Olasz fórum

Olasz fórum

Delneri a Juve új edzője

2010. május 19. - mbemba

A Juve vezetésében mégiscsak épeszű emberek dolgoznak: nagyot buktak, levonták a következtetést és döntöttek.

Andrea Agnelli az új elnök, Giuseppe Marotta az új szakmai igazgató, Luigi Del Neri az új edző (utóbbiak a Bajnokok Ligájába jutott Samdoriától érkeztek). Delneri nem zsákbamacska! Ő azt szereti, ha a játékosok végigrobotolják a meccset. Folyamatos letámadást játszik mindenkori csapata, nagyon nagy hangsúlyt fektet a szélsőjátékra: emlékezzünk csak a Luciano-Manfredini Chievo-szárnyra! De Semioli is az ő keze alatt nőtte ki magát, meg az idén Ziegler. Ő fedezte fel a válogatottnak Perrottát, Brighit. Szóval szereti nagyon a dolgos játékosokat. Ő Zaccheroni mellett az egyetlen edző, aki valamennyi osztályban volt edző. Volt bajnok a C2-ben, a C1-ben, a B-ben, a Chievóval pedig a 2001-02-es idény feléig ott volt a Serie A csúcsán.
 
Mikor Portóba igazolt, nem tudta elkezdeni az idényt, mert a csapat sztárjaival nem tudott zöld ágra vergődni; Romában csalódást keltő eredmények után kellett idő előtt felállnia; Palermóban nem jött ki Zamparini elnök úrral, de a csapatnak sem ment a legfényesebben.
 
Bergamóban majdnem két idényt húzott le, a tizenegy pedig úgy focizott, ahogy azt a közönsége szereti. Küzdöttek, lendületesek voltak, néha látványos és eredményes meccseket is játszottak – mesélhet utóbbiról a Milan és az Inter is. A második idényében azért került lapátra, mert az elnök és az edző jövőbeli céljai eltértek. A presidente rögzítette, hogy a klubnak nem lehet célja Európa.
 
A Samphoz 2009 nyarán érkezett. Egy nagyszerű rajt, ősz után visszaesett a csapat. Januárban úgy tűnt, hogy a csapat sztárja, Cassano nem jön ki Delnerivel, aki hangsúlyozta, hogy csak olyan játékosra van szüksége, aki fizikailag tökéletes állapotban a csapatért is küzd. Úgy tűnt, hogy a derék Antonio nem érti meg a lényeget – egy lépésnyire volt Firenzétől –, de visszatért, visszatérhetett, és olyat hajrázott a Samp, hogy a Bajnokok Ligájába ért (ha Cassano rosszul reagál, akkor a Samp nincs a BL-ben, Delneri pedig egy ostoba zsarnok lesz sokak szemében).
 
Érdekesség: az 1980-81-es idényben a Sampban focizott. Egy gólt rúgott, azt pedig pontosan a Genoa elleni városi derbin. Szögletből, érintés nélkül szállt a kapuba a labda!
 
A Juvenek nem lehet nemet mondani – mondta pár napja az augusztusban 60 éves edző. 2012 írt alá.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr252016405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2010.05.19. 20:48:57

Neri utolsó esélye szerintem, hogy nagy csapatnál nagyot alkothasson, amihez minimum 2 év kell.

madbalee 2010.05.19. 20:49:25

@madbalee: ja és egyben első is az az esély:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 20:53:24

Szerintem úgy jár, mint Ranieri, biztató első év után bajnoki címet akarnak, ami nem sikerül és kirúgják. Akkor Del Piero kap lehetőséget, aki jó rajt után széttárt karral figyeli ahogy szétesik a csapata.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 22:13:39

@popp: :)

Nem tudom, nem gondolom hogy vele kint lesznek a gödörből.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 22:20:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @popp: Én azt mondom, hogy nem rajta múlik, hanem a játékosokon és a vezetők bizalmán (lásd aláhúzott rész).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 22:23:16

Manfredini tényleg milyen jó volt Veronában. Nem robbantott valami nagyot, de hiányolom a Lazióból, ő is Lotito áldozata - még mindig.
süti beállítások módosítása