Olasz fórum

Olasz fórum

Megy az Inter, jön a Roma, meg a ... Cagliari (videó Udine-Juve, Cassano és a Milan-meccs)

2009. január 29. - mbemba

Lehetne itt regélni a Juve bukásáról, az Inter fordulójáról, Cassanóról, ehelyett a Milan meccsről lesz pár sor, azt láttam, azt élveztem. Már megint meg kell állapítani: jó ez a bajokság!

Húúúú, de eltaláltam!
Beckhamtől pedig a magam nevében elnézést kérek. Galliani fejébe nehéz belelátni – talán jobb is így –, de meg kell mondani, hogy az angol Milánóba vitele kifejezetten jó húzás volt. Először is beszéljünk a látványról: akkora szabadrúgás gólt akasztott a kapuba, hogy az csuda. Olyan szögből a rövidsarokba gólt rúgni… De ezentúl is voltak óriási megoldásai. És egyébként is benőtt a feje lágya. Nem túlzás megállapítani: áldozatot vállal csapatáért, hihetetlenül alázatosan futkos föl és alá. Ő az, aki lesi, hogy vissza kell-e zárni, hol kell fedezetet nyújtani. Lesi, hogy Pirlo vagy Zambrotta visszaért-e. Amire annál is inkább szükség volt, mert Ambrosini tegnap gyengécske volt. Nagyon. Szóval, nagyon jó volt Beckham.
 
De hát úgy néz ki kevés ez, mert a Genoa fölébe nőtt a sztárgyülekezetnek. A fiatalság pontot lopott Milánóban. Hiszen mi történt? Bármennyire is káprázatosnál káprázatosabb dolgokat műveltek a hazaiak, mégiscsak az számít a fociban, hogy valaki odaér-e, ahol az ütközet van. Lemaradtak a csatákról gyakran a hazai piros-feketék. Pont ezért, a Milan esetében a továbbiakban is kell számolni ezekkel a pontvesztésekkel – ráadásul még az igénybevételt tekintve most jönnek az igazán hajtós meccsek. És hát fontosabb ember nem is eshetett volna ki, mint Gattuso. Három hónap kell még ahhoz, hogy az örökmozgó visszatérjen.
 
Máris hallani lehetett, hogy: ,,jaj, de buta volt Ancelotti!”, mármint amikor Flamini és Senderos bejött. Nem, egyszerűen csak fiatalokra volt szükség. Olyanokra, akik odaérnek a csatákra. Visszatérve egy pillanatra még a fáradtsághoz, meg Ancelottihoz. Maga mondta a meccs után, hogy a második félidőben fáradtak voltak a legények. Maldini egyébként jól teljesített a védelem közepén, ugyanakkor a Yahoo 8-asa túlzónak tűnik. Számomra.
 
Vétek lenne nem megemlíteni, hogy ez a Genoa remek erőkből áll és csapatként, ha lehet még jobb – még egy Palladinót is elbírnak. Ebben a félmondatban gonoszság, de ténymegállapítás is van. Meg hát Pirlo szabadrúgásai önmagukban akkora látványosságok voltak, hogy párja annak nem is tudom van-e, volt-e. Tudtommal két ekkora kapufát még senki nem lőtt egy félidőben (ha jól emlékszem Détári egy meccsen lőtt három négy kapufát – talán nemzetközi kupameccsen).
 
Milan-Genoa 1-1
 
Catania-Inter 1-2. Miután egy órát tíz emberrel küzdöttek a milánóiak, ez a győzelem igenis nagy teljesítmény. A Balkánról érkezett gólok pedig szépek is voltak (az elsőnél a nyugodt erő, avagy Cruz zseniálisan tette Sztankovics fejére a labdát. Mascara dörgedelmes felsőlécet rúgott.
Udine-Juve 2-1. Villantak a hazai válogatottak. Iaquinta pedig régi hazájában lőtt egyet (11-esből). Del Piero és Zanetti nem voltak Friuliban. Az udineiek október 29. után nyertek először (11 meccsből 3 pont). Di Natale gólja gyönyörűség. Quagliarella gólöröme pedig egy vulkán. A Juve-verés után Marino edző megköszönte a vezetők és a szurkolók türelmét.
Roma-Palermo 2-1. Volt Totti, volt parti. 85 percet játszott. Kifejezhetetlen mennyit jelent a csapatnak. Baptista beteg. 2-1-nél a grúz tizenéves Mcsedlidze felsőlécet fejelt. A szurkolók a meccs elején megfordított feliratokkal, leengedett zászlókkal tiltakoztak a csapatukat ért bíró tévedések miatt.
Fiorentina-Napoli 2-1. Elfogyott a Nápoly? Sajnálnánk! Kapusposzton viszont biztosan elfogytak, a 91-es születésű negyedikszámú kapus jött be, Luigi Sepe. A nápolyi honlapra még nem sikerült feltenni az ifik kereteit:)))
Chievo-Lecce 1-1. A kábé 30 percig 10 perccel is kínlódó veronaiak, immár egyenlő erőkkel egyenlítettek a 87. percben. Az ellenfél legjobbjai Zanchetta és Tir(ibocchi) voltak, ex-chievósok.
Atalanta-Bologna 0-1. Mit tud Mihalovics? Mondja el a veronaiaknak, és akkor ők is megmenekülnek.
Samp-Lazio 3-1. Dulakodásba torkollott a finis. Négy sárgalap volt az utolsó percben. Cassano is? Igen! De azért szeretjük! Gólt rúgott, egy kötény és egy csel után a felső sarokba. Ha minden igaz az év egyik legszebb gólját volt. A Yahoo kitett megáért 7,5-öst adott és szerintük a mezőny legjobbja volt.
Cagliari-Siena 1-0. Nagyon várjuk a Cagliari hétvégi torinói kiszállását. Lesz kapsz Juve?
Torino-Reggina 0-0. Mit lehet mondani?
 
 
Következik: Atalanta-Catania, Bologna-Fiorentina, Chievo-Samp, Genoa-Palermo, Inter-Torino, Juve-Cagliari, Lazio-Milan, Napoli-Udinese, Reggina-Roma (vendégszurkolók nélkül), Siena-Lecce.
 
Táblázat: Inter 49, Juve 43, Milan 41, Genoa 37, Roma 36, Firenze 35,… Lecce 19, Torino, Chievo 17, Reggina 14.
 
Di Vaio 15, Milito 14, Gilardino 12, Ibra 12, Amauri 11.
 
Néznivaló nr. 1 Quagliarella gólöröme, nr. 2 Di Natale gólja

Cassano gólját bűn lenne kihagyni!! 

Beckham gólja és Pirlo szabadrúgás-kapufái

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr17909743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása