Olasz fórum

Olasz fórum

Tovább a Rai Uno nélkül

2009. április 05. - mbemba

Sajnos, nem sajnos az úpécé döntött, majd el kellett búcsúzni – immár pár hete – a Rai Uno-tól. Hogy erről írni is lehetne, akkor ugrott be, amikor az alábbi posztot olvasgattam.

Alessandro di Pietro, a snájdig

 Csak megerősítés volt a Mélypontban eltöltött éjszaka, mikor barátokkal az Occhio alla spesa műsorának csacsacsáját ismételgetve mulattuk az időt. Az eredeti, vagyis a 12 óra körül, háziasszonyoknak ajánlott műsorban elhangzott csacsacsa a Che peccato (jaj, be kár) refrénnel él és virul, mi azonban ezt folyton megújítottuk: az utolsók között hangzott fel a Rájfájzen bank csacsacsa, merthogy ugyebár az Astoria fölött ott pompázik a ránk vigyázó intézmény reklámja.
 
Szóval, sajnálom, hogy a nagyon figyelmes, kis pöttöm, nagyon energikus, nagyon olasz, ízig-vérig snájdig emberke többet nem hívhatja fel a figyelmemet a friss áruk fontosságára, illetve arra, hogy Itália piacain mi van és mennyiért, illetve hogy az ilyen és ehhez hasonló jelenetek (0,56-tól emelkedik a hangulat) nem fognak tovább gazdagítani. Rögzítsük, jó dolog sokat tudni arról, amit eszünk! Szóval, inkább legyen nálunk is valami hasonló.
 
Giampiero Galeazzi, vagyis Bisteccone
 
Aztán ott van – vagy inkább volt – a Domenica in, a becsődített hírességekkel és kevésbé hírességekkel, a harsány szőkeséggel, Márával, izgalmas beszélgetéseivel. Ugyanabban a műsorban, mely végignyúlt a húsleveses délutánon arra is volt idő, hogy az összes résztvevő, ölelkezve, egymásba karolva, vállveregetve hosszú-hosszú ideig búcsúzzon és megígértesse mindenkivel, hogy a következő, meg a rákövetkező műsorok is együtt fognak eltelni. Nem felejtem, mikor kábé 10 éve még, a 90-esimo minutóra (90. perc) várva, vagyis a bajnoki összefoglalóért izgulva pironkodtam barátok előtt, hogy milyen nációt választottam én szerelmemnek. Aztán, mikor megkezdődött a műsor és az aranylábúak lődözték a gólokat, de legfőképp, amikor az összekötő szövegeket Bisteccone, alias Giampiero Galeazzi bemondta már kisimultak a ráncok és tudtam, hogy helyes úton járok.
 

 Bruno Vespa, a tárgyilagos

Aztán ott van az este beköszönő Porta a Porta, meg a műsor védjegye, műsorvezetője és kabalája, Bruno Vespa, aki a hét, esetleg a nap fontosságait beszéli át kényelmes fotelben kényelmesen elhelyezkedő, terpeszkedő, lábukat felkecskélő, már-már törökülésben ülő, zavartan ülő, néha izgága vendégeikkel. Hiába vége a műsornak (számomra) máig ottcseng a fülemben, amint fontosabbnál fontosabb vendégek érkeznek a Friderikusz által lekoppintott stúdióba, egy dagályos zene kíséretében, mely csak azután következik, hogy egy hangos csöngetéssel ráijesztettek a bentiekre (a vonal alatt csengetés 0,48-kor és egy nagyon bepöccent Vespa 0,20-0,45). Szép volt az is, amint egy hatalmas kivetítőn a távolról bejelentkező vendég kioktatta a stúdióban lévőket és azoknak, szerencsétleneknek, nem volt lehetőségük arra, hogy jól bevált módon félbeszakítsák őket, mert a kis műsorvezető, a néha szigorú, néha kedélyes, néha negédes, amúgy nagyon tárgyilagos, de mindig színpadias Vespa rögtön lepisszegte őket.
 
Raffaella Carra, a showgirl
Akit viszont lehetetlenség lett volna lepisszegni az a Carramba che sorpresa műsorvezetője a már nem menyecskekorú menyecske, aki olyan hangosan örült saját sikereinek, hogy az arrafelé is feltűnő volt. Utánanéztem, hogy is hívták a folyton táncolni és énekelni akaró nénit, ő Raffaella Carra, gyanítom, hogy gondolt a nevére is, amikor a műsorának végre címet talált. A showgirl – ez a szakma igen divatos ottan – Carra műsoráról érdemes megjegyezni, hogy tényleg szerzett örömöt vendégeinek: elfelejtett rokonok találkoztak nála, meg hát Maradona is beállt a sorba, ha Raffaellácska hívta.
 
Egy másik menyecske jut eszembe még, a La prova del cuoco műsorvezetőnőjeje, Antonella Clerici aki két sütőfőző csapat között közlekedett, úgy hogy a kamera rámeredt szabadon hagyott kirakatára és közben egyre csak csacsogott sokak szerint nagyon bájosan.
 
Antonella Clerici és kirakata
Hát ez lenne, körülbelül az, ami megmarad, meg a rengeteg táncos lány – tényleg elképesztő mennyiségben és minőségben.
 
Persze az utolsó bekezdés nem igaz, a csatorna tudott és tud mást is, volt ott Superquark (a világ szép dolgairól szólt), Linea Verde (természetről) meg Blu (tengerről), Zecchino d’Oro (gyerekek énekeltek), rengeteg meccs – campioni del mondók vagyunk jut eszembe mán megint –, meg még több tidzsi (telegiornale, vagyis híradó), szóval talán egyszer születik egy jobb hozzáállású poszt is a RAIUNO-ról.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr461045778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yashmin73 2009.04.05. 11:30:38

Nálunk az UPC leszedte először az olasz tv-t, majd a spanyolt, végül a franciát is. Már vagy egy éve. Minden nyelvet tanulni nevében nagyon "köszi" :-((

ISUZU 2009.04.05. 11:37:56

Én a doboz nyitogatós műsort sajnálom csak nagyon.
a cime AFFARI TUOI itthon is ment csak már nem tudom milyen címen. itthon a Gundel vezette de a kinti fazon Flavio Insinna az nem volt egyszerű..Bár mostanában már más vezette,
én 2007-ben voltam kint fél évet akkor amikor tudtam néztem esténként :) :)

itt egy 500 ezer Eu-s nyitás :
www.youtube.com/watch?v=dm8zYthkG9Y

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 11:48:31

@ISUZU: Akkor nézegettem, amikor Bonolis vezette. Annak az embernek olyan humora van, amelyik nekem tetszik. Linkelésért rákerestem és itt is egy 500 ezres nyeremény jött elé (legalábbis a szöveg ezt írja):
www.youtube.com/watch?v=tJsCV2cz-tA

@Yashmin73: A nyelvtanulás szempontját kihagytam, pedig tényleg fontos. Francia itt maradt.
Szempont kellene legyen, állam bácsi talán szabályozhatná is.

érdeklődő 2009.04.05. 12:04:03

Ja, akkor az euronews beállítható olasz nyelvén kívül nem is lesz más olasz csatorna? Pölö nem lehetne mondjuk a kánále csinkve, vagy vagy valamelyik a mediasetből? :(
Azért nekem érettségi előtt jót tett a mégoly bugyuta ( egyébként nézhetetlen varieté- ) műsoraikkal is...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 12:25:52

@érdeklődő: Ilyen szempontból vitathatatlan, hogy jó volt. Márpedig, talán, ez a legfontosabb szempont.

banyanyanya 2009.04.05. 12:40:34

Oké, tényleg sok az idióta, bugytuta és soktáncoslányos műsor a raiunon. De akkor is, sztem pont ez az idióta bugyutaság adja a báját - így tökéletes a vasárnapi elbambulás mellé!!!

Persze én a helyedben nagyon felháborodtam volna az upécénél, mert mikor nálunk is évekkel ezelőtt a tékábel leszedte szó nélkül a spanyol csatornát (akkor épp spanyolul tanultam) iszonyatdurván felháborodva felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy hogyképzelik ezt és úristen felháborító... persze szegény ügyfélszolgálatos nem tehetett az egészről, de én csak folytattam a durva felháborodást. Mondta akkor a pasi, hogy végeztek közvéleménykutatást (?) és senkinek nem kellett a spanyol csatorna. Mondom persze, mert rossz embereket kérdeztek meg, és különben is a nyelvtanulók az smafu??? Úgyhogy ekkor eldöntöttem, hogy ha a tékábel a raiuno-mat is levenné a csatornák közül, tüntetést szervezek a központi tékábelbe...
Aztán később egyszercsak lemondtam az összes tévéelőfizetésemet, úgyhogy most nincs tévém. De a raiuno nagyon hiányzik.
Szerettem a bugyuta olasz főzőműsorokat.

oleandro 2009.04.05. 12:42:44

Nálunk is levették, pedig nem UPC vagyunk. Összességében egy borzadályos csatorna az iszonytató sohwműsoraival, de azért nekem nagyon hiányzik. Azért az esti TG Uno-t majdnem mindig megnéztem. Aztán néha belekukkantottam a Porta a porta-ba, meg a szombat délutáni tengeri, valamint a vasárnap délelőtti agrár-műsorba. Meg nagy ritkán voltak nlézhető olasz filmek, sorozatok, a gyengébbek kedvéért feliratozva is. + néha (egyre ritkábban) focimeccs. Nyaranta esténként a természetfilm-dömpingebn is kadt érdekes. Az affari tuoi-t csak bonolis miatt néztem, még az asszony is élvezte, pedig nem is ért olaszul.
Amúgy hiányzik pld a néhai Biagi 5 perces trácája a TGuno-k után, de ez már pótolhatatlan. Nemrég még Fiorello is idétlenkedett ott a híradók után. Meg nézhető volt még Adriano Celentano botrányműsora is pár éve.
Aztán meg a Siena-i paliok, a velencei regatták. Nem sok, de azért az utóbb 15 év során nagyon megszoktam, hogy legalább háttérzajnak bekapcsolom az olasz katymagást...
Nem értem különben a kábeltévék műsorpolitkáját, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a harmincadik magyar zugadót, amit helyettre betettek, többen néznék.

Parasite 2009.04.05. 12:43:16

igenám, de a sat1-et és a pro7et miért kellett levenni? értem én hogy a reflektortv és a poén! csatornák nagyon fontosak társadalmilag, de nem-e lehetne-e, hogy minden csatorna maradjon? hátha valaki nézné? tudjátok, demokrácia, szabadság, ilyesmi.

banyanyanya 2009.04.05. 12:43:36

És az All'opera műsort senki se nézte? Én nagyon szerettem azt is, egy idősebb bácsi tök lelkesen mesélt operákról és részleteket is bemutattak... Csak sajnos mindig vasárnap éjfél körül adták le, és nem mindig tudtam kivárni....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.05. 12:48:27

Raffaella Carra vagy harminc éve egy-két nóta erejéig előtűnt Komjáthy gondozásában, akkor valóban tudott énekelni. A mai helyzetet nem ismerem.

A RAI 1 szerintem nem túl izgalmas csatorna, bár olaszul én nem beszélek. De hogy messze a legszebb csajokat sorakoztatták fel rendszeresen, a sok középkorú, törpe pasi körül, az feledhetetlen tény.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 12:52:15

@banyanyanya: Szerintem ezt (világnyelvek csatornái kötelezők) lehetne törvényileg szabályozni, talán az ortt-nek is lehetne ilyen szerepe a küzdelemben.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.05. 13:10:14

Sajons az ORTT, és ezt keveseknek volt alkalma eddig megfigyelni, SEMMI mást nem tesz, mint a médiatörvényben leírtak betartását ellenőrzi, szinte mindig csak panasz nyomán, és első alkalommal mindig csak "felhív az előírásokat megsértő magatartás megszüntetésére". A médiatörvény pedig többet foglalkozik azzal, hogy a pártok mennyire szólhatnak bele a tévézésbe, meg hogy miként számítandó a tévék és az ORTT költségvetése, mint azzal, hogy definiálja az elfogadható tévészolgáltatás kritériumait. Szóval a tévék zavartalanul burjánzanak, legfeljebb egy matinéidőben produkált hasfelmetszésért, még inkább egy jóízű kefélésért osztja a szigort. A kefélésért inkább. Gyermekeink azt még megtanulhatják, hogy kell valakinek a belét kiontani, de hogy miként kell baszni, az már titok marad előttük.

Calogero 2009.04.05. 13:16:58

Nekünk leszedte a t-kábel, antenna hungáriára váltottunk, erre az meg külön fizetőssé tette... lehet, hogy vannak rajta "érdekesre" sikerült műsorok is, de milyen már, hogy nem tudok egy olasz nyelvű csatornát sem nézni egyik szolgáltató max csomagjában sem

kamasuka 2009.04.05. 13:18:31

Náluk volt mindig az egyetlen nézhető szilveszteri műsor. Pici babával, amikor az ember nem válogathat a bulik között, nos, akkor ez egyfajta mentőöv volt. Kár a csatornáért. A sok kalap szar helyett ez a kupac, ha jó nem is mindig volt, valahogy nézhetőbbnek számított az átlagnál.

*Fata* 2009.04.05. 13:20:13

@mbemba: megnéztem ezt a theitalianjob-ot, tudsz még ilyeneket? nagyon köszi:)

bolsh (törölt) 2009.04.05. 13:25:40

@ISUZU: Ismerős volt az arca, aztán a nevéről beugrott; Flavio Insinna a Don Matteo-ban játszotta a csendőrfőnököt..

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 13:32:03

daje.blog.hu/

limonilunari.freeblog.hu/

kisviraginitaly.freeblog.hu/

Más nem nagyon jut eszembe. Legalábbis elmentve nincs!

@kamasuka: Igen, szüleimnek olyankor nekik is jó szórakozás volt a sok gyerekdal. Nekem is tetszett persze.

@Androsz: előbb-utóbb rákérdezek, hogy máshol mit szabályoznak, és nekik (ortt) mihez lenne joguk.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 13:34:36

@*Fata*: És őt ( italy.blog.hu/ ) sajnálom, hogy nem vitte tovább!

Szakbarbár (törölt) · http://nezettseg.blog.hu/ 2009.04.05. 14:06:52

UPC előfizető vagyok és van nálam Rai Uno. Sőt, megnéztem a május elsején a Zone Europa megszűnése miatt módosuló programkiosztást, és abban is benne van.

Analóg UPC kábelen nincs, mert ott ezentúl csak szűkített kínálat lesz. Elő kell fizetni a digitális UPC-re. 77 csatorna + helyi tévék, SD csatornáknál is jó képminőség, egész jó EPG. Szerintem megéri.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 14:13:40

@Szakbarbár: Te nem tudsz ilyen szabályozási ügyekről. Máshol van-e szabályozva, hogy szomszédos országok nyelvei, világnyelvek benne legyenek a kínálatba?
Lehet hogy az egész megoldódik a digitalizációval?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.04.05. 14:16:11

Vannak azért lehetőségek, pl. nyelvtanulóknak ott a SkyTG24, ami a neten is elérhető a www.skylife.it oldalon.

Rainbow* 2009.04.05. 14:16:26

Van most Bonolis a Rai Uno-n? Baromi régen nem követem figyelemmel a csatorna műsorát, noha anno, a 90-es évek végén éppen Bonolis miatt kezdtem el olaszul tanulni.:) A Beato tra le donne-t vezette akkoriban, aztán a Luna Parkot, de speciel imádtam vele az I Cervellonit is. (Magallit is csíptem) Sőt, miután elpárolt Berlusoni papa Canale 5-jéhez, azonnal szereztem egy műholdvevőt, bár csalódás volt őt a Tira e mollaban látni a gagyi megrendezett telefonbeszélgetésekkel ...

De hogy visszalépjek a Rai Uno-ra, és az ottani csapatra - hangsúlyozom, régen nem követem őket olyan intenzíven, mint anno - Raffaella Carrá-t azért ne tessék leírni, én speciel imádtam akkoriban a Carrambá, che sorpresat, de színésznőként is nagyon kedves volt a Mamma per caso-ban.

Ez volt még a Rai Uno erőssége, a sok hazai gyártású sorozat. Mostanában is vannak, tudom, tán vissza kellene szoknom. Utoljára az említett sorozatot és a Linda e il brigadieret néztem, régen volt no.

Vannak még effélék?

