Olasz fórum

Olasz fórum

Először nyert olasz nő Grand Slam-tornát

2010. június 05. - mbemba

Olasz teniszezőnő nem játszott még Grand Slam-döntőt. Soha! Francesca Schiavone viszont Párizsban nem csak döntőt játszott, hanem nyert is.

Csak belepillantottam a döntőbe, de azt feldobva láttam a rövidke percek alatt is, hogy a Londonban élő, amúgy milánói Schiavone úgy küzd, mint Gattuso. És akar és koncentrál és összpontosít. Nagyot küzdött, és megnyerte a Roland Garros közönségét és a meccset - nem véletlen, hogy Leonessa a beceneve. Történelmet írt!

Schiavone-Stosur (ausztrál) 6-4, 7-6. A június 23-án 30 éves Schiavone az egész torna alatt egy árva szettet vesztett, a legelső fodulóban. Győzelmével a világranglista 6. helyére küzdötte fel magát 

Vonal alatt a győztes honlapja!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr912058978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2010.06.05. 20:49:19

Sajnos a mai meccset nem láttam, de nagyon örülök a győzelmének.
(az elődöntőben még gondban voltam, mert már évek óta Dementieva-fan vagyok)
Valljuk be, a sorsnak is köszönheti, hogy idáig jutott, de azért megérdemelte, hogy hosszú pályafutását megkoronázza egy Grand Slam győzelemmel!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.06. 20:09:56

Ha harminc évesen is meg lehet nyerni az első Grand Slamet, akkor egyszer talán a mi Szávai Ágink is eljuthat odáig. Ha jól rémlik, ez a Francesca is azon a fertályon töltötte a pályafutásának nagyrészét mint a mi Ágink az utóbbi években, azaz mindig a világranglista top 50-jében, de sohasem az első tízben. Becsülöm a rekord halmozó spílereket, de mindig örülök az új arcoknak a győztesek között. Schiavone diadala a kitartásról mesél.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 20:27:02

@popp: Igen, igen! Lippi külön említette, hogy micsoda példa előttük.
Meg azt is hozzátette, hogy milyen szépen bizonyították Párizsban, illetve Genfben a külföldön élő olaszok ragaszkodásukat az anyaországhoz.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 20:30:21

@popp: Olvastam a Gazzettán, hogy 40 éve nem nyert ilyen idős csajszi a négy nagyon!

Novotna 1998-ban nyert Wimbledonban lényegében hasonló korral, de ő pár hónappal fiatalabb volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.06. 21:12:23

@mbemba: És azért Novotna közelebb is volt a tűzhöz a győzelme előtt, mint Schiavone. Most néztem meg a mostani Garros előtt három WTA-torna győzelme volt, pontosan annyi mint Szávainak most, pedig jóval régebben nyomja. Az is igaz, hogy az egyiket épp az idei salakos szezonban nyerte Barcelonában egy pár hete, szóval azért nem volt ez előjel nélküli diadal.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.06. 21:31:01

@popp: 2009-ben Fed Cup-ot is nyert(ek), a nyilván második sorral játszó amerikaiak ellen (2006-ban is nyerték a Fedet).

A Fed pedig ugyebár azt jelzi, hogy nem csak ő van ott az olasz csajoknál.

Ennek megfelelően Pennetta is elól van a ranglistán. Most per pillanat mindketten Top Tízben vannak!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 22:09:10

Nagyon szép eredmény, még fogadni is akartam rá mert éreztem valamit a levegőben.
süti beállítások módosítása