Olasz fórum

Olasz fórum

Elhúzhat az élmezőny

2011. december 09. - Pietro87

Szépen alakultak az olaszok dolgai hét közben, ugyanis a milánóiak mellett a Napoli is ott lesz Európa legjobb 16 csapata között jövőre. Most már az EL-eseken a sor, akik jövő héten vihetik tovább az olasz foci jó hírét. Az Udinese fél lábbal már szinte ott van a következő körben, míg a Laziónak még iparkodnia kell és fájó, hogy sorsa nem a saját kezében van. A mostani bajnoki forduló ezúttal, a normális időpontjában rajtol el, azaz szombaton 18 órakor, de most is akár csak az előzőben, hétfőn fejeződik be egy Roma – Juventusszal.

Lecce – Lazio
Azt írják a lapok, hogy Rocchi ismét kezdeni fog. A Capitano hétfőn fantasztikusan játszott, igazi vezére volt csapatának, nemcsak góljaival tűnt ki, hanem mezőnyben is jól kente. Cissé a padon lesz így, aki már nagyon közel járt a gólhoz legutóbb. Leccében edzőt váltottak: a Napoli elleni meccsel véget ért Di Francesco edzői karrierje a klubnál, helyére a baseball sapkák koronázatlan király, Serse Cosmi érkezett. Tavaly is nyert a Lazio, most is fog.
Siena – Genoa
Malesani nyakán nem tudom, hogy mennyire szorul a hurok vagy, hogy van-e rajta egyáltalán, de az mindenesetre elmondható, hogy ez a Genoa bűn rosszul teljesít, ahhoz képest, ami elvárható lenne tőlük. A hazai kezdőbe visszatér Destro és az Inter ellen kiállított Brienza. Szükség is van rá, mert zsinórban most kétszer kikaptak – igaz az ellenfél is – és kellenének a pontok. Szoros meccsen nyerhet a Siena.
Inter – Fiorentina
A szombati nap leginkább várt találkozóját a San Síróban rendezik, ahol az Internek mostanában nincs oka a boldogságra. 1995 óta ez lesz az első olyan meccs a Serie A-ban, ahol úgy rendeznek mérkőzést, hogy Zanetti piros lap miatt nem áll majd a Nerazzurri rendelkezésére. (Több sárga lap miatt már hiányzott, de a múltkori pirosa volt az első bajnokin az Interben.) Delio Rossi életet lehelt a lilákba, bár még annyit nem, hogy esélyesként is lépjenek fel Milánóban. Bár a csapatok mostani formáit elnézve bármi előfordulhat.
Palermo – Cesena
Megszerezte első idegenbeli pontját a Palermo, igaz ennek betudható a köd is. Otthon teljesen más a helyzet, eddig 100 %-osak és most is abszolút esélyesek az egyre jobban teljesítő Cesena ellenében. Mindkét oldalon van egy csillag, akik dönthetnek: Miccoli és Mutu.
Atalanta – Catania
Denis múltkor pihent egyet, de most újabb góllal, gólokkal indulna harcba, hogy Di Natalét megfossza a mesterhármastól. Bőven esélyesebb a bergamói csapat: veretlenek még otthon, a Catania meg gyenge idegenben.
Bologna – Milan
Di Vaio elérte belépett a kétszázasok klubjába, immár 200 gólos a Serie A-ban. Ha most is betalálna a Milan ellen, ne talán győztes gólt szerezne, az maga lenne a szenzáció. Mindkét csapat pályán volt hét közben: a Milan Prágában ikszelt, a Bologna tegnap kapott ki egy 120 perces kupameccsen a Juve otthonában. Mindkét csapat bőven tartalékos összeállításban szerepelt. Országos kettes a találkozó.
Cagliari – Parma
Ballardini talán helyre rázza a szárdokat? Cataniában tudtak nyerni múltkor, ahol az Inter és a Napoli is megégett, valamint a Juve is csak egy x-re volt jó. Ibarbo remek egyéni teljesítmény után lőtt gólt, talán ő lehet ott az új Suazo. A Cagliari egy esetleges győzelemmel újra csatlakozhat az EL-re áhítozók sorába, most is már a 7. helyen vannak, pedig ezt megelőzően még teljesen máshonnan szemlélték a mezőnyt. Ez is azt bizonyítja, hogy mennyire szoros a mezőny. Ha a Parma nyer, Giovincóék is ugorhatnak ekkorát.
Udinese – Chievo
EL meccs előtt áll az Udinese, de nekik a bajnokság a fontosabb és amúgy is jó helyzetben vannak a csoportjukban. Óriási sikert arattak az Inter legyőzésével, akármilyen formát mutat az Inter ez nagy tett volt tőlük. A Chievo legyőzése elvileg nem okozhat gondot nekik és be is fogják húzni, megtartva makulátlan hazai mérlegüket.
Novara – Napoli
Olaszország büszke fiai a piciny, de otthon harapós Novarához látogatnak el. A BL párharc sok erőt kivehetett a csapatból, Mazzarri pihentethet majd pár játékost. Hétfőn a Lazio előtt fejet kellett hajtani Tesser csapatának, de műfüves pályájukon mindent bele fognak adni, hogy jövőre is itt lehessenek. Mascara ha pályára lép, könnyen lehet, hogy jövőbeli csapata ellen teszi ezt meg, ugyanis szóba hozták a piemontiakkal. Azért a Napoli a találkozó esélyese.
Roma – Juventus
Ez zárja a fordulót hétfő este. I. Asztúriai Lajos római uralkodása szilárd, annak ellenére, hogy nem jönnek az eredmények. Mindenesetre Baldiniék azt nyilatkozták, hogy nem váltanak új projektre. A Juve ellen a legrosszabbkor jött a három kiállítás, amit Firenzében szedtek össze, de ami még rosszabb, hogy ennél jóval több sérültjük van. Illetve a Gazzetta hármat ír: Borini, Burdisso, Kjaer. Ellenben a Juventusnál csak Vucsinics hiányzik. Pont ő hagyja ki a meccset – két hétre dőlt ki a montenegrói. Nem játszik közre a Bologna elleni kupatalálkozó - hiszen ott a cseresor játszott -, így én kettest jósolok hétfő estére.
 
Lecce – Lazio
Siena – Genoa
Inter – Fiorentina
Palermo – Cesena
Atalanta – Catania
Bologna – Milan
Cagliari – Parma
Udinese – Chievo
Novara – Napoli
Roma – Juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr503450367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.09. 14:20:02

Lecce – Lazio 0-2
Siena – Genoa 1-0
Inter – Fiorentina 2-1
Palermo – Cesena 2-0
Atalanta – Catania 2-1
Bologna – Milan 1-3
Cagliari – Parma 1-1
Udinese – Chievo 2-0
Novara – Napoli 1-2
Roma – Juventus 0-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.09. 15:19:41

Szegény Cissének nem akar összejönni - már lőtt vagy három-négy kapufát.
Jó gyerek nagyon, szukolok neki!

Valahogy úgy érzem, hogy a Napoli simán nyer Novarában! Nem azért, mert úgy gondolnám, hogy akkora a tudáskülönbség vagy egyszerűen annyira gyenge a Novara, mert a nápolyiak végre felszabadultan játszhatnak. Sokszor éreztem náluk a túlzott megfontoltságot. Tavaly könnyedébben, automatikusabban fociztak.

Lajos király :)) komoly hitelt szerezhetne, ha verné a veretlent!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.09. 17:10:58

Én a City ellen vettem észre, hogy átszakadt a gát és azóta lendületben vagyunk. Azóta minden meccsünkön volt valami biztató a játékunkban és olyanok is bele tudtak tenni valamit a közösbe, akik eddig nem úgy teljesítettek (Pandev, dzemaili, Inler, Hamsik).

Drukkolok Lajoséknak nagyon, most kijöhet a szerda-szombat ritmus a Juvén. Bár ott azt írtam, hogy a Juve B játszott, de Marchisio, Estigarribia is ott voltak.

Rocchi meg igazi példakép: szótlanul tűr a kispadon, amikor meg szükség van rá bizonyít. Ilyen egy tökéletes játékos.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.09. 17:42:45

@Pietro87: Mindig is nagyon rokonszenves embernek, játékosnak gondoltam Rocchit. Azt viszont nem éreztem soha, hogy: na, ha ő nem játszik, akkor...

(az biztos, hogy az edzőknek az ilyen játékosok nagyon-nagyon fontosak)

Panucci 2011.12.09. 18:15:23

Aszturiai Spallettinek is nevezték már rotáló, kísérletezgető Lajcsit, pedig qrvára nem érdemelte ki!

Spá innen is visszavárunk, ha unod a banánt, akarom mondani hideget....:)

Az előző 2 meccsen vereséget vártam, megkaptam, most győzni fogunk! :-)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.09. 20:21:36

@Panucci: Spalletti még nincs túl a zeniten, hö-hö! :))

Panucci 2011.12.09. 20:45:51

@mbemba:
Mondjuk már történelem, de ekkor még volt csapatunk, és még élmény volt Roma meccset nézni.;9 :óhaj-sóhaj:
www.youtube.com/watch?v=c4b721xofrc
Persze igazságtalan lennék, ha nem jegyezném meg hogy Ratyesz is összerántotta egy évre az öregedő bandát, falkát.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.09. 21:09:36

@Panucci: Nehogy mán csak a nosztalgia legyen! :)) Fel hétfőre!!

Panucci 2011.12.09. 21:11:45

Atalanta - Catania 2-1
Bologna - Milan 0-2
Cagliari - Parma 1-1
Inter - Fiorentina 0-0
Lecce - Lazio 1-2
Novara - Napoli 1-3
Palermo - Cesena 3-0
Roma - Juventus 2-1
Siena - Genoa 1-1
Udinese - Chievo 2-1

madbalee 2011.12.09. 21:13:39

Lecce – Lazio 0-2
Siena – Genoa 1-0
Inter – Fiorentina 2-1
Palermo – Cesena 1-0
Atalanta – Catania 2-0
Bologna – Milan 0-3
Cagliari – Parma 3-1
Udinese – Chievo 2-0
Novara – Napoli 0-3
Roma – Juventus 1-1

406coupé 2011.12.10. 01:28:39

Lecce – Lazio 0:2
Siena – Genoa 2:1
Inter – Fiorentina 1:0
Palermo – Cesena 2:0
Atalanta – Catania 1:1
Bologna – Milan 0:3
Cagliari – Parma 0:0
Udinese – Chievo 2:0
Novara – Napoli 1:2
Roma – Juventus 1:1

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.12.10. 07:23:44

@Pietro87: Pontosan ezért mondom mindig, hogy ha ennek a klubnak van igazi ikonja az elmúlt évtizedből, az csak Rocchi lehet. Nem pofázik, nem cirkuszol, nem majomkodik, hanem teszi a tőle telhető legtöbbet, ha első számú csatár, ha negyedik számú.

Ilyen lehet Cannavaro is Nápolyban. Frissen feljutott másodosztályúként és a BL legjobb 16 csapata között is vezér és példakép. Plusz nápolyi nevelés és még mindig csak 30 éves. Mindig csodáltam, hogy egyszer sem volt válogatott, pláne a mostanában látott középső védő felhozatalban.

.Frajti 2011.12.10. 09:39:35

Atalanta - Catania 2:1

Bologna - Milan 0:1
Cagliari - Parma 1:1
Inter - Fiorentina 1:2
Lecce - Lazio 0:2
Novara - Napoli 0:2
Palermo - Cesena 2:0
Roma - Juventus 1:3
Siena - Genoa 0:0
Udinese - Chievo 3:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.10. 12:35:33

Lecce – Lazio 1-1. Tényleg, Oddo ismét ellennfél!
Siena – Genoa 1-1
Inter – Fiorentina 1-2. Valamitől én még mindig úgy érzem, hogy jók lesznek még valamire a firenzeiek.
Palermo – Cesena 2-0
Atalanta – Catania 1-0
Bologna – Milan 0-2
Cagliari – Parma 3-1
Udinese – Chievo 3-1
Novara – Napoli 0-2
Roma – Juventus 2-1. Valahol olvastam, hogy talán Giaccherini helyettesíti Vucsinicsot. Szerintem nagyon-nagyon jó játékos! Annyira nem jó a Juve, hogy veretlen maradjon erre a félévre. Az Olimpicóban ki lehet kapni.

.Frajti 2011.12.10. 14:57:27

@mbemba: Olimpicoban ki lehet kapni, de minimális az esély, hgogy a hiányzókkal teletűzdelt, fatökű edzővel rendelkező Roma most lenne erre képes. Persze, ne legyen igazam.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.10. 15:19:20

@.Frajti: Szerintem nem fatökű, aki változtatni akar valamin.

@Pietro87: Az élmezőny elhúzhat, a sereget hajtók pedig leszakadhatnak.
Lavezzi-Cavani-Hamsik, a három tenor! :)) (nem saját)

www.youtube.com/watch?v=U8TUvcjSNXo&feature=related

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.10. 19:56:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Cannavaro egy a Serie A-ban 7. helyen végzett, UEFA kupa indulást kiharcoló Parmát hagyott ott, a B-be frissen feljutott Napoli kedvéért. Ezért hatalmas respekt neki.

Tudom, Di Canióra gondolsz. :) Ezt a témát már kifejtetted. A keménymagnak mindig is ő marad szerintem az ikon, de viselkedésileg nekem sem szimpatikus fickó.

Rocchi meg Cannavaro meg kb. egy szint, azzal a különbséggel, hogy Rocchi már kifelé megy, míg Canna most van a topon.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.10. 20:01:52

@mbemba: Eredeti cím ez volt: Elhúzhat a .... (és felsoroltam a négy csapatot) csak kicsit hosszú lett. Titkon a Napolit is odaveszem, de reálisan nézve nem vagyunk ott, csak tapadunk rájuk.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Grat a 3-2-höz. Fogadtam is rátok, de sajna a béna Southampton leikszelt. :) Marchetti megsérült? Gondolom csak azért volt a csere.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.10. 20:49:37

@Pietro87: Most a ténylegesen hátsókra gondoltam: Novara, Cesena, Lecce.

Panucci 2011.12.10. 20:51:22

Vajh Benito az nst-n a beharangozójával megvárja mig lemegy a forduló? :DDD

Sajnálom szegény Cosmit,új seprő általában jól seper, de még ez sem jött nekik össze, ráadásul rühelli öblítőéket....

Ha nem igazolnak meghatározó embereket januárban, akkor nekik és a Novarrának is löttek...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.10. 20:59:33

@Panucci: Azt én nem tudom! (benito).

A Lecce egészen jó csapat lenne - a Napoli elleni meccs bő-bő összefoglalójában ezt látta -, nem is igazolásokra lenne szükség, hanem egy csodadokira!:) (bár látom, hogy Di Michele játszott)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.12.10. 21:10:34

@mbemba: Jó...megvan! Leesett! :)

@Panucci: Benito múltkor azt mondta, hogy megmarad az olasz külön. Erre mégsincs, én sem tudom az okát.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.10. 21:34:56

Lecce-Lazio 2-3. Di Michele az utolsó percekben nem fejezte be a varázslatot, mire jött, repült, bólintott Klose. Elképesztően szép mozdulat! Klasszikus!

www.youtube.com/watch?v=S0KyeijvqEs

Siena-Genoa 0-2. 1,50-nél kimarad a kihagyhatatlan (Destro). Constant ívelései nagyon látványosak.

www.youtube.com/watch?v=eejCviGf1Us

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.12.11. 04:30:10

Cissé mekkora király már! Az meg külön öröm, hogy Cosmit mindig hozzásegíti a Lazio, hogy megrövidüljenek a munkában töltött napjai. Ilyenkor azt öröm látni, hogy igazi nagyokra hajazó dolgokat mutat be a Lazio, ráadásul nem először: szar napja, szarul játszanak, senki sem hoz extra teljesítményt, és mégis megvan a győzelem.

Marchetti sérüléséről még semmi hír, legrosszabb esetben 1 hónap lehet. Ez szar hír, de inkább most, a szünet előtt, mint tavasszal. Bár Carizzótól reszketek.

.Frajti 2011.12.11. 14:06:33

@mbemba: nem tudom, te mennyi Roma mérkőzést láttál idén, én talán egyet, ha kihagytam, és de, fatökű. A változással nincs baj, kell a csapatnál, de 3,5 hónap alatt két egyforma kezdő 11-et se tudott összehozni, mert nem akart. Lehet rotálni, de nem meccsről meccsre. Koncepciotlan és ötlettelen. Eleinte persze bizakodtunk, de ennyi idő után már látható, hogy felesleges volt minden remény. És ez nem csak a saját vélemények, focit értő, figyelő barátaim is mind hasonlóan gondolkodnak. Pedig többünk bizakodott az elején még.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.11. 16:15:01

@.Frajti: Én mindössze annyit állítottam, hogy fatökű nálam az, aki nem mer változtatni. Bizonytalan, nem mer változtatni, tehetetlen.

De ha már... :)

Én úgy láttam, hogy valami újba kezdett, próbálja csapatával a labdát járatni, Tottit bevonni a játékba, szélsőhátvédeknek új szerepet adni, De Rossit felrázta, hozott új embereket, azok közül többen igazolták, hogy lehet velük számolni, Tottit maga oldalára állította,...

Úgy láttam, hogy volt egy folyamatos javulás. Nem töretlen, de láttam, hogy honnan indultak.

Abban biztos vagyok, hogy sok meccsen nagyon balszerencsések voltak. Ha valaki teljesítményéről kell véleményt mondanom jobban érdekel az eredménynél a mutatott játék, a helyzetek száma, a labdatartás (ha az nem teljesen fölösleges), a játékosok formája,...

Láttam végig a Lazio, a Párma ellenit, meg még...,de most nem ugrik be. Láttam félidőket, s összefoglalókat. Hallottam tévés szakértőket, pl. Bergomit gyakran.

Hogy annyit változtatott: Juan, Totti, Pizarro többet voltak sérültek, ők kezdtek volna mindig, ők a gerinc lettek volna, ha...

Az egyértelmű, hogy a sok új ember sok új feszültséget hozott, s már amúgy is voltak.

A jó csapatszellem alapfeltétele mindennek! (tény, neki kellene megoldania, de nem tudom mennyi ségítséget kap)

Én adnék neki időt kábé február végéig, s ha nincs eredmélny, akkor meneszteném.

(küldtem egy mailt neked, nem Roma-ügy:)

Panucci 2011.12.11. 16:30:46

Érdekes dolgok vannak készülőben Bolognában, a Bologna nem kapott meg egy jogos tizit, a Milan meg egy véleményest, igen.....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.11. 17:34:25

@Panucci: yahoo írja, hogy a milan sem kapott egy 11-est! Majd nézek összefogót!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.11. 20:28:43

@Panucci: Az a gond, hogy lelkesedünk ezen, azon, amazon, s jön egy ilyen bírói teljesítmény, s minden megkérdőjeleződik.

oleandro 2011.12.12. 16:32:18

@mbemba:
Nem az a baj, hogy fából van neki, hanem, hogy puha. És így nincs eredméyne a tevékenységének :)
De remélem, ma végre rámcáfol. mert különben a vágén még meg kell, hogy durbintsalak :)
(anno Ranieri győzelmi cikulsa is egy váratlan giuve-veréssel kezdődött... úgyhogy én se várok mára semmit..:))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.12.12. 17:15:05

Aggódva kerestem rá a durbintsalakra:-) , többé-kevésbé tisztázódott is. Egyelőre nekem áll a zászló!
süti beállítások módosítása