Olasz fórum

Olasz fórum

Ott a Bundesliga a Serie A sarkában

2010. április 10. - mbemba

Sokat emlegetni mostanában, hogy a Bundesliga ott indexszel kitartóan a Serie A mögött, ki is vágna mögülle, de az Inter tartja a frontot. Mourinhónak és fiainak pedig egészséget kívánunk áldozatos munkájukhoz!

És kiről is szól az előzés? A 2010-11-es idény illető bajnokságának negyedik helyezettjéről, ugyanis belőlük lesz a 2011-12-es idény egyik Bajnokok Ligája-selejtezőse. Onnan már rálátni a BL-es pénzhegyekre. És mi a helyzet most? Az olasz yahoo cikke nyomán indultam el a korábban ködös tájon.
 
Az UEFA rangsora az utolsó öt évet gyűjti össze, és azok pontszerzéseit díjazza: hogy hogyan az nem tiszta sor számomra. De mi a lényeg?
 
Olaszországnak most 62,624 pontja van, a német csapatok 62,207-et szorgoskodtak össze (az idény kezdetén még 2 pont volt az előny). Mint tudjuk a derék Inter ott van a BL legjobb négye között, akárcsak a Bayern, viszont az Európa Ligában nincs olasz, ellenben a Hamburg ott küzd még. Most kapcsolok: valamennyi csapatban egy-egy holland (Sneijder, Robben, Nistelroy) rángatja előre a szekeret.
 
A lehetőségek a következők: ha az Inter egy pontot szerez a Barcelona ellen, mint a csoportkörben, akkor a németek két győzelemmel előznének. Ha az Inter kétszer is győzne a csodacsapat ellen, akkor a fricceknek két döntőt kellene felmutatniuk, megnyerve három 90 percet, egyet pedig döntetlennel kellene zárniuk.
 
Így állunk tehát, és bizony a Bundesligának áll a zászló, és csak moroghatunk, hogy miért is nem lehetett megfeszülni abban az Európa Ligában, miért nem lehetett ügybuzgóbbnak lenni. De mielőtt nekikeserednénk nagyon: HAJRÁ INTER! HAJRÁ OLASZOK!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr41908952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.10. 08:30:07

Igen, 95% hogy előznek a németek és az olaszok csak magukra vethetnek. Pedig ugye ha nincs egy gyalázatosan szereplő Lazio, egy ki-ki meccsen elbukó Genoa, egy maximum középszerűnek mondható Pana ellen ki tudja miért kieső Roma... Mindegy is, a helyzet az, hogy ha a németekhez kerül a negyedik hely - márpedig oda fog - akkor az egy hosszú folyamat kezdete lesz és nem egyhamar lehet megint 4 olasz BL induló, ahogy természetesen az EL helyek száma is csökken eggyel.

Žďárský 2010.04.10. 11:34:34

Utóbbi nem igaz, az első hat helyen rangsorolt bajnokságnak ugyanis egyaránt három EL-helye van, szóval csak a negyedik BL-pozíciót lehet bukni. De remélem ez nem következik be...
Nem hittem, hogy valaha ilyet, mondok, de hajrá Inter! (meg Lyon és Fulham...)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.10. 11:37:34

@Свобода: ,,Nem hittem, hogy valaha ilyet, mondok, de hajrá Inter! (meg Lyon és Fulham...)"

Én is ezt akartam mondani, de elfelejtettem! :)

R.M.E. 2010.04.10. 11:38:41

Hajrá Inter, hajrá olaszok kicsit ellentmondásos, lévén alig van olasz az Interben :D

La Serenissima 2010.04.10. 12:58:19

én is megnéztem nemrég és sajnos 100% hogy bebukjuk. ha nem az idén, akkor jövőre, mert a németek az elmúlt három évben végig jobbak voltak. csak abban a két évben jobbak az olaszok, amik most egymás után kiesnek. ezért egyrészt tutira elveszítjük, másrészt évekbe telik majd míg esélyünk lesz visszaszerezni...

emiatt a bajnokságban nagyobb lesz a küzdelem (a Inter, Roma, Juve, Milanból egy alapból nem juthat majd be...szóval lesz hajtás). másrészt tényleg oda kellene figyelni az Európa-kupára, évek óta nevetséges a teljesítmény.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.10. 13:07:17

@La Serenissima: Én nem látom ennyire reménytelennek. Így is megmaradhat az apró előny: az Inter továbbjuthat, a Bayern és a Hamburg kieshet - nem lenne nagyon nagy csoda.
Másodszor pedig: az olasz csapatok az ideinél csak jobbak lehetnek az Európa Ligában.

