Olasz fórum

Olasz fórum

Milánóban, Torinóban, Nápolyban,...-ban február 28-án nincs autó

2010. február 20. - mbemba

Egy hónappal a milánói autómentes nap után, február 28-án ismét tesznek a jobb levegőért Milánóban. Ezúttal azonban csatlakozik még 80 település – köztük a Pó-síkság legfontosabb városai.

Ezüstlakodalmi fénykép A milánói és a torinói első ember

Letizia Moratti polgármesterasszony hívására Lombardia fővárosába érkezett 80 polgármester Friuliból, Trentinóból, Liguriából, Piemontból, és eldöntötték, hogy február 28-án városaik meglesznek autó nélkül! ,,Polgáraink egészsége, városaink élhetősége a legfontosabb számunkra!” – mondták. Józanul hozzábiggyesztették szerencsére azt is, hogy ez az egy napra szóló intézkedés gyökeresen, strukturálisan nem oldja meg a légszennyezettség problémáját.
 
Sokan rokonszenveznek az autómentes nappal, hiszen például a nápolyiak is úgy döntöttek arra a napra leteszik az autókat (hogy a dudákat fogják-e nyomni arról nem érkeztek hírek:). A milánói tanácskozáson nem volt ott a bresciai első ember sem, de ő is bejelentette, hogy csatlakoznak.
 
Moratti asszony említette, hogy a Pó-síkság vidéke az, ahol összpontosul az ország iparának legnagyobb része, ennek következménye a magas-magas légszennyezettség, vagyis logikus hogy ott született meg a döntés! Megegyeztek abban is, hogy három éven belül lecserélik a helyi közlekedés levegőt szennyező eszközeit kevésbé szennyezőkre, illetve, hogy minden környezetbarát berendezés alkalmazását megkönnyítik leépítve a bürokratikus akadályokat.
 
Olaszországban február 28-án nagy sétálások lesznek mindenfelé!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr851775285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása