Olasz fórum

Olasz fórum

Rossi megint oktatott

2009. július 19. - mbemba

Szászországban megint Valentino Rossi tanított. Lorenzo megint nagyon szorongatott, Stoner is sokáig állta a sarat, de Rossinak nincs párja.

,,Nagyon jól rajtoltam, de nem voltam eléggé rámenős. Puhább gumim volt, mint Lorenzónak és Pedrosának, más vonalvezetést követtem ezért. Amint Stonert megelőztem jól mentem, Lorenzo megelőzése után pedig nem hibáztam a fontos pontokon. Az utolsó köröm pedig tökéletes volt!” - ezt mondta Rossi.
 
Szóval, Rossi az élről vágott neki a pályának, amelyikről közismert, hogy az előzés nem egy leányálom. Talán, a szokásosnál is jobban összpontosítva, így megvolt az elsőség, de csak a hatodik körig sikerült tartani a pozíciót – Stroner ment el Rossi mellett, és tíz körön át ott is maradt. Közben a ,,hatalmas négyes” (Rossi, Lorenzo, Stoner, Pedrosa) szenzációsan motorozva rótta a köröket, egymás kerekeit taposva. A 17. körben sikerült Stonert legyűrni, aki utána meg is adta magát, meg hibázott is később, de ekkor előjött a fő-fő kihívó, Jorge Lorenzo: a spanyol előzött 5 körrel a vége előtt, de a tavulliai nagyfőnök visszavette a vezetést. Lorenzo próbálkozott valami szokatlannal, valami meglepetéssel, mint például a külső ívvel, vagy a szélárnyékból a célegyenes elején történő előzéssel, de Rossit lehetetlen volt meglepni.
 
Ismét győzött Rossi, már 101-edszer. A pódiumra 159-edszer állt, mint Giacomo Agostini, de ez aligha izgatta a 46-ost. Ő már a következő versenyre gyúr: ,,Remélem, egy hét múlva nem esik Doningtonban, ott is szeretnék jó eredményt elérni, mert lehet ez lesz az utolsó ottani verseny!”
 
Szóval egy hét múlva Donnington, addig is az állás: Rossin 176, Lorenzo 162, Stoner 148, Pedrosa 108, Edwards 83. A Sachsenringen ez volt a sorrend: Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Stoner, De Angelis, Elias, Melandri, Hayden,...
 
Talma megszerezte első pontját, pedig utolsó lett. A kamera nem mutathatta sokat, de azt tudjuk, hogy a verseny elején többször is előzött, ami bíztató.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr931255189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mégis 2009.07.19. 22:40:46

Félek, nehogy Talma legyen a 800-asok Tóth Imije...
Rossi Istencsászár!

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.07.19. 23:05:40

Többszörös beszarás volt. Elképesztő versenyek hétről hétre.

Hu (törölt) 2009.07.19. 23:33:22

Vale az ISTEN! Lorenzo az utód.
Gooo Vale!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.19. 23:43:05

@mégis: Felmerült bennem is, de... előbb az edzéseken javított folyamatosan. Most már 2-3 másodpercen belül hozza. Múltkor a rajt volt jó, most előzött is.
Bele kell jönni! Jó lesz!

Rossi pedig... :))))

@Miköll: Lorenzo hondás lehet jövőre. Azt mondta, hogy a Yamaha nem tudja azt nyújtani, ami az ő értékének megfelel. Mondta azt is, hogy: ,,A jövőben megverhetem Valentinót!" Jó értékelés! A jövőben, valamikor...
Tény, nagyon jó ő is!!

Hu (törölt) 2009.07.19. 23:51:25

@mbemba:A Yamahát Vale és Burgess tette azzá ami,sokat szenvedtek annó Gibernau szuper hondájával szemben.
De ha azonos feltételekkel nem megy Lorenzonak szerinte, akkor a gyengus Hondával mit akar?
De tartom a véleményem,a Rossi utáni korszakban Lorenzo lesz a legjobb szerintem.

kpityu2 2009.07.20. 06:16:32

@mégis: Ha túlságosan óvatoskodik, előfordulhat.Érdemes figyelni a közeliken, hogy a menők hogy regulázzák meg a makrancos paripát. Itt mindenki a határon megy, és azt szvsz. nem lehet kitapasztalni anélkül, hogy néhányszor eldobná a járgányt.

states 2009.07.20. 06:46:17

Hetek óta azért drukkolunk, Talma úgy legyen utolsó, hogy szerezzen pontot. Ez most komikus vagy tragikus? De leginkább tragikomikus.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.20. 07:31:03

@states: Az nem a folyamatos fejlődést jelzi, ha valakinek javul az időeredménye versenyről-versenyre? Ha valaki egy ideig nem előz, és utána igen, az nem a fejlődés?