Asidotus 2010.04.10. 13:28:41

Kicsit fura, hogy pont a második számú kupában menetelő német csapatok miatt lesz 1-gyel több német gárda a BL-ben. Még jó, hogy nem a kézilabda eredményeik miatt...
A németekkel az a baj, hogy az egyszem Bayern mögött nincs egy másik erős csapat. Több lesz a csoportkörben elbukó német gárda.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.10. 13:49:49

@Nűnű: ,,Még jó, hogy nem a kézilabda eredményeik miatt..."

Pedig abban tényleg jobbak!:)

Így gondolom én is, szerintem akkor is igaz lenne ez, ha a norvég és a grúz bajnokság BL-es helyeiről lenne szó.

Lojzi_ 2010.04.10. 13:59:29

@Nűnű: Az Inter mögött ki a BL-ben a másik erős olasz (arról nem is beszélve, hogy hány év kellett ahhoz, hogy az Inter túljusson az első kieséses körön)?

3 német gárdából egy bukott a csoportkörben, annyi az angoloknál, a franciáknál, az olaszoknál és a spanyoloknál is bukott.

Az EL szereplés meg igenis jó, hogy beleszámít, mert nem az a kérdés, hogy a Bayern, vagy az Inter jobb-e, esetleg a dobogósok, hanem arról van szó, hogy felesleges-e az olaszoknak 7 hely, ha csak a Genoa és Lazio szintű, azonnal kipottyanó csapatokkal bírják feltölteni.

Ha annyira jó az első hat olasz klub, akkor visszaveszik a 4. BL helyet, ahogy a németek is teszik (2002-3 környékén bukták el, ha jól emlékszem, akkor az angolok előztek)

Az sem biztos, hogy a németeket kell majd visszaelőzni.
Idén ugyanis eddig a Bundesliga csapatok gyűjtötték a legtöbb pontot átlagban, ha ezt folytatni tudják, akkor elképzelhető, hogy spanyolország, vagy anglia lehet az ellenfél.
3 év hosszú idő, azalatt akármi lehet.

Lojzi_ 2010.04.10. 14:15:44

@mbemba:
"Pedig abban tényleg jobbak!:)"
Ha az UEFA számítására úgy tekintünk, mint mindenki előtt ismert játékszabályra, akkor a helyzet nagyon úgy néz ki, hogy fociban is.

Legalábbis az elmúlt öt év alapján könnyen lehet, az elmúlt 3 év alapján biztos.

Persze nehéz ezt kívülről észrevenni, mert a németeknél szokás szerint kisebb itthon a hype, mint olasz társaik esetében, de valahogy mostmár az angol-német, a spanyol-német párharcok kiegyensúlyozottabbak, mint 3-5 éve, az olaszok ellen mostanában minden sikerül, a holland, portugál, orosz, stb csapatok pedig sokkal könnyebben vannak meg mint a Kirch-csőd utáni mélypont idején.

Persze ezek trendek, egy-egy ellenpéldát lehetne találni, de a Bundesliga csapatok komoly megerősödését 3-5 év távlatában nehéz vitatni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.10. 15:21:15

@Lojzi_: Nem vagyok én egy hype-csemete, több ok miatt sem! :)

Úgy érzem, hogy az olasz csapatok az EL-szereplést egész egyszerűen nem vették annyira komolyan, mint a németek. Ezért ezek az eredmények.

De ha ezt így gondoljuk, akkor azt is el kellene fogadni, hogy a jelen helyzet nem biztos, hogy a bajnokságok valós erejét tükrözik.

Nem vitatom, hogy megerősödtek a német csapatok, hogy komoly munka folyik ott!

Azt pedig nagyon nem tartom jó döntésnek, hogy az EL-eredmények hasonló súllyal esnek latba, mint a BL-eredmények! (tudtommal így van ez!) Akkor sem tartanám logikusnak, ha az albán és a grúz bajnokság erejét sorolnák be ez alapján! (szerintem csak ez a vita közöttünk)

Gondolj csak bele tavaly a donyeckiek nyerték az EL-t, szép eredmény, de... :)) Nem?

La Serenissima 2010.04.10. 16:30:56

@mbemba: igen, fura rendszer. főleg, hogy a BL-csoport 3. helyezettjei átkerülnek, így pl. a Liverpool végül mégis sok pontot hoz Fionál? na ez pl. tök igazságtalan, miután a Fio kiverte őket...

amúgy "az olasz csapatok nem vették komolyan"-nal nem értek egyet: szerintem le van lassulva a játékuk, túl kevés a mozgás, a futás. ez nem csak az angolok ellen látszik (ott néha nagyon), de néha még a görögök ellen is...a technika meg a taktika manapság nem ér annyit.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.10. 16:59:19

@La Serenissima: Én az EL-meccsek előtt főleg azt olvastam, hogy: xy fontosabbnak tartja ezt vagy amazt a sorozatot, vajon játszatja-e Giuseppét, mert Giuseppe sérülékeny, Ferdinando már az idény elején megmondta, hogy a bajnokság az első,...

Na ilyeneket BL-meccsek előtt nem olvasok!

Hogy lassabb az olasz foci, azzal egyetértek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.10. 18:41:10

@Lojzi_: Például a bajnokságban 10. Fio, amelyik korrekt bíráskodás mellett alig ha nem kiverte volna a Bayernedet. Amúgy sem indulnék ki a Bayern MU elleni bravúrjából, szerintem a négy közés és az esetleges döntőben jutás csak kiszaladt eredmény a mostani bajor brigádtól.

madbalee 2010.04.10. 19:53:11

@Lojzi_: Az Inter "mögött" a Milan gyűjtötte szorgosan a pontokat egésze 2008-ig. Főleg a 2005/2006-os idényben, ami jövőre fog esni.:((

madbalee 2010.04.10. 19:57:39

@madbalee: csak úgy a mögöttünk lévő országok pontjai a 2005/06 idényben:

Italy: 15,357
Germany: 10,437
France:10,832
Russia: 10,000

érdemes itt csemegézni:
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2010.html

madbalee 2010.04.10. 20:05:20

@mbemba: "tavaly a donyeckiek nyerték az EL-t" Tavaly nem volt még EL ;)

giacinto 2010.04.10. 20:11:54

A mostani szoros pontszámítás már a 2010-11-es bajnokságok 4. helyezettjeiról szól.

A pontszámitás a következő: 1 pont adöntetlen, 2 a győzelem és a továbbjutásra szintén adnak 1 pluszpontot. Ilyen pontokból a németeknek 3-mal kell többet gyűjteni és akkor már megvan az előzés, sajnos. Mission impossible!

Viszont hossabb távon a német 4. helyezettk le fogják rontani a németek ereménysorát, mert bukdácsolni fognak, hiszen a Bayernen kivül ninc sütőképes csapatuk BL_ben, a sokpontos EL-ből meg elbukják a papíron legjobbjukat.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.10. 20:34:32

@madbalee: Jogos! Ránéztem a wikipédre, aztán gyorsan-bután írtam is.

@giacinto: Átírtam kicsit!

oleandro 2010.04.11. 11:34:44

Engem, mint italomán focirajongót abszolút nem érdekel, hogy 3 v. 4 csapat indulhat a BL-ben. Szerintem az egész szisztéma nonsense. Az viszont persze aggaszt, hogy az olasz foci pozíciói nemzetközi szinten gyengülnek. De pont ezért nem tudok drukkolni az internek, pláne a jelenleg legszebb és legjobb focit játszó csapat ellen.

madbalee 2010.04.11. 17:59:39

@oleandro: én viszont tudok szurkolni jelen esetben az Internek ;)

oleandro 2010.04.11. 20:23:18

@madbalee: Sokszor próbáltam már a szívem helyett az eszemre hallgatva érdekből szurkolni, de valahogy sose sikerült igazán.
@mbemba: miről :). Én nem akarok lemondani semmiről. Pláne most, amikor.... :):):)

madbalee 2010.04.12. 10:32:56

@oleandro: Nem tudom a Chelsea elleni meccsen nekem nem volt nehéz nekik szorítani:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.30. 13:22:39

A BAVERN-INTER meccsen dől el, hogy két idény múlva a friccek vagy a napszemüvegesek indítanak 3 vagy 4 csapatot a BL-ben.

Grazie Gera, mondják Dzsánkárlóék is!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.30. 13:42:13

@mbemba: Legyünk igazságosak: friccek és macskazabálók, ha már. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.30. 14:29:02

Pontosítás: ha 11-esekig jutnak, akkor a dajcsoké a negyedik BL-hely!
süti beállítások módosítása