Olasz fórum

Olasz fórum

Hírek Nápolyból (a hatméteres karácsonyfa ellopása, az éber rendőrök és a pizza)

2009. december 14. - mbemba

Pár napja olvastam a hírt, hogy Nápoly sűrűjében sikerült ellopni a város hatméteres karácsonyfáját. A fácska nem volt még feldíszítve, ez könnyítette a dolgot, de azért annyira könnyű nem lehetett a lopás, mert egy kamion is kellett a szállításhoz. Ezt írják a lapok.

Meg azt is írják, hogy a tett színén egy helyi polgár összefoglalta a tolvajokra vonatkozó gondolatait. Ez következik: ,,Kedves Babbo Natale! Kívánom, hogy azok, akik ezt tették – illetve a hozzájuk hasonlók – legyenek sterilek, hogy ne hozhassanak létre több szemetet! Ez a város, és lakóinak túlnyomó többsége, kiknek sajnos elveszik a hangjuk, többet érdemelnek!”

Ezt nem akartam eleinte megírni, gondolván, hogy csak megerősítjük a sztereotípiákat. De újabb nápolyi hírek érkeztek! Babbo Natale – afféle Télapó – jogsi nélkül száguldozott, illetve fuvarozott Nápolyban. Hajléktalanoknak ötletük támadt, de szerencsére a rend éber őrei lecsaptak a várost megbénító és gúzsba kötő gazemberekre. Az ötlet abból állt, hogy egy ócska motorra kétoldalt farénszarvasokat ragasztottak, és gyerekeket cocókáztattak pár euróért.
A jó hír ellenben az, hogy a Pizza Margherita immár az Unió által is elismerten Specialità tradizionale garantita. Hogy is kell ennek megfelelően kinéznie: középen 3 milliméteres vastagság a megengedett, a karimája kábé 1-2 centi lehet. Az alapokhoz még muszáj hozzátenni fokhagymát, oreganót, szintén stg mozzarellát, friss bazsalikomot és friss paradicsomot.
Az Espressónak nyilatkozó nápolyi Gino Sorbillo, mint pizzaiolo hiszi és vallja, hogy a nápolyi pizzaiolók életének – és úgy egyáltalán a gazdaságuknak – egyik legfontosabb napja volt a döntés napja.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr631597324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rino 2009.12.15. 00:26:48

Berlusconiról mi hír?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 00:39:13

@Rino: Várhatólag 15 napon belül fog felgyógyulni, csak egy éjszakára volt bent a kórházban, a száját összeöltötték, de fogpótlásra lesz szüksége, az elkövető ellen meg vádat emeltek súlyos testi sértés címén.

Ha gondolod mbemba írhatok az események állásáról, utóhangjáról egy posztot.

Pecséttörő 2009.12.15. 10:05:35

Februárban utazom Nápolyba, már nagyon várom!

madbalee 2009.12.15. 16:48:54

@Krajcs: Ott is vannak enyves kezűek.
süti beállítások módosítása