Olasz fórum

Olasz fórum

Donadoni a szárdok új edzője

2010. november 16. - mbemba

Massimo Cellino, a Cagliari elnöke úgy látta, hogy Bisoli edző nem képes megfelelően teljesíteni, s ezért menesztette a fiatal trénert (négy nap múlva lesz 44), a helyére pedig Roberto Donadonit hívta meg. Ha minden igaz, akkor ma délután 6-kor be is mutatják az új edzőt.

Donadoni, a Milan és az olasz válogatott középpályásaként rendkívül elismert játékos volt, edzőként azonban ritkábban teljesített jól, mint ahányszor bukott. Olaszországban a Livornóval 2005-ben elért nyolcadik helye hatalmas eredménynek számított, azonban előtte bukott a Genoával, majd az olasz válogatottal a 2008-as Európa-bajnokságon nem sikerült sokat mutatnia. 2009-ben nagy reményekkel érkezett Nápolyba, ahol az idény vége egész jól sikerül, azonban a 2010-es idényt gyalázatosan kezdte, s De Laurentiis elnök nem is tehetett mást, minthogy menesztette a szeptemberben 47 éves edzőt.

Bisoli remekül kezdte az idényt, például a Romát 5-1-re pakolták meg, de azóta győzni csak egyszer sikerült. Jelenleg a csapat 11 pontos, s ez ugyanannyi, mint az utolsóelőtti helyezett pontszáma.

Ez pedig édeskevés egy olyan csapattól, amelyiknek keretében sok a válogatottban megfordult, illetve a válogatott közelében vagy az ifi válogatottakban szereplő játékos van: Cossu, Matri, Astori, Acquafresca, Ragatzu, Ariaudo. A keretnek tagja Federico Marchetti kapus is, aki egy idétlen nyilatkozata miatt lett szűműzött a csapaton belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr882451989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.16. 13:19:42

Donadoni? Kicsit félnék a szárdok helyében. Mit nyilatkozott Marchetti? Ez kimaradt nekem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.16. 15:40:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Még nyáron beszélt arról, hogy megkereste őt a Samp. Ezt úgy fogalmazta meg, hogy: Reménykedtem a Samp-féle lehetőségben.
A presidente ezt rossz néven vette, pedig Marchetti csak őszinte volt. Azóta nem véd, pedig előtte válogatott volt.

Iustizmord 2010.11.17. 08:04:57

donadoninak biztos találnának vmi megfelelő helyet ami NEM a vezetőedzői.

pl PR-manager, a csajok úgyis bolondultak érte :o)biztos lehetne keresni robertonak egy NEM vezetőedzői posztot a fociban.

pl PR-manager: a csajok mindig is buktak rá... :o)))
süti beállítások módosítása