Olasz fórum

Olasz fórum

Jön az Inter, jön a Roma, jön a Nápoly

2012. január 08. - mbemba

Aki esélyes az aranyra – nagyon vagy kicsit – mind jelezte, hogy véresen komolyan gondolja: az első hat csapat – a Laziót leszámítva –, úgy nyert, hogy gólt sem kapott (csak az Udine egyet, meg a Nápoly is a 89.ben). Tetszik, nem tetszik – nekem nem – ez nagyon komoly tény.

Az Inter és a Roma máris felért, pedig még a bajnokság felénél sem vagyunk. Ráadásul fociztak is. Az Internek csak az összefoglalóját láttam, de Milito ragyogott, az ifjú Faraoni gólja varázslat volt, Pazzini ott volt mindig, ahol a legjobb Inzaghi, Faraoni pedig hatalmas gólt bombázott (visszafelé mozgott, mégis annyi erő volt benne Toldi markában), így lett 5-0.

A Nápoly is zárkózik, ráadásul a palermói vendégjáték bravúros volt: a palermói közönség péládul a 2-0-t hozó varázslatos Cavani-gólkor tapsolni kezdett. Aztán a Barberában elképzelhetetlenül hosszú labdatartások jöttek.

A Roma-Chievót láttam, s azt a meccs első húsz percében, hogy gázolhat a Roma. Ehelyett a Chievo rendbe szedte magát, s az agresszív középpályások gondot okoztak a hazaiaknak. Jött egy nagyvonaló tizenegyes, s ezzel a fölény megmutatkozott az eredményben. A Roma klasszisai fociztak, engem Bojan győzött meg leginkább, de Lamela is sejtette, hogy lesz ő ünnepeltebb az Olimpicóban. Angel is jött előre töretlen, de ha már mozgásról van szó: Totti, mint a sevillai borbély: Totti elől, Totti a jobbon, Totti balon, Totti a középpályán, Totti letámad,... Amitől én szormorú lennék, ha a Romának szurkolnék, hogy De Rossinak taktikáznia kell azért, hogy olyan szerződése legyen, amilyent ő akar. Meg a vezetés. Meg a tábor. S már nagyon régóta.

Ezen a héten Frajtinál jobb nem volt senki, 8 pontot gyűjtött. Így áll a sorozatunk:

1.      Pietro87 6 pont
2.      406coupé 5 pont
3.  Frajti 3 pont
4.      madbalee 2 pont
Gila11
     mbemba
5. Panucci 1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr543529676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.01.08. 23:12:03

Szép siker volt és még az első helyet is megtartottam. :) Minden jó! :D

.Frajti 2012.01.08. 23:29:28

Honnan jövök fel! Vááá :D

.Frajti 2012.01.08. 23:31:19

A tizi jogos volt, nem ért labdához a fiúka, csak kaszálta Lamelát. A Bojan féle talpalós meg nem adásról ne is beszéljünk. Nem volt lehengerlő a Roma, de mindenképp jobb volt ma a csacsiknál.

Aztán. Az rendben, hogy a vezetés neked se tetszik, de nem tudom, mi bajod a táborunkkal?

Tottit meg túlmisztifikálod. Azóta akar, és hajt így, mióta lassú és öreg. Próbál kompenzálni, de tényleg nem úgy megy már. Én azért örülnék, ha lassacskán (év végén) visszavonulna, hogy mindezt tényleg királyként tehesse.

406coupé 2012.01.09. 00:19:16

Gratulálok Frajti! Nekem megint egy gólon múlt :D.(A Chievo igazán rúghatott volna egy gólocskát). De néztem a blogodat, ott is bejöttek a tippjeid. Jól zártad a hétvégét.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.09. 07:33:23

@.Frajti: Így is lehet látni, de úgy is, hogy beért elé, s a Lamela fiú ebbe a lábba belebotlott. A dél-amerikai kommentátorom is így látta.

Táborral nekem semmi bajom. A vezetéssel és De Rossival annál inkább. Hogy lehet tárgyalni már hónapok óta a szerződésről, mikor elmondja mindkét fél, hogy ő annyira akarja? De Rossi nyilatkozza, hogy neki stratégiája van! :)) (nem a pályán, a tárgyalásban)
Szóval egy kis bizalom ráférne mindkét félre!
A klub talán legfontosabb játékosáról van szó! Szerintem a legfontosabbról, hiszen itt nem csak tudásról van szó, hanem klubszimbólomról is.

Tottiról szerintem ugyanazt írtam, mint te.

.Frajti 2012.01.09. 11:33:01

@mbemba: Akkor félreérthető voltál. :)

De Rossival valóban nem egyszerű ez a helyzet, de tudod, az a véleményem erről, hogy ha olyan rohadtul maradni akar és rohadt nagy Romanista volna (amire ugye mindig hivatkozik), akkor nem minél több pénz volna a cél. Persze, hogy így nincs megegyezés. Örülnék, ha maradna, mert nehéz lenne bárhogy is pótolni egy ekkora játékost, meg mert tudom, hogy mekkora Romanista. De ne a pénzen döntse el marad v. sem, mert gondolom eléggé kétségek közt van, hogy marad a pénzért és a szívéért, vagy a karrierjét hajtja, hogy el is érjen valamit a tudásával, ne csak álmodhasson bajnoki címről. Nem tudom, hogy döntenék a helyében,de az biztos, hogy nem a pénz motiválna. A szívem vagy az eszem közt kéne választani... :)

@406coupé: köszi. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.01.09. 12:38:59

Különben érdekes megnézni, hogy egy évvel ezelőtt mi volt az új év első meccsén a Lazióval. Pár idézet az akkori posztból:

"Egy Lecce ellen, akik eddig idegenben 4 gólt rúgtak, és pontot is alig szereztek, most az egész őszi idegenbeli lőtt gólmennyiségük csekély 50%-át produkálták Rómában."

