Olasz fórum

Olasz fórum

Csak a Nápoly érdekes (Európa Liga, utolsó forduló)

2010. december 15. - mbemba

Szerdán 7-től Lausanne-Palermo, 9 után Nápoly-Steaua, csütörtökön pedig Juve-Manchester City (7-től) és Debrecen-Samp (9 óra 5 perctől) lesz a program.

Ezek közül – olasz szempontból – csakis a Nápoly-meccs érdemel figyelmet. A Palermo, a Samp és a Juve elbukott, ráadásul utóbbi hülyén is viselkedett. Na de, akinek a bajnokságban megy, az... jó, jó, de Lavezziéknek itt is, ott is megy.
 
Ritka szimpatikus csapat a Napoli. Ha lehet, sztárjaik a legszerényebbek, legvisszafogottabbak. Hamsik, Lavezzi, Cavani nem cukkolja az ellenfelet, nem hergeli a közönséget, nem vitatkoznak, hanem hajtanak minden meccsen, mintha életükért fociznának. Ez a csapat, legnagyobb részt De Laurentiis elnök érdeme. Hihetetlenül jó érzékkel épített közösséget: nem vesz drága játékosokat, illetve akire többet költ, azzal hosszú ideig számol – Quagliarella saját felindulásából indult tovább. Tavaly volt hosszabb poszt a feltörekvő Nápolyról.
 
Bukarestben attól tartanak, hogy Nápolyban kifogadják őket, s erre fel De Laurentiis – miután megemlítette, hogy a csapatnak a lehető legrosszabb a botrány lenne –, meghívta magához egy ebédre Gigi Becalit, a Steaua elnökét. Még nem tudja mit vállalt! Ha Kusturica tudná ki Becali, akkor rájött volna, hogy egy dokumentumfilm felért volna teljes életművével.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr372514147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2010.12.16. 00:00:01

Én igencsak szimpatizálok a Napoli-val, ennek ellenére igencsak idealizáltnak érztem a csapat szimpatikus szerény sztárjairól szóló megjegyzést. (és akkor még enyhén fogalmaztam) Mindazonáltal nagyon drukkolok nekik, és bennük látom leginkább a képességet, hogy megakadályozzák az északi mafia triumvirátusának totális uralmát.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.16. 19:58:46

@oleandro: Cavani a Palermo ellen háromszor szerelt saját tizenhatosán belül, s megy, mint robot hátra. Lavezzi szintén iszonyatos munkát végez, s mikor látom interjút adni, úgy beszél, mint egy szerény-szerény kisiskolás, aki dícséretet kap. Hamsik pedig ott van mindenütt, s nem üvölti le a fejét, azoknak, akik bénáznak.
Szerintem, az eredményeiknek nagy részét alázatuknak inkább köszönhetik, mint tudásuknak.

S hogy a végén megnyerik meccseiket, az azt jelenti, hogy van tartásuk! Uff, beszéltem! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.16. 23:51:48

Gratulálok a Lokinak, s a kinn szurkolóknak! :)
süti beállítások módosítása