Olasz fórum

Olasz fórum

Pepe, az új arc

2010. június 19. - mbemba

Mondják, hogy nincsenek olyan egyéniségek az olasz csapatban, mint 2006-ban. Lehet! De ezek most nagy idők, és Svejk óta tudjuk: Nagy idők, nagy embereket kívánnak. Paraguay ellen pedig feltűnt egy nagynak látszó ember – legalábbis két nem focis haver egymástól függetlenül meg is kérdezte tőlem: Ki az az őrült kopasz? Ő Pepe!

Több minden miatt megjegyezhető a fickó mindenki számára: 1. tar feje legalább annyira kerek, mint Csintalan Sanyi bácsié; 2. neve könnyebben szájra áll, mint az hogy chiacchierata, harmadszor pedig lelkes egy játékos. Mint mókus az égő erdőből, olyan tempóban ment ki többször is szögletet rúgni.

Szerintem, aki többet tud az olasz fociról annak sem tuti, hogy megvan az eddigi Pepe-pálya. Simone Pepe az Udineseből lett válogatott játékos – hihetetlen, hogy mennyi válogatott kerül ki innen évről-évre (nem csak olaszokra gondolok) –, de a következő idényben már a Juve szekerét próbálja tolni. Ha jól megy a meló, akkor 7 és fél millióért lesz végleg a fekete-fehéreké egy év múlva.

Juventus a jövője, pedig a Roma volt a múltja – máig élő a kapcsolat Contival, Pradéval. A 1983-as Pepe – augusztus 30.-i pontosabban – együtt focizott De Rossival, D’Agostinóval, Bovóval és Amelia volt a kapusuk. ,,Akkor talán nem voltam olyan érett, mint De Rossi.” – mondta, mikor a gazzettások kérdezték, hogy miért nem az AS-nél lett felnőtt játékos, hanem Leccóban. Onnan gyorsan átpasszolták a Teramóhoz, ahol 11 gólt tüsténkedett össze. Nem olyan hatalmas szám, mert középcsatár volt akkor! De ahhoz bőven elég volt, hogy feljebb lépjen; a Serie B-ben előbb a Palermo, majd a Piacenza játékosa egy-egy évre. Szicíliában gyenge volt, Piacenzában viszont már megint 10 fölött rúg. Mielőtt Udinébe költözött újra próbálkozik Palermóban, ahol nincs sikere, illetve Cagliariban, ahol immár udinei kölcsönjátékosként sok meccset játszik, és gólokat is szerez (36/3).

Udinében gyökeret vert, pedig: ,,hetedik csatárnak érkeztem” (2007). Marino volt az edző, s megmondta neki: Lesz lehetőséged! Aztán játszogat-játszogat, de a fordulópont az, amikor Marco Giampaolo kiteszi az oldalvonal mellé. Aztán észrevették, hogy az összes utánpótlás válogatottban szerepelt ex-középcsatár nem csak a jobboldalon tud száguldozni, hanem a balon is.

 
Aztán idén azt mondta Marino, hogy hagyhatja a szélet, mehet néha beljebb is, vagyis a kapu felé is. Hallgatott rá, és idén már hétszer volt eredményes – főleg tavasszal rugdosta a gólokat, és vitette ki magát Afrikába.
 
Ha valaki nem látta eleget Pepet – esetleg egyszer sem –, akkor képzeljen el egy valamivel nagyobb darab játékost, mint Di Livio, és ez az ember ugyanazt csinálja, mint a derék Soldatino (Kiskatona), vagyis robotol a védekezéstől a beívelésekig (Di Livio talán kicsit hátrébb játszott), s hogy melyik oldalon az mindegy. Még sok évet kell futnia a mi Pepénknek, hogy a szintén Roma ifiből indult Di Livio nyomába érjen, de az irány jó, és talán nagyobbak is a lehetőségei – gondolok itt a gólérzékenységre.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr242093069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.06.19. 12:49:27

Tökéletes a hasonlat Di Livióval. Az viszont szomorú, ahogy a Roma sokszor elherdálja tehetségeit (Curci, Amelia, D'Agostino, Okaka, Pepe stb)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.19. 23:06:33

@lupetto: Okakáról még nem mondanék le ;-). amúgy meg remek utánpótlás nevelés folyhat Trigoriában.

oleandro 2010.06.20. 00:11:30

Épp most lettek bajnokok az allievi! :)
süti beállítások módosítása