem érzi a tiszteletet Spalletti részéről
 
Nem volt lehengerlő az Ibrahimovic-hiányban szenvedő Inter. Rehabilitálták Mancinit, de nem ő volt, aki húzta az ócska szekeret, annál inkább Adriano, aki viszont úgy kifulladt, hogy érthetővé lett minden korábbi Mourinho rimánkodás, mely arra próbálta rávenni a nagytestű brazilt, hogy: könnyebb az élet több edzéssel, egészségesebb életmóddal. Ennek ellenére le a kalappal előtte, mert alázattal játszott és jól. A másik kiválóság a kevésbé alázatos, viszont annál tökéletesebb erőállapotban lévő Maicon. Megint lenyűgöző volt. Jeles hiányzó voltak a Sampnak is, és lesznek is. Cassano Genovában maradt nyakfájdalmai miatt. Meccsközben kellett lejönnie Gastaldellónak és Ragginak.
 
Meg Mourinhónak, aki szerint a játékvezető félt, hogy nehogy az Inter javára hibázzon, ezért sokszor fújt ellenük. Erre a félelemre kérdezett rá Múúúú, amiért kiállították. Szerinte: az Olasz Kupa meccsen 10 centis lesből lőtt gólt csapata, a Róma Nápolyban 20 centisről, de a Lazio 11-eseiről jobb nem is beszélni.
 
Maradandó lesz a találkozóról az is, hogy Pazzini bejelentkezett egy nápolyi igazolásra, hiszen annyi energiával, őszinte indulattal, kéréssel, könyörgéssel fordult a hajthatatlan bíróhoz, mintha nem játszott volna még Serie A meccset. Lehet, hogy volt olyan szituáció, mikor igaza volt! Mindenesetre, Inter-Samp 1-0.
 
Bologna-Milan 1-4. Még Seedorf is gólt rúgott:), no meg – el ne felejtsük – Beckham. Kaká két góljában semmi meglepő nincs. Jó tudni, hogy Mudingayi kiállítása miatt a 40. perctől tíz ember ellen játszott a Milan. 1-2 volt akkor. A meccset Di Vaio tizenegyesből lőtt gólja nyitotta. 15-nél tart.
Genoa-Catania 1-1. ,,Don” Milito egyenlítő góljának hála maradt a hazai veretlenség. A 61. percben a hazai Ferrari pirosat látott.
Lazio-Cagliari 1-4. Szardínián a Lazio ugyanezzel az eredménnyel nyert! A Brazíliában született Jeda legeredményesebb idényét játssza. Most kettőt rúgott, amúgy 7-nél jár. A Yahootól 8-ast kapott. Rocchi és Zarate is tizenegyest hibázott.
Lecce-Torino 3-3. 2-0 és 3-1 is volt. A leccei Munari most kettőt lőtt, az első osztályban eddig egyet sem.
Palermo-Udinese 3-2. Rontás alatt a friuliak. A három válogatottból kettő: Pepe és Di Natale gólt szerzett, a harmadik: Quagliarella 11-est vétett. A palermói nagyfőnök, Zamparini azt mondta: ,,Nem tetszett a csapat!”
Siena-Atalanta 1-0. A liechtensteini Frick góljával nyert a Robur, az előző fordulóban még az Intert hazavágó bergamóiak ellen.
Reggina-Chievo 0-1. A kalábriaiak ellen 6 pontot gyűjtött a Ceo. A győztes gólt a veronai meccsen is a karlsruhei születésű Italiano szerezte, akkor a 88., most a 92. percben. A menesztett Pillon edző helyett visszatért a decemberben menesztett Orlandi.
 
Idetartozik, hogy Ibrahimovicot, illetve Buffont megkérdezték, hogy mit kezdtek volna ők egy olyan ajánlattal, amilyent Kaká kapott. Előbbi azt mondta: ,,Beszéltem volna a Jóistennel.”, utóbbi: ,,Nem utasítottam volna vissza!”
Szép volt Kaká!!! :)
 
Így állunk! Inter 46, Juve 43, Milan 40, Genoa 36, Napoli, Roma 33, … Bologna 19, Lecce 18, Torino 16, Chievo 16, Reggina 13
 
Január 28-án, szerdán 20,30-kor kezdődik az összes meccs: Atalanta-Bologna, Cagliari-Siena, Catania-Inter, Chievo-Lecce, Fiorentina-Napoli, Milan-Genoa, Roma-Palermo, Samp-Lazio, Torino-Reggina, Udine-Juve.
 
Del Piero a firenzeiek ellen, 1994 decembere volt

 

 Lazio-Cagliari 1-4. Nagyon jó szárdok!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr14902722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.26. 11:01:37

Beállt a rend, megelőztük a Laziot és ahogy Aquilani mondta ez a normális állapot. Panucci miatt szomorú vagyok, ilyet nem csinál egy profi játékos, pláne egy olyan, aki úton-útfélen nyilatkozza, hogy mennyit jelent neki a Roma. Akkor bomlaszt, amikor jól megy a csapatnek. Ez akkor is szégyenletes, ha valaki annyit tett a klubért, mint Christian.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.26. 11:16:40

@popp: Értelek én, de helyzetet lehet jobban kellene ismerni. Én szeretek minden őszinte emberi indulatot, ha az nem erőszakos. Gondolj bele, ha - mit tom én - Spalletti játszatni akarta, de a gonosz játékosbizniszelők tanácsára megjött a döntés, hogy inkább Cassetti játszon. De persze valószínűbb sokkal az, hogy egyszerűen csak nem tudja kivárni a lehetőséget.
Egyébként szerintem is jobb a Roma, mint a Lazio, de azt el kell ismerni, hogy rokonszenves döntés a háromcsatáros játék. És még rokonszenvesebb a Roma-csatárjáték. Húúú, várom már a BL-t. Vissaztér Totti, Aquilani (elfogadom, hogy nagyon nagy lehet), meg ha Perrotta is javul valamicskét...

És hogy ez a Cagliari mit tud... nem semmi. Ráadásul 1-4 volt az első meccs is (fordítva), meg a tavalyi szerintem talán legjobbjuk csere a Lazióban (Foggia).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.26. 11:45:43

@mbemba: A Cagliari tényleg nagyon jó csapat, mi is vér izzadtunk ellenük az Olimpicoban. Jeda és Aquafresca klasszis játékosok.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.26. 12:03:10

@popp: Szerintem Conti sem kutya. Szerintem nem vallana szégyent, ha visszatérne. Óriási lenne, szerintem egy hosszú szezonban lenne helye a középpályán. Nem csak a poén kedvéért mondom.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.26. 12:12:31

középpályán jól állunk, a belső posztokra ott van De Rossi, Aquilani, Brighi, Pizarro, Perrotta, Taddei. Conti mellett viszont az szólna, hogy ő igazi romanista, de nem is fiatal már.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.26. 12:20:39

@popp: Szerintem Pizarro, Taddei, a mostani Perrota színvonalát hozná, körülbelül. Talán. És ha a tűz megvan benne, akkor... Most olvastam, hogy ő a Cagliari legjobban fizetettje.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.26. 12:27:47

Pizarro tegnap két gólpasszt adott! Perro meg Taddei meg rossz formában is nagyon hasznosak, a legtöbben nem veszik észre mennyit számítanak ők a védekezésben. Mondjuk én örülnék, ha Romában játszana D. Conti,mivel apuka funkcióban van már rég ott lenne, ha lenne esélye a kezdőben játszani. Szardínián megbecsülik anyagilag állandóan játszik és még süt is rá a nap, jó ott neki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.26. 12:51:01

@popp: Jól van, akkor máshová fordítom a forgótőkémet és a mercatóval foglalkozó emberemnek sem szólok.

Hufnagel István 2009.01.26. 16:40:54

A Milan meccset láttam vasárnap. Annyi történt, hogy a Milan sokkal jobb hatékonysággal váltotta gólokra a helyzeteket (mint szokta) már a meccse elején is és ezért megjött a lendületük, volt átütő erő. Zambrottát tényleg felrúgták a 16-oson belül, járt érte a tizi. Ha nem állítják ki Mudingayit (jogosan), akkor is ez lett volna az eredmény. Max, ha nem rúgja fel ott Patót (második sárga), akkor Pato is rúg egyet.
Di Vaio nagyon jól játszott, kellett egy jó Abbiati a kapuba.
Ilyenkor szokásuk beleszaladni egy döntetlenbe, vereségbe... Remélem a hétköziben adnak a Genoának is egy hármast.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.26. 17:05:40

@Hufnagel István: Az jó lenne, főleg ha megcsapjuk ha Roma megcsapja a Palermot, mert akkor már behoznánk a Genoát is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.26. 20:33:03

@Hufnagel István: Először is, üdv!
A Milánt nem láttam most, de az összefoglalót megnézve szerintem is stimmel minden. Az viszont nem, hogy nyerjen a Milan a Genoa ellen. Én a kiscsapatok nagy védelemzője és barátja vagyok, vagyis: gyerünk, gyerünk Genoa!
Abbiati pedig hibátlan. Volt egyáltalán bakija az idén?

Hufnagel István 2009.01.27. 01:08:46

@mbemba: (bocs és így pótlólagosan is: Üdvözletem!)
Ha az utóbbi 4-5 évet tekintjük a kiscsapatok felé már így is túlságosan "karitatív" volt a Milan. Nem gondolod? :P

@popp: Na, persze. Onnantól pedig már csak az Inter-Juve-Milan hármasnak nem szabad pontot szereznie többé és bajnok a Roma. Amúgy "maximum respekt" a Romának a feltámadásért. Mióta nem kaptatok ki?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.27. 07:22:34

@Hufnagel István: Voltak ajándékozó kedvű játékosai, pl. Dida, de nem voltak elegen, nem volt elég. Mert adni szebb, mint kapni! Ezt szeretném tudatni milánói barátaimmal.:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.27. 12:20:58

@Hufnagel István: Cataniában kikaptunk az utolsó tavalyi meccsen, de november elseje óta az volt az egyetlen, két döntetlen és nyolc győzelem mellett.
süti beállítások módosítása