Olasz fórum

Olasz fórum

Koman Vladimir új munkahelye, kollégái és elődei (videón Cassano csodagólja)

2009. július 13. - mbemba

Koman Vladimir, az ungvári születésű, Szombathelyen felnőtt, nevelődött, magyar ifjúsági válogatott játékos Bariba szerződött. A kölcsönszerződés tényeiről bővebben itt lehet olvasni! Ebben a posztban a 20 éves tehetség új munkahelyéről, illetve csapatáról esik szó.

Koman, itt a Sampdoria mezében

A több mint 300 ezres Bariban igen népszerű a foci, de a város a nemzetközi focitérképen is ott van. A 90-es világbajnokságra épített San Nicola stadionban (a névadó a város védőszentje) 5 meccset is játszottak a vébén, majd a 91-es BEK-győzelemért szintén itt küzdött a Zvezda és a Marseille. Koman egy majdnem 60 ezres létesítményben játszhat otthon, melynek jellegzetes eleme a lelátók felső része közötti széles rés. A csapat honlapja szerint ez a táborok elkülönítését, könnyebb kezelhetőségét szolgálja.
 
Pár éve még itt focizott Cassano – 17 évesen mutatkozott be a San Nicolában –, meg a világbajnok Zambrotta és Perrotta is, de külföldről ide tudták hozni többek között például Plattet, Bobant, Raducioiut, Jarnit. Persze Cassano, aki Bari sűrűjében nőtt fel a városban hagyta futball-lábnyomát, de a csapatnak, a városnak talán még többet adott két gólvágó Sandro Tovalieri és mindenekelőtt Igor Protti. Volt ő gólkirály is Bariban, párban a laziós Signorival, azonban a csapat kiesett. A város a Lo Zar, vagyis a Cár becenevet adta neki.
 
Sándor György és Piola kézfogása
a franciaországi világbajnoki döntőn
 
De a Bari kapcsán lehet magyarokat is emlegetni. Az egyesület történetének második legeredményesebbje (54 gól) Vörös Mihály. A magasztalt Jonatha Spinesi is ,,csak” 52-ig ért. Az 1947 és 53 között a pugliai fővárosban szereplő Vörös tavaly halt meg Bariban. Azonban edzőként dolgozott Bariban Weisz Árpád, Sárosi György, a ferencvárosi legenda, a nagyváradi Egri-Erbstein Ernő, Kutik András, Plemich Ferenc.
 
Szóval ilyen hagyományokat folytathat Koman Vladimir! Társai lesznek ebben a kalandban – remélhetőleg minél több meccsen – a csapatkapitány Jean-François Gillet. A belga kapus 2001-ben igazolt ide, és egy trevisói idényt leszámítva maradt is Bariban, ahová mára ő lett a fővezér. A gólfelelős a brazil Barreto, aki a befejezett idényben 23 gólt szerzett. Ő is kölcsönjátékosként szerepel a kikötővárosban. Az ismertebb játékosok közé tartozik még De Vezze, Parisi, Stellini, Edgar Alvarez (hondurasi).
 
Az erősítésre tehát rászorul a Bari és dolgoznak is a vezetők szépen. A villámléptű Langella a Chievótól érkezett, Carobbio az AlbinoLeffe kiválósága volt. Paro, a Juve neveltje – játszott is a Zebráknál -, most pedig a Genoa kölcsöne. Úgy néz ki, hogy a fehérorosz Kutuzov nem marad.
 
Az újakat a rutinos edző, Giampiero Ventura próbálja beépíteni a tavaly Antonio Conte irányításával sikeres csapatba. A 61 éves genovai Ventura dolgozott már a Samp, a Napoli, a Cagliari, az Udinese élén. Legnagyobb sikere talán az, amikor a Lecce mestereként a harmadik vonalból a Serie A-ba vitte föl a dél-olaszokat.
 
Bari a tavaly 80 ponttal bajnok lett, jövőre a bennmaradás lehet a cél, Koman Vladimir pedig tovább fejlődhet egy igen motivált társaságban, és megmutathatja a fiatal magyar focisoknak, hogy nem lehetetlen küldetés eljutni a Serie A-ba és ott jól teljesíteni.
 
A San Nicola egyik hatalmas pillanata: Cassano csodája

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr201243851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.13. 21:47:46

Fülöp Laci duplán örülhet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.14. 00:26:07

@popp: Most már nekem is, csak ő jut eszembe Jonatha Spinesi kapcsán.
Tovalierit viszont már-már elfelejtettem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.14. 00:30:15

@popp: És az megvan, hogy ez az Alvarez a Romában is játszadozott? Totti Alvarettónak hívta - írja a Bari honlapja.

Zigi 2009.07.14. 22:43:43

Jó lenne, ha minél előbb Koeman is behívná Vologyát a válogatott keretbe,nehogy eszébe jusson az ukránoknak.
süti beállítások módosítása