"...a forduló messze legnagyobb lebőgése volt a Lazio veresége."

Ugyanis nagy meglepetésre a Lecce 2-0-ra nyert akkor Rómában. Tanulság? A rossz évkezdés lassan tendencia lesz, ettől még majdnem meglett a BL.

oleandro 2012.01.09. 13:36:26

@mbemba: Ez bizony a dolgok szerencsétlen együttállása, hogy a tulajdonosváltás miatt a dolog addig húzódott, hogy az új vezetés már ilyen könnyen zsarolható lett.
Még nem tudom, mi lesz a vége, de akár így, akár úgy alakul,nagyon úgy látszik, hogy DDR-ék roppant antipatikus módon próbáltak/nak meg tőkét kovácsolni a klub bizonytalan helyzetéből. Ha nem ez lett volna a szándékuk és tényleg annyira ragaszkodna imádott klubjához, akkor már kb szeptremberben aláírt volna egy kb Totti-szintű szerződést és már rég elfelejtettük volna ezt az egész ügyet.
De mivel nem ez történt, számomra ő is csak egy zsoldos.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.09. 15:54:04

Két infót elfelejtettem beleírni a posztba:

1.) Zanetti egy elképesztő öngólt lőtt, de les miatt visszafújták. Sajnos olyan videót nem találtam, amelyiken elnézést kér, s a közönség énekelni kezdi a nevét. Csak a gól van itt:

www.youtube.com/watch?v=FBlPymN3XFI

2.) Quagliarella néhány hétre megint kiesik. Sérülés, arccsont.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.11. 23:27:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: No igen! Udinében nyerni a cserecsapattal... :)))
Udine-Chievo 1-2

Itt a 3 gól sorrendben: www.youtube.com/watch?v=HlZR6BzpAFQ

www.youtube.com/watch?v=BUeiBud2VTk

www.youtube.com/watch?v=HtoTgU-F9X8

Nem volt ott: Sorrentino, Pellissier, Bradley, Cesar, Hetemaj

.Frajti 2012.01.12. 13:35:30

@mbemba: lehet mindig a cserecsapatnak kéne játszani? :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.12. 15:45:58

@.Frajti: nekem így sincs, úgy sincs okom elégedetlenkedni! ;-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.12. 23:02:36

Nápoly-Cesena 2-1. Ez Pandevnek köszönhető! Nagyon nagyot küzdött, s jól focizott a Cesena. Vargas bemutatkozott, s elmondhatom, hogy ennél biztosan jobb lesz. Nyilván nagyon jó focista, de ma, amihez nyúlt kővé vált (egy Cavani-lövésbe belelépett, a Cesena-gól pedig az ő hibája).
A Cesena vezetett (a gólt egy 18-19 éves román srác rúgta, Popescu), aztán a második közepén egy Pandev-szabadrúgás utáni kipattanóra Cavani érkezett jókor. A másodikat Pandev rúgta, a kapus valószínűleg belülről halászta ki. De nem volt jó szögben egyik kamera sem. A partjelző intette be.

De Sanctis, Gargano pihent, Maggio 30 percet játszott. Nagyon jó, hogy sikerült elkerülni a hosszabbítást.

.Frajti 2012.01.12. 23:27:46

@mbemba: Szóval már ignorálod a Rómát teljesen? :P

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.13. 06:39:49

@.Frajti: Ééééén? Ugyaaaaan! Még a szót sem ismerem! :))))

.Frajti 2012.01.13. 10:06:42

@mbemba: Azért leírom, fantasztikus meccsen fantasztikus győzelmet arattunk! 3:0 :))

.Frajti 2012.01.13. 11:52:50

@mbemba: Első félidőben kaphattunk volna pár gólt, ámde kevesebbet rúghattunk volna, aztán leszedte a semmit nem csináló, fékként pályán lévő Vivianit, és egész jól felpörögtünk, pedig volt pár szutyok még a pályán. Aztán a Fio szépen megtört. :) Vicc volt tényleg, ahogy az első félidős lelkes játékából szürke és unottá vált Jovetic és bandája is. Vargas csereként állt be, és ő se tudott segíteni, sőt, élete legrosszabb meccseinek egyike volt.
Kupához mérten is, de amúgy is egy remek meccs volt! :)

Most pedig indul a síugrás!!!

.Frajti 2012.01.13. 19:18:01

@mbemba: Grazie! tetszett? :)

sajna a síugrás elmaradt :(

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.01.13. 20:06:35

@.Frajti: Igen! Főleg az új játékos, ERIK, AZ ALMA! :))) Erik La Mela! :))

.Frajti 2012.01.13. 20:08:03

@mbemba: Na, vele én még mindig nem vagyok elégedett. :) De hátha bizonyít pont ezért. :)
Erik, a láma :)
süti beállítások módosítása