Olasz fórum

Olasz fórum

Razzoli honvéd aranyat nyert

2010. február 28. - mbemba

Giuliano Razzoli aranyérmet nyert Olaszországnak. És egy olimpiai aranyról, ha az olasz, akkor az olaszfórumnak illik beszámolni. A 25 éves Razzoli férfi műlesiklásban nyert!

Tomba és Razzoli, a bajnokok

Olasz alpesi síelő utoljára 1992 éve nyert olimpiát:Alberto Tomba volt az illető! (személyes megjegyzés: ti-zen-nyolc éééve???). Razzolinak komoly versenyen tavaly januárban sikerült dobogóra jutnia; akkor, Zágrábban 43-as rajtszámmal harmadiknak érkezett be!
 
Vancouverben már az első futamban sikerült elsőként végeznie (01:39:32), ahol a horvát Kostelic (01:39:48) még csak negyedik volt. A horvát végül második lett, harmadikként pedig a Myhrer (svéd, 01:39:76) végzett. Három bronz és egy ezüst után, tehát sikerült az olaszoknak az aranyszerzés!
 
Razzoli beceneve Razzo (vagyis Rakéta), Emilia-Romagnában született és négy éves kora óta síel. Pár éve az olasz sereg támogatásával teszi ezt (a rendszerről bővebben a vonal alat!).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr861796432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása