Olasz fórum

Olasz fórum

Oda-vissza Lazio

2012. március 04. - mbemba

Az igazság az, hogy az olasz tévéstúdiók és utcák népe elemében van, mikor nagyokat lehet vitatkozni a bírókon. Többet tudnak beszélni a les-nem lesről, piros-nem pirosról, mint egy bombagólról – szerintem Leccében volt a csúcsgól –, mint egy szép cselről, gesztusról: megjegyzem, hogy a derbin meglepően és örömtelin sok volt. És most – joggal lehet mondani, hogy ismét – a játékvezetők megtettek mindent, hogy legyen olcsó téma.

A Nápoly a bírónak köszönhetően nyert, Torinóban is sutáskodott a füttyös fiú. Rómában a gyors kiállítás a téma. Teljesen jogos volt a kiállítás, a yahoo címlapja mégis nekifogott a polemizálásnak.
Bírói döntéseken rágódás helyett például a Juve szereplése is érdekes lehet. Beszámolók írják, hogy a Juve-stadionban voltak hőzöngők is. Mázsaszám vannak már a döntetlenek (25 meccsből 12). Másik oldalon viszont ott van egy tény, amelyik akkora, mint egy ház: 2011-12-ben veretlen Conte és csapata. Érdekesség, hogy most sorozatban három bajnokit idegenben játszanak (Bologna [most szerdán], Genoa, Firenze). Amennyire visszaesett a Juve, legalább annyit – inkább többet – lépett előre a Milan – elég meggyőző a palermói 0-4.
A Lazio tehát újabb lépéssel közeledett céljához, de még mindig iszonyatosan távol van BL-ország. Az idény már így is emlékezetes, hiszen kétszer verték az ősellenséget.
Az állandóságot az jelenti, hogy már megint nem nyert az Inter. A San Siróban 70 percig 0-2 volt, mikor jöttek a dél-amerikaiak (Milito és Forlan), de Morattinak nem lett sokkal jobb kedve, s hallottam, hogy azt dünnyögte: Hejjjjj, Mourinho, hejjjj, te Eto’o, miért hagytatok itt?!
Frajti szépen gyűjtötte a pontokat: három ilyenje van, három olyanja, ez 9 pont. Ilyenje pedig senkinek nem volt!
  1. Pietro 87   9 pont
  2. Frajti        6 pont
  3. 406 coupé
  4. mbemba    5 pont
  5. madbalee   2 pont
  6. Gila 11      
  7. Panucci      1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr504289232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.03.04. 23:53:59

Lehetne, hogy a nevem ne szerepeljen egy címben a Lazioval. És ez most véresen komoly kérés.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.07. 11:22:30

Valaki mintha itt is kérdezte volna, hogy vajon mi történt az Inter öltözőjében? Már tudjuk! :)) Julio Cesar beszélt!! :) (Nagatomo éljenzett is)

Bővebben: www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/inter-zanetti-cesarnak-koszoni-a-sikert-es-finoman-beszolt-ranierinek-2120277

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.07. 20:42:43

BOLOGNA-JUVE 1-1. Jobban focizott az első félidőben a Bologna. Pár hónapja mondtuk, hogy csak Di Vaio (övé volt az 1-0) és a sötétség, de mára ott van Ramirez, ráadásul Diamanti is ritka ügyes. A támadók után szerintem Garics volt leg. Elképesztő tempóban ment oda-vissza. Mudingayi mellett pedig...

A második félidőben szerintem Pepe lendtített nagyott a Juve játékán. Aztán Pirlo adott egy akkora passzot Vucinic szájába, hogy azt csak rágicsálni kellett már. Gyönyörű passz volt, kábé középpályáról a védőről elmozgó Vucinicnak. Kábé 10 percre rá volt egy helyzet, mikor De Ceglie és a védője tépték egymást, a juvés pedig nagyot esett. Én úgy láttam, hogy a bolognai volt szorultabb helyzetben, ő rángatott erősebben, De Ceglie éppen csak. Én befújtam volna, de... Utána a zúgolódó Contét kiállították.
Majd Bonuccit is, mert buktatnia kellett a kitörő Ramirezt.

Mi lesz hétvégén, ha Barzagli és Chiellini nem gyógyul meg?

PARMA-FIRENZE 2-2 Okaka 1-0, Nastasic, Cerci, Giovinco 11-esből 2-2.

CESENA-CATANIA 0-0

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.03.08. 14:47:20

@mbemba: Hatalmas és pótolhatatlan mulasztása a magyar futballnak Garics, pláne a posztja miatt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.08. 15:59:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért van a világon saját akarat is. :) Nem emlékszem (tényleg) a történetére: maradt volna, menni akart,...?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.03.08. 16:47:55

@mbemba: Tősgyökeres magyar gyerek, akiről egyszerűen lemondott a magyar utánpótlás, ő meg élt az osztrákok ajánlatával.
süti beállítások módosítása