Olasz fórum

Olasz fórum

Minden szem a Milan-Juvén (góltotózzunk)

2012. február 24. - Pietro87

De emellett rendeznek Napoli - Intert, Lazio - Fiorentinát és a többi párosítás sem tűnik rossznak. És persze ne feledkezzünk meg az egyre jobban magára találó Bolognáról, akik a Hellászban hőstettet végrehajtó friuliakat fogadják.

Genoa - Parma
Bizony már Marinóval a fedélzeten sem annyira jó ez a Genoa, pedig a kezdet szépnek tűnt. Azonban a múlt heti hazai fiaskó miatt, egyre nagyobb a baj arrafelé. Donadoni Parmája pedig újabb fejtörést okozhat nekik, hiszen a vendégek is egy jól szervezett csapatot alkotnak, akárcsak a Chievo.

Milan - Juventus
A háborút nem, de egy csatát ismét megnyerhet a Juve, ha a szombat 20:45-kor kezdődő meccsen is felülkerekedne a milánóiakon. Ez már a harmadik idénybeli sikere lenne Conténak. Azonban a Milan egyre jobb formát mutat, hiába a sok sérült és Ibra eltiltása – szóval közel sem olyan egyszerű a képlet. Pirlo számára biztos érdekes egy meccs lesz.

Atalanta - Roma
Totti nélkül lépnek pályára a Farkasok Bergamóban, ami lehet hátrány is, meg nem is. De ez szerintem inkább előnyös lesz, hiszen elől így dinamikusabbá válhat a támadójáték, ellenben De Rossi ott lesz a pályán, aki Francescóhoz hasonlóan a csapat lelke. Azonban azt is érdemes tudni, hogy az Atalanta idén csak a két éllovastól kapott ki odahaza, ezért küszködős meccsre számíthatnak Enriqeék.

Cagliari - Lecce
A Lecce nagy győzelmet aratott legutóbb, jó formában is van, de kárára egy még jobb formában lévőhöz utazik. A meccsel sokat nyerhet a Cagliari, de még többet a déliek, akik komolyra fogták a menekülést.

Catania - Novara
A déliek hét közben bepótolták a Siena elleni meccsüket és meg is nyerték azt, ráadásul idegenben tették mindezt. Így bátran kijelenthető az, hogy Montella csapata jó formának örvend és a Novara ellen ezt tovább nyújthatják, amivel egyre jobban araszolhatnának felfelé a táblázaton. Viszont az ellenfél, már nem a régi Novara, hiszen három találkozó óta gólt sem kaptak és ez alatt 5 pontot is összegyűjtöttek.

Chievo - Cesena
A Cesenától repült Arrigoni, helyette Mario Beretta érkezett. Egy szintén olyanfajta edző, aki számtalan helyen megfordult már. Nem jó ómen ez, egy utolsó helyezett számára, de csak őt lehetett leakasztani a szögről. Ráadásul a Chievo egy genovai győztes meccsen van túl.

Siena - Palermo
Sanninóval nagyon fura szezont fut a Siena. Jó esélyük van a Coppa Italia döntőjébe jutni, de a mostani forma alapján a Serie B-be is száműzetni magukat. Pedig olykor jó focit is szoktak játszani. Ellenben a Palermo nagy lélektani fölénnyel érkezik a toszkánokhoz, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy végre valahára nyerjenek idegenben.

Bologna - Udinese
A Bologna úgy összeállt, mint a pár napig szabadon hagyott spagetti – senkinek sem esik jól igazán megenni. Nagy csatából tér vissza az Udinese, akik valószínűleg erre a meccsre (is) kénytelenek lesznek rápihenni. Ugyan játszott a Bologna is, de náluk ott lesz Diamanti és Di Vaio is, szemben a friuli capitanóval.

Lazio - Fiorentina
Rómában sokkal fontosabb dolog is van most annál, minthogy az EL-kieséssel, vagy a firenzeiekkel foglalkozzanak. Reja szolgáltatja a fő témát, aki szerdán már le is mondott, de a vezetőség ezt nem fogadta el. Ma tárgyalják meg, hogy s mint lesz a továbbiakban. Sok a sérült, ennek fejében vereségek is be-becsúsznak, de ez a Fiorentina így is fogható hazai pályán.

Napoli - Inter
BL-csatából, más-más szájízzel csapnak össze a felek. Nápolyban ismét tombol a fociláz, Milánó kék fele inkább ki sem merészkedne otthonából. A vendégeknél nem lesz ott Ranocchia, sem Maicon, ellenben Milito visszatér a pályára. Hamsik eltiltott lesz, Pandev ugorhat be a helyére. Ranieri távozása a levegőben lóg, de szerintem a franciák elleni visszavágóig még ki fogja húzni. Délen pedig kijelentették: cél a harmadik hely.

Genoa - Parma
Milan - Juventus
Atalanta - Roma
Cagliari - Lecce
Catania - Novara
Chievo - Cesena
Siena - Palermo
Bologna - Udinese
Lazio - Fiorentina
Napoli - Inter 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr534191837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.24. 13:33:56

Hogy ne maradjak le, ezért:

Genoa - Parma 2:1
Milan - Juventus 2:1
Atalanta - Roma 1:1
Cagliari - Lecce 1:0
Catania - Novara 2:0
Chievo - Cesena 1:0
Siena - Palermo 1:1
Bologna - Udinese 2:0
Lazio - Fiorentina 1:0
Napoli - Inter 2:0

.Frajti 2012.02.24. 15:39:25

@Pietro87: jujj, szép sortáv! :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.24. 17:14:59

Nagyon plasztikus a spagettis kép. :-) én mindenesetre szurkolok az udineieknek.

Végre úgy érezhetem, hogy pl. Hamsik kiesése nem végzetes. S hátul pihenhet egy meccset Aronica vagy Cannavaro.

406coupé 2012.02.24. 19:44:37

Genoa - Parma 1:1
Milan - Juventus 1:0
Atalanta - Roma 1:1
Cagliari - Lecce 2:1
Catania - Novara 2:0
Chievo - Cesena 1:0
Siena - Palermo 0:1
Bologna - Udinese 1:0
Lazio - Fiorentina 1:1
Napoli - Inter 3:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.24. 19:55:48

Genoa - Parma 3-1
Milan - Juventus 1-1
Atalanta - Roma 0-2
Cagliari - Lecce 1-1
Catania - Novara 2-0
Chievo - Cesena 1-0
Siena - Palermo 1-1, talán háromszor láttam végig az idei Sienát, kétszer-háromszor egy félidőt, s mindig nagyon szervezettek voltak, nagyon tudták mit akarnak, voltak kiemelkedő teljesítményeik. Ki lehet így esni?
Bologna - Udinese 1-1
Lazio - Fiorentina 1-1
Napoli - Inter 3-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.24. 20:56:54

Ugye? Most ügyeltem a sorokra. :)

@mbemba: Nem tudom, nekem a tészta másnapra kiszárad és összeáll, s akkor már nem olyan jó - natúr tésztáról beszélek. Na ezért nyernek majd a bolognaiak. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.24. 21:18:14

@mbemba: Ok. Amúgy a Bologna sikerét nem a tészta miatt vizionálom, tévesztő lehet az az "ezért" szó... :)

.Frajti 2012.02.25. 10:10:23

25. forduló - 2/26

Atalanta - Roma 1:2
Bologna - Udinese 1:2
Cagliari - Lecce 2:1
Catania - Novara 1:1
Chievo - Cesena 1:0
Genoa - Parma 1:0
Lazio - Fiorentina 2:2
Milan - Juventus 2:1
Napoli - Inter 1:1
Siena - Palermo 0:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.25. 17:32:10

A Lazio Dias és Matuzalem, a Genoa Sculli és Biondini nélkül próbálkozik.

Panucci 2012.02.25. 19:32:38

Ez a Genoa hurka egy csapat, ha jól láttam Floccarinak rácsúsztak a karjára, szal úgy hagyta el a pályát hogy a karja nem volt a helyén.....

és egy hirdetés a végére
szívesen lennék az öblítők edzője, de iziben :-)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.25. 20:14:50

@Panucci: Inkább Zolát választanám! :))

Hurkáék visszahozták: 0-2-ről 2-2 (Genoa-Parma). Palacio a 78.-ban és 96.-ban

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.25. 22:48:08

Milan-Juve 1-1. Első félidő a Miláné, második a Juveé. Kicsit jobbnak láttam a hazaiakat, de döntő fölényről nem volt.
Bonucci hibájából szerzett vezetést a Milan - már megint NOCERINO lőtt (B passzolta el, rajta pattant meg). Volt egy egyértelmő Milan-gól, de mivel a partjelző nem volt az alapvonal közvetlen közelében, így nem láthatta, hogy 20-30 centivel beljebb volt Muntari fejese.
A másodikban Matri szép kapásgóllal egyenlített, előtte viszont valószínű, hogy amúgy szabályos gólt lőtt. Szerintem nem volt lesen Matri.

Az első félidő végén Galliani lement az öltözőköz, hogy elmondhassa véleményét, a végén Chiellini körül volt a tülekedés.

Már hónapok óta kényszeresen keresem a hasonlóságot Vidal és Camoranesi között: csak a legritkábban fedezek fel valamit, de most... :)).... ahogy utánanyúlt áldozatának, s kapta a pirosat, rögtön láttam a keresett hasonlóságot.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.25. 23:51:12

Kicsit már hangolódva a holnapra: állítólag Reja és Lotito megegyeztek, és nyárig marad az öreg, aztán onnan már bármi lehet.
Szappanoperás, nem tudom mi zajlott a háttérben, de kibaszottul örülök!

oleandro 2012.02.26. 00:47:09

@mbemba: azért a milanisták jogosan átkozódhatnak: ha elmentek volna 2-re, más lett volna a leányzó (ja,öreg hölgy:)) fekvése.....

Kornékl, én is örülök. Főleg persze a fesznek, (bár az öreget kedvelem)- pláne így egy héttel a városi derbi előtt:))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.26. 08:19:56

@oleandro: Én úgy gondolom, hogy a tévedéseket meg kell érteni (különösen, ha ugyanazon a mecscen fordítva is történik egy évedés). Ha egy Milan-, Juve-, Inter-szurkoló a bíróban látja a hibát, azzal az emberrel vitázni amúgy sem érdemes.

Végig azért szurkoltam (Buffon vonalon túli mentése után), hogy legyen egy döntő tévedés fordítva is. :))

oleandro 2012.02.26. 09:12:59

@mbemba: csak az a baj, hogy a két tévedés, még ha önmagában azonos súlyú is, nem feltétlenül oltja ki egymást. Mivelhogy számít a meccs dinamikája is.
Nagyon nem szívelem Gallianit, de most jogosan dühöng szerintem.
( a milan meg nem adott góljánál szerintem nem mentség különben, hogy nem volt vonalban a partjelző: ha jól végezte volna a dolgát, már rég ott lett volna a helye a kb az alapvonalnál!)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.26. 09:38:39

@oleandro: Tény! Ez így van!

Engem jobban zavar (pl. az Udine elleni meccs jut eszembe, egy-két fordulója), mikor 1-2-nél nyom az Udinese, s nem adnak annyi hosszabbítást amennyi joggal járna. Egy mázsa sérülés és megszakítás után.

Az egyik tévedés, a másik csalás!

Panucci 2012.02.26. 09:52:51

Én mint Boris legfantatkusabb, leghithűbb követőjeként se igazán értem hogy Conténak mire kellett Boris, de lényegtelen, remélem hogy Conte a továbbiakban is ilyen, fáradhatatlanul próbálja meg beépíteni Borist a gépezetbe, és annak az kell hogy a vége legyen, hogy megveszik a nyáron :)
Hozzáteszem Q is legalább akkora nulla volt.

Mára kérek egy Roma győzelmet(de nem kapok;) egy napolyi, öblítőkék, udinei x-et, oszt csókolom...

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.26. 15:48:19

Pedig a beharangba oda akartam írni: "Figyeljetek Murielre". Erre tessék, az ő góljával vezet a lecce. :)

Ugyanakkor mi folyik Bergamóban?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.26. 16:26:05

Imádom az olasz bajnokságot. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az Atalanta még egyszer feltámad, a Lecce vezet az otthon kurva stabil Cagliarinál, a Siena meg a múlt heti nagy verés után kioszt egy csengő tockost annak a Palermónak, amelyik egy hete 5 gólt rúgott, és a toszkánok ezt nem is először teszik.

Imádom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.26. 16:42:44

Azért arra kíváncsi leszek, hogy a múlt héten pár sokat röhögő romanista most mit mond. Epic fail.

oleandro 2012.02.26. 16:50:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
nem értem az összefüggést. legszebb öröm a káröröm :)
Különben is, mi olyan vagyunk, mint a fradi: "akkor is győzünk, ha kikapunk" :)
Ráadásul így legalább a jövő héten újra tűrhetően fogunk játszani :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.26. 18:37:52

@Panucci: Mondd csak, van az ilyen hozzászólásoknak értelme? Illetve azt tudom, hogy nincs, de legalább kielégítő lehet valamilyen szinten. Igaz, ebbe a kevésbe meg miért kötnék bele.

oleandro 2012.02.26. 18:51:37

@oleandro:
Még valami: egy római polgár nem lehet rebszolga. Mondják is manapság bordósárga körökben. "mai schiavi dei resultati". Ezentúl még azt is fogják: "mai schiavai del gioco" :) :(

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.26. 19:23:07

Este négy csapat folytatja ádáz harcát a dobogóért. Nehéz meccsnek ígérkezik mindegyik párosítás, négy különböző ok miatt. Fantasctico! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.26. 22:46:47

Minden tiszteletem az udineieké: mindig azt hiszi az ember, hogy botlanak, és mégsem teszik. Fantasztikus csapat.

Most mégis egy a lényeg, más nem számít: a Napoli 5 pontnyira, a Roma 7 pontnyira, az Inter pedig 9 pontnyira.

oleandro 2012.02.26. 23:42:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igazad van. de azért a Napolit mégis szívesebben látnám a 3. BL-helyen, mint az amúgy derék Udinét.
süti beállítások módosítása