Olasz fórum

Olasz fórum

Törökországban szólt a Bella ciao (videókkal)

2009. szeptember 08. - mbemba

Régebb a baloldali (vagy annak látszó) nemzetköziség jegyében sokan, sokszor találkoztak évente (ma is igaz a fölöslegesen utazni necesse est jelszó!). Ritkábbak lettek ezek a találkozók. Maradt, többnyire, ami őszinte.

Egy ilyen volt most is. Az Adana Demirspor (Antiochiai Vassport) jövőre hetvenéves lesz, és ez az idény az ünneplés jegyében fog eltelni. A törökök ezért gondolták meghívni a balos csapat - maguk is azok lévén - hírében álló Livornót. A Livorno Törökországban is a baloldali kiállás egyik szimbóluma. A toszkánok pedig fogadták a meghívást, és három napra Dél-Törökországba kirándultak, illetve egy barátságos meccset játszottak, aminek 0-0 lett a vége. A meccsre hívó plakát jelszava olaszul a No al calcio moderno (Nem a modern focira!), törökül Endüstriyel futbola hay׀r (Nem a fociiparra) volt. A meccs alatt és után a rendőrség is aktív volt, mivel egy politikai fogoly (Güler Zere, a vonal alatt angolul, franiciául, németül, spanyolul is lehet olvasni róla) nevét skandálták a szurkolók, meg biztos sok más egyebet is. Hármukat letartóztatták.
 
Közben pedig szólt több ezer torokból a Bella Ciao (kattintásnyira a magyar szöveg), vagyis a Partizán Dala, ami Törökországban, de például Marseille-ben is a balos táborok egyik fő-fő indulója.
 
Így fogadták Adanában a livornói barátokat:
 

Bella ciao Adanában, sok-sok görög tűz, és 22 férfi:

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr51368517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigthereal 2009.09.08. 19:38:24

utálom a baloldalt...

azt szokták mondani: aki 30 alatt jobboldali, annak nincs szíve, aki 30 felett baloldali, annak nincs esze...

:xD
süti beállítások módosítása