Én nem drukkoltam azért, hogy utolsóként szerezzen pontot. Én azért szurkolok, hogy pár hónap múlva az első tízbe jusson.

SimiTomi 2009.07.20. 08:34:09

@mbemba: Minden tiszteletem Talmáé, de szerintem ezt a pontszerzést nem kell annyira ünnepelni. Ha olyan nagyon ünnepelnénk, akkor ugyanoda emelnénk őt, ahová Zsoltinkat, mikor egyetlen pontját szerezte az F1-ben... (Palik hogy könyörgött, hogy csak essen már ki valaki előle - mögüle mondjuk nem is tudott volna, és akkor csak be kell kormányozni a verdát...)

Szóval azt ünneplem, hogy folyamatosan fejlődik, hogy úgy fejlődik, hogy idény közben kell egy számára ennyire új motorra felülnie. Asszem, ez teljesítmény.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.20. 08:37:30

@little_red_devil_on_board:
Ezeket írtam róla:

,,Talma megszerezte első pontját, pedig utolsó lett. A kamera nem mutathatta sokat, de azt tudjuk, hogy a verseny elején többször is előzött, ami bíztató."

"Bele kell jönni! Jó lesz!"

,,Az nem a folyamatos fejlődést jelzi, ha valakinek javul az időeredménye versenyről-versenyre? Ha valaki egy ideig nem előz, és utána igen, az nem a fejlődés?"

Ez ünneplés? :))

Szerintem, ugyanazt írtuk, gondoljuk!

SimiTomi 2009.07.20. 08:41:54

@mbemba: Ja, bocs, igen-igen, csak egyetértésemet fejtettem ki, nem vitatkoztam, ehhehhe...

Sötét korom 2009.07.20. 09:40:12

@mbemba: Azért van ennek egy másik olvasata is: az ugyanis, hogy az elején tudott előzni (korábban remekül rajtolni is), azt mutatja, hogy a motorja versenyképes. Viszont az, hogy utána visszaesik, az azt mutatja (és ez sajnos korábban is jellemző volt), hogy Talma fejben nem túl erős/kitartó. Ekkora sebesség mellett ugyanis nagyon rövid a reakció idő és nagyon pontos mozdulatok kellenek. És mivel Talma már nem (eéggé) fiatal, és 125-ben is sok évig tartott eljutni Neki a csúcsra, erre itt szerintem semmi esélye nincs.

Nem vagyok optimista a jövőjével kapcsolatban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.07.20. 13:04:23

@Sötét korom: Én másképpen sorolom az érveket, de ez egy korrekt vélemény, és lehet, hogy igazad lesz. Én úgy gondolom, hogy a királykategóriában új életet kezdett, kellett kezdenie, vagyis, hogy korábban jól előzött, meg jól rajtolt, az egy külön fejezet.
Hogy kitartó azt viszont tartanám - egy versenyen belül is -, mert bizony voltak versenyek, amelyeket pontosan, hogy a végén nyert meg sok-sok türelemmel.
Gondolom, te sem törsz le, ha nem lesz igazad! :))

Sötét korom 2009.07.21. 15:48:06

@mbemba: Kétségtelen, hogy voltak versenyek, amelyiken jó volt a hajrában (is), de összességében szerintem nem jellemző rá (pontosabban: kevésbé jellemző rá, mint a többiekre, különösen a Moto GP-ben, ahol fantasztikusan magas a színvonal) a fejben való erősség. De amikor a hajrában nyert, akkor is inkább nem kellett volna (a KTM-es problémára gondolok).

Ezzel együtt: természetesen szorítok neki, talán majd Brno-ban megmutatja!
süti beállítások módosítása