Olasz fórum

Olasz fórum

Pedrosa nyert a jamahisták előtt

2009. július 05. - mbemba

Pedrosa nagy napja volt a tegnapi. A maga stílusában versenyezve tudott nyerni az egyik legnehezebb pályán. A maga stílusában, vagyis rajt-cél győzelmet aratva. Rögtön az elején élre állt, míg mások egymással bíbelődtek, elhúzott és előnyét megtartotta.

Dőlingélők. Pedrosa nyomában Rossi.

Rossi meg azért lehet elégedett, mert fő-fő riválisait maga mögött tartotta. De hogy nézett ki a verseny? A célegyenes végén Pedrosa az élre rukkolt elő – a negyedik helyről. Stoner, Rossi, Elias követték. Rossi természetesen kikezdett Stonerrel, és egy kanyarban sikerült is az előzés, azonban az ausztrál világbajnok vette a helyezést egy egyenesben.
 
Közben potyogtak ki a versenyzők, akiket nem csak a gumigondok akadályozták a versenyben, de homok is jutott a pályára. Először Talmácsi esett ki - amúgy pontszerző helyről -, majd De Angelis, Canepa, Gibernau, Dovizioso.
 
Ezalatt Rossi átvette a második helyet, de Pedrosa már elhúzott erre – három-négy másodpercre. Stonert annyira megviselte a Rossi elleni pozícióvesztés, hogy Lorenzónak már egészen könnyen megadta magát és a spanyol Rossi után vetette magát és meg is előzte egy pillanatra, de már megint túl heves volt az előzésben, hiszen a kanyart elszabta és Rossi visszavette a második helyet. A kialakult Pedrosa, Rossi, Lorenzo sorrend megmaradt, de a végére a három-négy másodperces Pedrosa-előny fél másodperc alá esett, egy kanyarban nagyot kockáztatva még az előzésre is volt esély.
 
A spanyolok Pedrosa és Lorenzo óriásit mentek. Pedrosa győzelme nem szorul magyarázatra, de Lorenzo teljesítménye döbbenetes, hiszen sérüléssel versenyezve volt gyakran a leggyorsabb a rendkívül megterhelő pályán.
 
Állás: Rossi 151, Lorenzo 142, Stoner 135, Pedrosa 92, Edwards 76. Következő verseny a szászországi Sachsenringen. Két hetet sem kell várni!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr1001228804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.06. 09:23:04

Talma ezt mondta a versenyről. A Nemzeti Sportból kopizódott:

„Csalódott vagyok, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, főleg úgy, hogy a motor jobb volt, mint a reggeli edzésen. Az egyik kanyarban minden előzmény nélkül egyszer csak hirtelen elment a motor eleje, esélyem sem volt, hogy kivédjem az esést. Szerettem volna pontot szerezni, de ez most nem sikerült, ami tovább motivál a következő versenyekre. Jó irányban haladunk a beállításokkal, s ennek hamarosan eredménye is lesz ”
süti beállítások módosítása