Olasz fórum

Olasz fórum

Ha Santa Rosalia, San Gennaro, Zamparini és De Laurentiis úgy akarják

2010. április 05. - mbemba

Könnyű lenne megállapítani, hogy a Roma megtáltosodott, hogy az Inter erőltetett menetelése nem biztos, hogy dicsőségeket hoz, hogy a Juve minden vezetője béna, játékosainak lábát pedig az egykor asztalossegéd Torricelli faragta. Nagyobb kockázata van kijelenteni azt, hogy a déliek (a Palermo és a Nápoly) a közeljövőben az Inter, Milan, Juve, Roma vetélytársai lesznek.

A nápolyi elnök (De Laurentiis) és edző (Mazzarri)
mbemba viszont úgy érzi, hogy egyikük legalább ott lesz az olasz nagyságok között. Azért is, mert a sasok (ők lennének az említett nagyok) lejjebb szállnak, de ami még fontosabb: a két délinél tervezik a jövőt, és úgy tűnik, hogy értékeiket megtartják – erre esküdöznek legalábbis Zamparini és De Laurentiis, a két nagyfőnök. Mert mi kell a mai focihoz? Pénz mindenekelőtt! És ennek a két őrültnek van, úgy néz ki.
 
Pénz van, és mindkét ember mögött pedig ott áll két jókora város, a maguk tekintélyével, ami kell ahhoz, hogy komolyan vegyék őket, ráadásul mindkét városban olyan szurkolókkal, akik ugyancsak olyan hátteret jelentenek, ami kell ahhoz, hogy Európában is jegyzett csapatok legyenek. Hogy Zamparini és De Laurentiis eltökéltek, az biztos! Előbbi azonban túlontúl temperamentumos embernek tűnik; úgy rúgta ki szakembereit éveken át, ahogy azt csak Jesus Gil y Gil tudta. A nápolyi viszont ciklusokban gondolkodik, és nagyon komoly embernek látszik, aki nagyon tudja, hogy mit miért csinál. Amúgy Zamparni barátunk cégeket vesz és ad el, illetve építkezik. Korábban a velenceiek mellé próbált odaállni, csakhogy ott nem hagyták építkezni, ezért otthagyta őket (érdemes tudni, hogy sokadik vonalból az élvonalig jutott velük). Palermóban – Sensitől vásárolta elnökké magát Szicília fővárosában – viszont stadiont és megaplázát is fog építeni, mondják.
 
A nápolyi presidente filmproducer. Cége a Filmauro mintegy 400 filmet készített, és felettébb gazdagnak mondják, és szerintem kifejezetten intelligens ember. 2004-ben, mikor a nápolyiak büszkesége a Serie C-ben volt, akkor vette meg az egyesületet, és azóta folyton jönnek előre, egyre csak előbbre – leszámítva a gyászos Donadoni-periódust. Ő amúgy római születésű, de szülei Nápoly mellőliek.
 
Szóval, ha engem kérdeznének azt mondanám, hogy inkább a Napoli fog betörni az európai placcra, de a Palermónak is minden esélye megvan. Komoly érv az érvényesülés mellett, hogy kulcsjátékosaik fiatalok, és ennek ellenére már évek óta együtt vannak – elsősorban a nápolyiakra gondolok. Íme! Lavezzi 25 lesz májusban, a besztercebányai Hamsik 23, Quagliarella 27, de Maggio, Gargano, Dossena, Zuniga is mind 30 alattiak. Az ifiválogatottakat végigjáró Paolo Cannavaro, a csapatkapitány júniusban lesz 29. És van egy remek-remek kapusuk, De Sanctis, aki 33, de kapusként még évek vannak benne. Aztán a brazíliai születésű Santacroceről már rég nem esett szó, mert sérült, de következő idényre már komoly erősítés lesz. Mondják, hogy dél-afrikai utazó lett volna. Tény, hogy Lippi kipróbálta, és a Barca is nézegette, méregette a fiút, aki még mindig csak 24 lesz augusztusban.
 
Mindenki (Real, Manchester) Pastorét akarja
A palermói fiatalok közül ketten már akár a Realba, Manchesterbe is mehetnének, ha ők is úgy akarják, illetve ha Zamparini is úgy akarja. Kjaer és Pastore a két csodagyerek. A 21 éves dán magabiztos, könnyed, elegáns, határozott, és Dél-Afrikában jól megmutathatja, hogy ki a palermóiak védőbástyája. Elől pedig ugyancsak fiatal, könnyed és elegáns az argentin Pastore. Lezser, kicsit arrogánsnak tűnik, de focizni hihetetlenül tud. Megy előre és dőlnek az ellenfelek. Pastorevel együtt került a csapathoz Hernández, aki szintén sokat-sokat ígér. Pastore irányító, Hernández pedig befejező ember inkább. Cavani viszont már 2007 óta él Palermóban, túl van száz meccsen és harminc gólon, vagyis van, ki szórakoztassa a mindig zsongó Favoritát. És akkor még nem esett szó Miccoliról, Salento Romariójáról, aki a wikipédia szerint túl azon, hogy cselmester és gólgyáros csapatkapitány Corleone városának díszpolgára is.
 
Összegezve: ha a két focimecénás eltökéltek és megtartják értékeiket, ha Santa Rosalia és San Gennaro (Palermo és Nápoly védőszentje) úgy akarják, akkor az Olaszországot bemutató európai focitérképeken ott lesz még két csodaszép város, Palermo és Nápoly.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr511896578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2010.04.05. 17:59:55

Én is nagy rajongója vagyok mindkét városnak, de azért ez szerintem naivítás. Szép is lenne, ha bármelyik északi nagycsapatot tartósan ki tudnák szorítani. De ez csak álom. Még ha képesek is lennének egyszer majd tartósan a jó teljesítményre, a szisztéma ezt úgyse hagyná...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 18:32:36

Egyetértek a felettem szólóval. Szimpatikus csapatok, szó se róla, de pont Róma város két csapata mutatta meg, hogy lehet sok pénz, sok szurkoló, világklasszis játékosok, erős eredmények, egyszerűen nem adottak a feltételek ahhoz, hogy akár csak hasonló lehetőségeik lehessenek mint az északiaknak, mert rövid úton elnyomják őket. Ha pedig Róma nem képes megtörni az északi nagyokat - és nem képes, ez bizonyított - , akkor a déli törekvéseknek semmi, de semmi esélyük hosszútávon, sajnos ez az igazság, bár nem így lenne.
A poszt viszont gondolatébresztő és ezért jó!

La Serenissima 2010.04.05. 20:30:04

remek poszt, köszi!

szerintem a Juve és a Milan jelenlegi csapatánál frissebbek ők, hónapok óta jobban játszanak. A Palermo 2-0-ra nyert az idén idáig háromszor ellenük. a Napoli se kapott ki e négy meccsen, a Juvét ők is oda-vissza verték! én optimista vagyok: akár középtávon (mondjuk a köv. 3-5 évben) is erősebbek lehetnek!

a baj inkább az, hogy a 4. BL-hely pont most fog elúszni...így meg már nagyon nehéz lesz, hiszen az Inter meg a Roma is ott van még.

én bevallom mindkettőjüknek nagyon szurkolok. ami szinte olyan, mintha a bocának és a rivernek is szorítanék. legalább az idén igazán lehetne két negyedik hely ;)

RolloJuve 2010.04.05. 20:36:02

Jó cikk, örülök, hogy a déli csapatok közül is vannak szépen szereplők. Jelen állás szerint (sajnos), ha valakit kiszorítanak a négyből, azok mi leszünk, köszönhetően a vezetőségnek.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azért ti is meg vagytok áldva Lotito "mágussal".
"Ha pedig Róma nem képes megtörni az északi nagyokat - és nem képes, ez bizonyított"
Ezzel meg várnék hat kanyart, hátha nem milánói bajnok lesz...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 21:42:23

@RolloJuve: Hogy jön ide Lotito? Érted te hogy miről beszéltem? Talán nem nyert a Lazio 2000-ben, és a Roma 2001-ben bajnoki címet? A Lazio kupát, szuperkupát, KEK-et? Teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy végül a Roma most beelőzi-e az Inter, egymás után 2 évig beelőzte Róma északot, én a tendenciáról beszélek, arról, hogy huzamosabb ideig nem lehet dacolni velük, ahogy ez az ezredforduló után be is bizonyosodott. Lehet 1-1 olyan szezon, mikor valami oknál fogva nem északi fut be, el lehet érni töménytelen pénzzel, lásd anno Roma, Lazio, de hosszútávon reménytelen, ezer okból kifolyólag. Ha pedig Róma esélytelen rá, akkor a déli csapatok kétszer annyira. Sajnos.

RolloJuve 2010.04.05. 22:19:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Lotito úgy, hogy előtte a "szakmai top" vezetőségünket emlegettem. Amiről írsz, így igaz, csak nem volt egyértelmű, hogy az észak megtörését huzamosabb időn át érted.

La Serenissima 2010.04.05. 22:20:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: megértem a szkepticizmusodat, tényleg ezt mutatják a történeti tények - meg pl. a spanyoloknál is ez van, hiába jó a sevilla vagy a valencia 1-2 évig, csak a madrid meg a barca tud huzamosan a topon maradni.

de pl. az NB1-ben is mindig a pestiek nyertek régebben, aztán meg hirtelen a vidéki csapatok egymás után és ez már tart 10 éve.

tudom nem lehet igazán összehasonlítani...de azért talán nem elképzelhetetlen az olaszoknál sem.

.Frajti 2010.04.05. 22:26:44

Szimpi a Nápoly is és Palermo is, de most a Samp legyen inkább a negyedik. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 22:31:20

@RolloJuve: Tény és való, a Lazio alapból megvan áldva szar emberekkel a vezetőségben. Ebből a szempontból még a Juventus is fényévekkel jobb, irigylem a csapatod vezetőségét, ez sokatmondó, nem? :)

@La Serenissima: Szerintem sajnos elképzelhetetlen, észak gazdasági lehetőségei annyival erősebbek, hogy azzal a verseny lehetetlen. Bár ne lenne igazam.

Calogero 2010.04.05. 23:18:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kellő mennyiségű pénzzel mindent fel lehet akár hosszú távra is borítani és pontosan a te példáidat hoznám fel ellened. A Rómának és Laziónak is sikerült egy-egy évre, csak aztán hamar kiderült, hogy sem Cragnotti, sem Sensi mögött nem álltak azok a pénzek, amikett látni sejtettek

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 23:21:15

@RolloJuve: Amúgy pedig bocs az éles hangnemért az elején, félreértettelek, sokan köszörülik mostanában a nyelvük a Lazión, némileg joggal, ezért érzékenyebb vagyok rá. Értem már hogy miként értetted Lotitót, igazad van és elnézést.

@La Serenissima: Az előbbihez jut még eszembe, hogy talán azért sem lehet a magyarországi viszonyokat az olaszhoz hasonlítani, mert míg itt ugyan szintén elsöprő a budapesti gazdasági erő a vidékihez képest, de egyes vidéki csapatokat nagyon tehetős és elszánt tulajdonosok vettek meg, lásd Debrecen, Fehérvár, Győr példáját. Remélem - bár a jelek most még nem erre mutatnak - hogy a Pécs hasonlóan fog járni Matyi Dezsővel.
Ezzel szemben Olaszországban annyival fejlettebb az északi régió és mind mögött hihetetlenül tehetős emberek állnak, hogy azt egy-egy déli fellegvár nem tudja legyűrni. Igazából a Napoli rövid tündöklésén kívül, ami valljuk be, a világ talán valaha volt legnagyobb focistájának is erősen köszönhető, nem nagyon tudott akár csak részsikereket is elérni déli gárda, számottevően római sem.
Igazán jó lenne ha bármi jel is mutatna arra, hogy ez változni fog, de nem bízom ilyesmiben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 23:24:51

@Calogero: Igen, de miért is nem sikerült hosszútávon? Mert bebizonyosodott, hogy valami elképesztően, hihetetlenül sok pénz kell ahhoz, hogy ezt az állapotot fenn lehessen tartani, ami egyszerűen gazdaságilag kivitelezhetetlen, annyira veszteséges. Fel kellett ismerni, hogy a világban, de még csak Európában is egy Lazio vagy Roma név nem tud olyan szurkolói tömeget és vásárlói réteget hozni, amiből ezt minimálisan is fent lehetne tartani. Ezek a csapatok nem fognak tudni bulimeccseket játszani Ázsiában és Amerikában, ahogy a mezeladásaik sem nőnek az égig. Sajnos lokálisak az üzleti lehetőségeik, és ennek a színtere csak Olaszország lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.05. 23:35:16

A poszt nagyon jó és abban is van valami, amit Esti ír.

Ha Zamparini és De Laurentis meg tudná tartani a fél Európa által kergetett tehetségeit Kjaert és Pastorét, illetve Lavezzit és Hamsikot az már jelzésértékű volna. Már az is az volt, hogy a Napoli meg tudta szerezni Quagliarellát a Juve elől.

Az öreg Sensit és Cragnottit viszont épp akkor állították meg, amikor már a csúcsokat közelítették. Persze Estivel kicsit vitatkozva megjegyzem, hogy a két római úr nemcsak az ésazkiaknak köszönheti projektjének bukását. Az hogy hatalmas hiteleket felvéve világválogatottakat várároltak össze még be is jöhetett volna. Csak azt felejtették ki a számításból említett elnökök, hogy a Roma és a Lazio, bár Rómában megőrülnek értük, közel sem akkora intézmény, mint egy Real vagy egy Barca.

De Laurentis ezzel szemben fokozatosan építkezik és ezért látok esélyt tervei megvalósulására. Zamparinivel kapcsolatban azonban szerintem is nagyon ül mbemba Gil y Gil párhuzama. Az öreg jesus is bajnokot csinált az Atletitből, de aztán a visszahullottak a Segundába és elnökük megjárta a börtönt is. A palermói vezetőnél is bejárhat egy hasonló ösvényt.

Összeségében Napoli, a Palermo és egy esetleges tulajváltás utáni Roma esélyei a tartós megkapszkodásra, azért valamivel jobbak, mint az ezredfordulós rómaiaké. Mégpedig azért, mert a három északi erőd közül jelenleg csak az Inter tűnik elég stabilnak, a Juve önmagát keresi a tisztítótűz óta és Berlusconi sem állja már a sarat a külföldi kihívással, sőt Silvio mára mintha csak félszívvel volna kedvenc egyesülete mögött.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 23:40:07

@popp: Egyetértek, és ugyanezt a legutóbbi kommentemben ki is fejtetettem, mármint hogy nem összehasonlítható intézmény a két római klub, csak gondolom, előbb elkezdted írni, mintsem láttad volna mit írtam itt @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.05. 23:44:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az ázsiai vonal csak a 2002-es vébé után indult be igazán. Ha Cragnotti és Sensi kapcsolt volna még a vébé előtt sikereik csúcspontján, akkor elég jó pozíciókat harcolhatott volna ki azon a piacon (Sensi azért kapisgált valamit, erre Nakata leigazolása a bizonyíték).

Amúgy szerintem ez a hajó sem ment el véglegesen, mert nem csak a klubokat, de egyes játékosokat is zabálnak Ázsiában, ha fokozatosan építkezve egy-egy öregedőben lévő popikon focistát megtudnának nyerni ezek a klubok projektjüknek, akkor lehet még esély.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 23:53:23

@popp: Irigylem az optimizmusod, szerintem erre nincs komoly esély, egyszerűen megvannak azok a gigaklubok, amik megengedhetik maguknak, hogy mindig a legjobbakat vegyék meg és ezt a csőd árnyéka nélkül tudják teljesíteni. Nem hiszem, hogy a 3 nagy mellett igazán lehet esély Olaszországban másnak, megint mondom, huzamosabb ideig, abban pedig egészen biztos vagyok, hogy a római klubok egyszerűen a kialakult szokások és trend miatt nem lehetnek komoly tényezők Európában, illetve pontosan az általad elmondottak miatt. A Roma még így is jó ideje a realitások felett teljesít szinte minden színtéren, a Lazio meg néha a hazai kupákban villant azóta, de ennyi.

La Serenissima 2010.04.06. 00:02:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: csak 1 megjegyzés: a Napolinak jóval több szurkolója van, persze főleg délen, mint a Romanak vagy a Lazionak összesen. a három nagy mögött ha jól tudom elég stabilan a 4. legnépszerűbb csapat. bár ez enyhén szólva nem feltétlenül a legjómódubb rétegeket jelenti

de akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Buenos Airestől kezdve a fél világ nápolyi származású :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.06. 00:10:35

@La Serenissima: Ez elképzelhető, pontos szurkolói statisztikát nem, csak stadionlátogatottsági adatokat ismerek, de ez erősíti azt amit én mondok, magyarán lehet hogy Olaszországban igen népszerű, de még így is a 3 nagy mögött van, nemzetközileg pedig eltörpülnek a szurkolói a nagyokhoz képest és akkor azt még nem is mondtam, hogy Itálián belül lehet hogy sok a szimpatizáns, de ha feleannyi is a római klubok szurkolóinak száma, gazdaságilag akkor is ők vannak jobb helyzetben. Lokális sikereik lehetnek ezért, azok sem hosszútávon.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.06. 00:16:58

@Esti Kornél, a Denevér s zálló lakosa: Rosella Sensit szidták rendesen aszurkolók, mikor hullámvölgyben volt a csapat. Én is szemére vetném, hogy nem adta el a klubot valamelyik tehetős vevő-jelöltnek, ha nem volnának kétségeim afelől, hogy bármelyik ajánlat igazán komoly lett volna.

Azt viszont el kell ismerni Signora Sensinek, hogy rendkívül jól lavírozik a szűkös lehetőségek között. Bevezetett egy fizetési kalapot, amellyel még csökkenteni is tudta a klub adósságait.

Rosella mellett, a Spalletti-féle látványos és bizonyos fokon eredményes építkezésének, valamint két emblematikus Capitanonknak, Tottinak és De Rossinak is szerepe van abban, hogy az ASR presztízse sokkal komolyabb, mint anyagi lehetőségei. Azért nem semmi, hogy olyan játékosokat tudtunk hozni a szűk lehetőségek között is, mint Juan, Riise, Baptista vagy Cicinho, ha nem is mindegyik vált be.

Emellett jó érzékkel leltünk szinte bagóért olyan arcokra, mint Mancini, Julio Cesar vagy Vucs. Az sem véletlen, hogy Toni kifejezetten kérte a Bayernt, hogy nekünk adják kölcsön.

A klub aurájában is lehet valami, aki három-négy évet lehúz nálunk, az szinte megőrül a klubért. Lásd Pizarrot, Perrottát, Mexeset, Vucsot, de nyugodtan mondhatom Panuccit is. Persze ebben magának a városnak is lehet némi szerepe.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.06. 00:55:45

@popp: Tény, bár hadd tegyem hozzá, ha adósságrendezés, akkor Lotitónál nincs jobb, példaértékű munkát végez e tekintetben. Az a Lazio saját balfaszsága, hogy igazolások terén, bár lehetne jobb, de mindig elkúrják. Viszont meg kell jegyeznem, hogy a Laziónál is nem egy játékos van, akinek talán semmi köze a városhoz, klubhoz, de odavan érte teljes szívével, Rocchi a legeklatánsabb példa, de igaz ez Zaratére, Muslerára, Sivigliára, (aki ugye a Románál is pályára lépett 5 meccsen) Brocchira is. Azt adom, hogy ebben nem kis szerepe van Rómának is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.06. 05:20:07

@popp: Julio Cesar természetesen Julio Sergio.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mbemba meg biztos jót röhög, ha ő Napolit és a Palermot dobja föl témaként, mi akkor is a Románál és a Lazionál lyukadunk ki.

oleandro 2010.04.06. 09:10:35

Popp, végig olvasván atzt az eszmecserét, én is pont ezt akartam írni. Egyesek itt olyanok, mint Móricka: mindenről az jut eszébe -:)
(mondjuk a felvetés jogos, az olasz foci térképén Róma már egyértelműen dél, de akkor is....)

A lényeg: a címben említett urak (és hölgy) akarhatnak bármit, a végén úgyis az lesz, amit náluk hatalmasabbak akarnak...

La Serenissima 2010.04.06. 10:48:01

@oleandro: igen, a rómaiak 2500 éve úgy hiszik a Föld körülöttük forog, mit lehet tenni :) én próbáltam volna ragaszkodni az eredetileg felvetett csapatokhoz, de mint látod nem sok sikerrel ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.06. 13:38:02

@popp: Látod, ezzel mélyen egyetértek. :)

@oleandro: Nem véletlen, hogy egyes elemek szerint Rómától délre minden Afrika. No meg, a szeparatista törekvések bőven Rómától északra húznák meg az új olasz határt. Mielőtt valaki félreértene, nem tartom egyiket sem helyesnek, csak megemlítettem.

@La Serenissima: Te is kicsit alájátszottál a római harcnak, és mi lesz itt másfél hét múlva. ;)

Calogero 2010.04.06. 14:19:50

Igen, Rómától délre minden Afrika és arra egyébként sem olaszok élnek, hanem csak terrónék! :)
Ami a cikk kapcsán pedig bevillant még, hogy vajon mi lesz most a Della Vallék leköszönte után a Fiorentínával? Nekem az utolsó infóm annyi, hogy az egész város bepánikolt, hogy mi lesz így a violákkal, egymásnak adják a kilincset a város prominensei, hogy maradásra bírják az elnököt, az ultrák pedig meccsnézésre invitálták a fiesolébe az expresidentét

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.06. 14:27:38

@Calogero: Ne legyen igazam, de ha a Della Vallék lelépnek, akkor könnyen lehet, hogy sanyarú idők jönnek rájuk. Az idei bajnoki szezonjuk enyhén szólva is hihetetlenül kiábrándító, hát még ha a capo di tutti capi lelép.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.07. 10:54:40

Írtam, de nem eléggé hangsúlyoztam, hogy a kulcsemberek nagyon fiatalok, míg a nagyoknál kimegy egy generáció (Totti, Del Piero, Inzaghi,...) és nem gyünnek az új legénykék.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.07. 17:46:34

köszi, mbemba, fasza poszt!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.09. 21:52:55

@mbemba: gyünnek azok vagy már rég meggyüttek ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.09. 22:07:00

@popp: Giovincóra gondolsz? :) Pedig mennyi mindent láttam benne! :(
süti beállítások módosítása