Olasz fórum

Olasz fórum

Németország-Olaszország 1-0 (21 éven aluliak, Európa-bajnokság, elődöntő)

2009. június 26. - mbemba

Reményteljes vereség! Reményteljes, mert a válogatott megmutatta, hogy remek erőkből áll, ráadásul folyamatosan is tud szépen, támadószellemben focizni.

Az olasz tizenegy az első félidőt végig nagy fölényben játszotta. Giovinco fantáziálása nagy zavarba hozta a németeket, Balotelli is mutatta magát, Motta pedig rendre remekül tört utat a jobbszélen, de mindenki jól játszott. A szögletek pedig szokatlanul veszélyesek voltak, gyakorlatilag valamennyi gólveszélyt hozott. Szóval földön, levegőben Olaszország volt az úr.
 
A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, sőt a 49. percben Beck bikázott egyet kapura és Consigli nem volt a helyzet magaslatán: bekapta az életerős lövést! A nyomás nem volt olyan nagy, mint azt az első félidei fölény feltételezte. Casiraghi behozta Abatet, Paloschit, a hajrában Pisanót, de nem sikerült zöld ágra vergődni a németekkel. Balotelli riogatott nagy szabadrúgásokkal, voltak pontrúgások utáni helyzetek, de nem sikerült az egyenlítés.
 
A korosztályban ötszörös Európa-bajnok (1992, 94, 96, 2000, 2004) squadra azzurra ezúttal lemaradt a döntőről, de végre folyamatosan látványosan játszott egy olasz válogatott.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr261211027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.26. 22:55:17

De utálom az ilyen meccseket, de utálom a német focit!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.26. 23:01:25

@popp: :)) Én ennek a vereségnek sokkal jobban örülök, mint hogy ha végig kínódva nyertünk volna 2-1-re - mondjuk egy kétes 11-es góllal.

Látszott, hogy jobb az olasz csapat! Ma örülnek a németek, holnaptól már aggódhatnak, ha olasz-német lesz!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.26. 23:32:37

@mbemba: Épp ezért sajnálom a srácokat, a mai meccset nézve viszont nagyon örülök, hogy Romában marad. Szerintem korszakos klasszis szélsőhátvéd válhat a srácból, erős lendületes és még a labdával sincs rossz viszonyban, már most el tudom képzelni Zambrotta helyén a nagy válogatottban. Szerintem a kis Giovinconak el kéne jönnie a Juvéból, mert Diego mellet megint padozni fog, de lenyűgöző, amit a labdával tud a srác és pöttöm termete ellenére védekezésben sem haszontalan. Balotelli meg szinte minden gesztusában koppintja Ibrát. Kétségtelenül nagyon ügyes játékos, de nekem sokszor önzőnek tűnt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.26. 23:46:39

@popp: Az első mondatok természetesen Marco Motrára vonatkoztak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.27. 08:08:07

@popp: Így gondolom én is, körülbelül. Annyi eltéréssel Mottára gondolva, hogy nem érzem benne a korszakos klasszist. De Zambrotta már mögötte van.
Giovinco- és Balotelli-ügyben teljesen egyezik véleményünk.
süti beállítások módosítása