Olasz fórum

Olasz fórum

Candrevától Toniig (a kevésbé tehetősek vásárlásai)

2010. július 25. - mbemba

Gazdagékról már volt szó, lássuk kikbe fektették pénzüket a kevésbé gazdagok.

Az udineiek már igen régóta olyan fiatalokat vásárolnak, akik közül sokan lesznek a nagyok számára izgalmas játékosok. Most is a világ minden szegletéből gazdagodtak: Landgren Hellsingborgból, V. Karagunisz Athénból (Atromitosz), Vydra pedig Ostravából. Utóbbi 92-es, és a wikipédia szerint 4 millió euróba került. Lehetetlenség volna J felsorolni az összes érkezőt, merthogy sokan direkt Granadára mennek – spanyol másodosztály –, mely csapatba a Pozzo család – az udinei tulaj – sok pénzt fektet, mások pedig az udinei ifikbe. De érkezett Candreva is miután nem vert gyökeret a Juventusban.
 
Udinét otthagyta: D’Agostino, Pepe, Romano.
  
Középen az álló sorban ott van Toni is
Aztán ott van a Genoa! És Luca Toni, aki fogadkozik, hogy lesz még a védők réme. 33 évesen miért is kellene lemondania erről? Azt ígéri, hogy gólkirály lesz az idén - Preziosi elnök úgy tizenötöt várna. Segítheti őt Rudolf is, akinek bizony nagyon komoly riválisai lesznek a csapatba kerülésért (mindenekelőtt Sculli és Palacio). És érkezett a Milantól Strasser, Zigoni és Oduamadi a Papasztatopulosz-üzlet keretén belül. Aztán lehet – sőt, szerintem valószínű –, hogy az igazi nagy dobás Ronocchia lesz, aki a Bariból jött, de csak kölcsönbe. Az Inter már megszerezte a Bonuccival együtt tavaly a Bariban nagyszerűen védekező fiatalt – idény közben megsérült. Zuculini is jön védekezni a védelem közepén. Ő argentin, a Hoffenheimé volt, s egy ideig Maradona azt mondta, hogy ott lesz a vébén, de Németországban alig-alig játszott, így a 20 éves keménykötésű otthonmaradt. A bragai Eduardo úgy néz ki, hogy egyből elsőszámú kapus lesz.
 
Már nem a Genoáé: Amelia, El-Sharawi, Cofie, Lazarevics
 
A Parma kénytelen-kelletlen sokakat elengedett, és egyelőre sokan érkeztek, de hogy mennyire lesznek hasznára a csapatnak, az még talány. Szerintem Gabriel Paletta lehet nagyfogás: ő ifiválogatottként Messivel nyert ezt-azt, majd a Liverpool is elvitte, de ott csak három meccsre futotta. Korábbi edzője az argentin edző – korábbi kapus – Falcioni mondta róla, hogy már 18 évesen is veteránnak számított. Meg mondják, hogy pont elég kemény középső védőnek. Marques az Espanyoltó jött, F. Oliveira a Bragától, a finn Jonas Portin az Ascoltiól. Ő védő. Viszont Paonessa, aki most Vicenzából érkezik, nagy csatártehetség, csak a sérülések állandóan utolérték. Az U16-tól 21-ig mindenhol játszott egy-egy tucat meccset
 
Otthagyta Parmát: Lanzafame, Biabiany, Jimenez, D. Zenoni.
 
A Barinál a kölcsönt adók, meg a garázdálkodó nagyok rendezkedtek. Bonucci és Ranocchia, a védelem két Góliátja elment; ők az olasz válogatott reménységei is. Helyükre Raggi és Rinaldi jött, előbb a Bolognából, utóbbi a Modenából. A livornói Pulzetti, na meg a vébén is focizó Ghezzal érkezik kreatívkodni. Aztán Romeróból is lehet valaki. Az Albacetetől vette őt az Udinese, és most Bariban próbálhatja ki szárnyait. 20 éves és a spanyol U19-ben rendszeresen szerepelt. Ventura mester szeretné még Giovincót is… sőt, őt szeretné leginkább. Azt mondta, hogy egy csapatot építene köré.
 
Elvitték Bariból Bonuccit, Ranocchiát, Komant, Meggiorinit, Kamatát és Carobbiót.
 
Amennyire szétszedték a Barit, annyira egyben maradt a Cagliari a kulcsjátékosokat tekintve – egyelőre. Mondjuk úgy néz ki, hogy nincs is hatalmas igazolásuk: Pinardi a Modenából jön 30 évesen, Martignoni 18 éves védő a Locarnóból, D. Biasi pedig a Cesenából érkezik sok-sok Serie B-meccsel a lábában. 31 évesen most mutatkozik be az élvonalban.
 
Elment: Diego Lopez, Dessena, Lupatelli, Barone, Parola
 
Antenucci helyet követel 
Cataniából nem forgatták fel a játékospiacot. Érkezett, méghozzá az Ascoliból vissza Simone Pesce, de talán többet remélnek Antenuccitól, aki tavaly szintén az Ascoliban (Serie B) 24 gólt szerzett. De érkezik Papu Gomez is: ő egy 22 éves 1,65-re nőtt támadó, aki az első sorokban is játszhat, de középpályán is előfordult már a San Lorenzóban. Argentínból egy tucat van a szicíliaiaknak.
 
Sajnálják, hogy elment: F. Moretti, és még jobban, hogy Martinez is
 
A Bologna reménykedik, hogy Meggiorini a Baritól, illetve a Perugiából érkező Paponi társa lehet a gólgyáros Di Vaiónak. Egyikük mögött sincs gólözön, de fiatalok (25 és 22), vagyis a jövő még övék lehet. Andrea Esposito elcsípése nagyobb húzásnak tűnik. Ő védő, egyelőre kölcsönből kölcsönbe küldözgetik, de az, hogy 18 éves sem volt, mikor a Serie A-ban bemutatkozott, illetve az a tény, hogy egyszer Lippi kerettaggá tette, azt bizonyítják, hogy van a 24 éves védőben spiritusz. Akárcsak Khrinben, aki az interes mellőzés után itt megmutathatja magát. Lupatelli jó kis kapus, Siligardinak (Piacenza) és Morleónak (Crotone) azonban még kellene bizonyítania.
 
Már nem bolognai: Raggi, Mingazzini, Appiah, Marazzina, Adailton. C. Zenoni, S. Lanna, Nsereko.
 
A Chievónál Yepes természetes örököse lesz a szlovén válogatott Cesar, illetve a középpályára az albán Memushajt. Cesar 2003 óta válogatott megbízható, jó játékos. A West Bromban focizott együtt Gera Zolival is.
 
Yepes, Rigoni, Bogdani elmenetele talán súlyosabb, mint előbbiek érkezte.
 
A feljutott csapatok közül a Brescia fogadkozott, hogy sztárt hoz a Serie A-ba. Előbb Morientes nevét ismételgették, majd Riquelme nevét dobta be a mindig sokat akaró Corioni elnök. Aztán szerényebb igazolások valósultak meg. Mindenesetre Sereni, a Toro kapusa nagyon jó vétel, illetve Panagiotisz Kone is lehet az. A tiranai születésű görög volt már a Lens játékosa ifiként, majd az AEK és a szaloniki Iraklisz szerelésében lőtt gólokat. A ma 24 éves középpályás az ifik között görög válogatott volt.
 
Hogy Feczesin marad vagy sem, az nehéz kérdés; a helyzet az, mint egy éve, vagyis nagyon jó csatárok vannak az első sorban: Caracciolo, Possanzini. De Riccardo Taddei sem rossz játékos.
 
Elment innen: Varga Roland (Foggia), Rispoli.
 
19 évesen már a Juventusban volt
A Lecce szurkolók Ruben Olivera tehetségében is reménykedhetnek. Az uruguayi a Juve mezében is focizgatott, miközben innen-onnan visszahívták kölcsönből. Most a Penaroltól igazolta le a Lecce három évre. A 27 esztendős támadó középpályás uru válogatott is volt, 18-szor. A védő Donati az Inter ifiből érkezik, Brivio pedig a Cesenából.
 
Megy: Terranova, Angelo, Belleri.
 
Aztán itt van a Cesena, ahová Caserta és Pellegrino Bergamóból érkezte hozhat némi rutint, de lendületet és tudást. Jó pár ázsiai figyelő tekintetet Nagatomo is. A 24 éves védő kinn volt a vébén is. Hogy Luca Moscatiello – a Fulhamből jön 19 évesen – mire lesz képes azt még nem tudni.
 
Nem cesenai már: I. Franceschini, D. Biasi, Volta.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr632174199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.25. 12:47:56

A Cagliari idén is belerondíthat néhány nagy vasárnap délutánjába. Ha a tavalyi és tavalyelőtti ellenállhatatlan szakaszokkal tarkított hullámvasutazás helyett most megbízhatóbban hozzák a szintjüket és nem elégszenek meg a biztos benntmaradással, akkor kupás helyre is odaérhetnek. Fogok nekik szurkolni. Matrira meg számítanék Prandelli helyében.

La Serenissima 2010.07.26. 12:55:02

a Parma és a Bari két nagy kérdőjel. mindkettő erőn felül teljesített, de ennek megfelelően jól meg is kopasztották őket.

a Cagliari és talán a Catania viszont tényleg erős lehet, mindenesetre hajrá Kicsik!!!

.Frajti 2010.07.28. 23:54:41

@popp: pont ezért jöttem, hogy van-e már poszt... :D

calendario.legaseriea.it/calendari.html
süti beállítások módosítása