Szakbarbár (törölt) · http://nezettseg.blog.hu/ 2009.04.05. 14:21:24

@mbemba: más országban ez nem tudom, hogy miként működik, de nálunk biztosan nincs erre semmiféle szabály. Nem is hiszem egyébként, hogy lesz ilyen.

A kábeles digitalizáció annyiból jelent megoldást, hogy megszűnik a csatornák szűkössége. Az analóg kábelen 60-70 csatornánál több egyszerűen nem fért el. Ezért, ha jött egy új, magyar nyelvű csatorna, akkor rendszerint valamelyik idegen nyelvű televíziót vették ki a kínálatból.
A digitális kábelen ezzel szemben van bőven hely. Innetől kezdve a kábelszolgáltatón múlik, hogy mit rak be.
Mondom, én a UPC Digitalt ismerem, ott viszonylag sok idegen nyelvű csatorna van.

Benito Pussolini 2009.04.05. 14:23:10

A Carrambáért fáj a szívem, az a műsor egyszerűen zseniális volt. Főleg, amikor a bellissimók udvaroltak Raffaellának.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.04.05. 14:28:34

Itt igazából csak akkor lesz teljes megoldás, ha a határontúli szolgáltatások előtt leomlanak a falak: nekem pl. úgy van olaszországi sky-előfizetésem, hogy egy ottani lakcímen van bejelentve, mert másképp nem működne a dolog. Ha a szolgáltatásnyújtás nagy európai szabadságáról pofázunk, akkor elvileg ezelőtt is le kellene omlania minden akadálynak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 14:43:59

@m*ni: Tudtommal nincs! A kávéreklámok voltak, ahol először felfigyeltem Bonoliszra. Carra mellett nincs az a védőbeszéd, amelyik megállna :)). Pippo Baudo ez a kategórianálam. Nem is értem, hogy maradhatott ki. Montalbano, meg a nem rég emlegetett Dom Matteo Rai-készítmény.

@dino vercotti: szerintem sokaknak az a bajuk vele, hogy nem akarnak pl. nyelvtanuláskor is a képernyő előtt maradni. AZtán persze tévé és számgép egybenő és akkor jó lesz! :)

@Szakbarbár: Kösz a választ! Majd érdeklődők külhaveroktól!

Kivlov 2009.04.05. 15:01:59

a RAI oda-vissza üti vagy 6szor a vöröskettest+a retekklubot együtt is.

Rainbow* 2009.04.05. 15:16:07

@mbemba: Várjunk csak, te most lefikáztad Carrát? Naaaa... Baudot én speciel nem szeretem, idegesít. Tudod, ki tud még a sírba tenni a Rai - arcok közül - nem tudom, mostanában van -e - Luca Giurato? Őt nem bírtam nézni egyszerűen...Bár Mara Venier és az ő akkori Domenica In-je sem volt a kedvencem... Nah, abba is bele kellene néznem, ki vezeti most ...
Bonolis akkor neked későbbi élmény, mert a kávéreklámok később voltak az általam említetteknél.

Most van műsora a Rai Unon? Szomabtonkánt, akárhányszor odatettem - kivéve mikor San Remo volt - mindig Milli Carlucci volt és a táncolós műsor. Hol vannak a régi nagy 'varietá'-k?

Ha csak Montalbano van és Don Matteo, akkor már a saját gyártású filmjeik sem az igaziak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 15:58:17

@m*ni: ,,Várjunk csak, te most lefikáztad Carrát?" Csak kicsit:)) Biztos nekem is vannak olyan figuráim, akik könnyen támadhatók. Szóval, bocs, ha túl jópofa próbáltam lenni!
Rákerestem Giurato képére... Hát igen! Fura fiú, reggelente csodálkoztam rá gyakran. Egy 40-50 éves nagyon gyermek, az idétlenebb fajtából. Bonolis, szerintem napi műsora a Raion nincs, de Sanremót ő vezette.
Más filmet, most is menőt, nem ismerek. Valahogy a sok bárgyú alak, a sok-sok idétlenség miatt is szeretjük őket.
Amúgy pedig, amennyire értek hozzá, szerintem nagyon át van gondolva a műsorok strukúrája, a csatoirnák megosztása, a nézettség Unóra való terelése, de van ott Educational, Sport, meg minden. Szóval, olaszok ők, de nem spontánok.

Fiorentina 2009.04.05. 20:37:03

Szia mbemba:)! Továbbvinném én, csak nem enged be a rendszer. Leveleztem a blog.hu-val, de ők semmi hibát nem találtak, én meg annyira nem vagyok hülye, hogy ne tudjak belépni a saját blogomba...Sajnálom, de azon gondolkozom, elfelejtem a blog.hu-t és máshol folytatom tovább :)!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.05. 20:58:58

@Fiorentina: Vagy egy másik címen?
Rendes emberek vannak ott, nekem már többször segítettek technikai dolgokban. Tényleg!
:((

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.04.06. 14:53:45

Hopp, mbemba, te Mo.-ról küldöd a sok jóságot az olaszokról? Ha igen (vagy ha nem, akkor is) le a kalappal.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.06. 17:23:23

@cpandacsoki: Egy kis budapesti fészekből vezénylem a munkát. :)) Köszönöm!

andiH 2009.04.07. 18:46:05

Sajnos a mi kábeltv szolgáltatónk is az első év után levette a palettáról a RaiUno-t, így azóta is nélkülözöm. Nemrég viszont nagyon megörültem mikor láttam hogy a Rai átalakította a honlapját és már van on-line adás (diretta tv), rögtön ki is próbáltam..... volna.... de sajna a RaiUno nem működött. Vettem a bátorságot és írtam egy érdeklődő e-mailt, erre egy napon belül kaptam egy nagyon kedves választ, amelyben közölték hogy bizonyos adók (köztük a RaiUno is) csak belföldről érhető el. Tehát ez is olasz ip cím nélkül kilőve :(
Viszont, ha valakit érdekel az alábbi linken sok-sok olasz adó on-line elérhető:

it.delicast.com/tv/Italia

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.07. 18:57:10

@andiH: Kedves vagy! :)) Ez nagyon jó!

Olaszosok, használjátok mit andiH küldött!

andiH 2009.04.07. 20:00:56

@mbemba: örülök hogy tetszik, és hogy esetleg hasznára lehet másoknak is. Már régóta követem a blogod, csak eddig nem tudtam írni, regisztrációs technikai problémák miatt (lefordítva: egyszerűen béna voltam), na szóval szeretnék gratulálni a bloghoz, nagyon nagyon nagyon jó!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.07. 21:07:18

@andiH: Rajtam a technika soha nem tud kifogni.:))) Köszi szépen!

Tigre di Bergamo 2009.04.26. 13:07:20

Sajnos én is elkövettem azt a hibát, hogy annak idején nem olvastam el az UPC számla hátoldalán lévő tájékoztatást a Rai Uno kivételéről a hagyományos csomagokból. Ráadásul a hűségidőt is megszakíthattam volna. Először nagyon dühös voltam (magamra is!), azért is, mert mindegyik alkalommal, amikor kérdeztem, más-más díjat mondott az UPC ügyfélszolgálat a Rai Uno-t tartalmazó legolcsóbb konstrucióra. Tájékozódtam az egyéb lehetőségekről, de be kellett látnom, hogy az én esetemben, sokmindent figyelembe véve, csak az az egy lehetőség kínálkozik, amit az UPC nyújt. Ekkorra már annyira hiányzott a Rai Uno (L'eredita, Affari tuoi, Linea verde, Lasciami una canzone, az ünnepi programok stb., és egyáltalán az olasz emberek érzéke a szórakoztatáshoz, a nyelvismeret szintentartásának kíváló lehetősége), hogy megrendeltem a legolcsóbb digitális csomagot, persze a jelenlegi díjnak több, mint duplájáért, újabb 1 éves hűségidővel megspékelve.

Konlúzió: hiába van kismillió csatorna, az az ígéret a múlté, hogy a csillagpontos hálózattal lehetővé válik majd az egyéni programösszeállítás lehetősége és nem kell olyan csatornákért fizetni, amelyeket nem is néz az ember (a csatornák nagyrésze ez utóbbi kategóriába tartozik).
Lehet, hogy ebbe is beleszólt a politika?!!?
süti beállítások módosítása