Olasz fórum

Olasz fórum

Várjuk a szenzációt (29. giornata)

2012. március 24. - Pietro87

Talán nem is volt olyan év - legalább az elmúlt egy-két évtizedben biztos nem -, amikor a Derby D'Italia ennyire simának ígérkezett volna. Persze bármikor bejöhet egy Ranieri trükk (lásd: milánói derbi) és könnyen oda lehet a Juve veretlensége. Apropó, már félig-meddig oda is lett, hiszen a kedden a Milan győzni tudott a rendes játékidőben Torinóban 2-1-re. Kétség sem fér hozzá, hogy ez a forduló meccse, de, hogy a legizgalmasabb is lesz, abban nem vagyok biztos. Ugyanis erre a címre jó eséllyel pályázik a Milan - Roma és a Napoli-Catania ütközet is.

Milan - Roma
Az egyetlen Európában vitézkedő olasz nem pihenhet rá a jövő heti Barca meccsre, bár, ha onnan nézzük a dolgok állását, hogy egy jó csapattal szemben készülhet fel szerdára, a katalán óriásra. Ugyan a Roma most két meccset is behúzott zsinórban és a Milan lábak még fáradtak lehetnek, de embertelen nagy teljesítmény kellene a csodához.

Palermo - Udinese
Tavaly itt 7-0-ra nyert az Udinese, ami most szinte teljesen elképzelhetetlen. Mindkét csapat borzasztó formában van, ami nem ígér, egy az előző szezonhoz hasonló meccset. Talán a klasszisok dönthetik majd el a három pont sorsát: egy-egy kihagyás, megbosszulhatja magát, mert mind Miccoli, mind Di Natale rendelkezik meccset eldöntő képességekkel.

Atalanta - Bologna
Masszív középcsapatok találkozója ez, egyiküket sem fenyegeti a kiesés veszélye, ahogy az európás helyek sem. Aki nyer, boldog lesz, mert egyre jobb szezon fog neki kikerekedni ebből, amiből erőt merítve, még megindíthat egy huszáros véghajrát. Két nagy hiányzója lesz a 12:30-kor kezdődő meccsnek: Denis és Ramirez.

Cesena - Parma
Mennyire rossz lehet úgy hétről - hétre pályára lépni, ha tudod már, hogy ez az idény elúszott. Nem lehet tisztán koncentrálni a meccsekre, az edzésekre, mindenki a jövőjét tervezgeti, semmi jel nem mutat egy jelentős formajavulásra. A Parmára nézve pedig ez egyenesen lesújtó, hogy csupán ebben az egy dologban bízhatnak, hiszen a győzelmet már ők is régóta, csaknem két hónapja keresik.

Chievo - Siena
Nem sok kellett a szenzációhoz, a római fináléhoz a Sienának. Hiába is állították azt, hogy a kupa érdekli őket, a lehetséges kezdőjük nagyon elüt a szerdaihoz képest. Ezért sem lehet majd egy fiaskót a plusz meccsre fogni. A Chievo már elég rég nyert meccset, jelenlegi ellenfelükkel szemben óriási esélyük van ezt a negatív szériát megszakítani, már azért is, mert a Siena nem elég veretes csapat idegenben.

Genoa - Fiorentina
Két hányatott sorsú együttes találkozásából, nem szoktak jól elsülni a dolgok. Nem butaság azt állítani, hogy lassan mindketten a kisesés ellen fognak küzdeni, ha továbbra is így folytatják idei szereplésüket. Tavaly sokan nevettek Genovában a Samp kiesésén, csak nehogy visszanyaljon a fagyi. Nagyon nem szeretnénk mi se, ha ilyen nagymultú csapatok alászállnának, de valaki ismét szomorú marad majd a hármas sípszó után. Döntetlennél mindkettő.

Lazio - Cagliari
A szezon megmentése érdekében lassan be kell gyújtani az utolsó rakétákat Rejáéknak, mert könnyen füstbe mehet minden előzetes terv. Tiszta pech, ami Rómában történik, hiszen mire lassan mindenki felépül, megsérül Klose. És az is balszerencse, hogy a Cagliarival pont akkor találkoznak, amikor a szárdok egy jelentős vérfrissítésen vannak túl, Ficcadenti érkezésével.

Napoli - Catania
A kupadöntő teljesítésével szinte teljesítve lett az idei küldetés a Napolinak, de megállás nincs, hiszen a nagy kiugrásra váró és rendkívül veszélyes Catania látogat a San Paolóba. Most már egyértelmű, hogy a szicíliaiak az idei meglepetéscsapat, akik Montella szárnyán egyre feljebb szállnak, kikerülve az előttük jelentkező akadályokat. Hat pontra vannak a BL helytől és már rég nem a kiesés elkerülése a téma, hanem az Európába szóló repjegyek kiváltása.

Novara - Lecce
Figyelem közhely következik: ez a találkozó lesz ám, az igazi hatpontos csata. A Novara feljövőben van, és a Leccének is bőven van esélye a bentmaradásra. Ha a Novara innen megmenekülne, igazi hollywoodi sztori is lehetne ebből, hiszen, amilyen kiábrándító képet festettek pár hónapja, most egy csapásra megváltozott minden náluk. Persze a Leccét sem abból a fából faragták, hogy könnyen megadnák magukat, pont az ilyen meccseket szokták ők behúzni.

Juventus - Inter
Tavaly a Juve miatt, most az Inter miatt lesz olyan a derbi, mint amilyen. Ranierinek nem túlzás azt állítani, hogy ez lesz élete utolsó Derby D'Italiája, szóval, most vagy soha alapon alkotnia kellene egy emlékezeteset. A Milan mondhatni elvette a Juve veretlenségét, de ez a bajnokságban még várat magára. A Juve úgy látszik kilábalt a gödörből, bár a Fiorentinát mostanában csak az nem veri meg, aki nem akarja, az az 5-0 elég jól mutat.

Milan - Roma
Palermo - Udinese
Atalanta - Bologna
Cesena - Parma
Chievo - Siena
Genoa - Fiorentina
Lazio - Cagliari
Napoli - Catania
Novara - Lecce
Juventus - Inter 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr664336732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.24. 14:36:24

Ha a Catania nyerne Nápolyban, akkor Montelláék közel állnak ahhoz, hogy az idény szerintem legnagyobb meglepetését produkálják! (nem a nápolyi győezelemre gondolok, hanem, hogy ez a csapat Európáért mehet)

Boateng és Nesta, illetve Totti játszhatnak, de lehet, hogy mind a kispadról kezdenek.

Milan-Roma 1-1
Palermo - Udinese 1-1
Atalanta - Bologna 1-2
Cesena - Parma 1-2
Chievo - Siena 1-0
Genoa - Fiorentina 2-0
Lazio - Cagliari 1-0. Marchetti vendettázik-é?
Napoli - Catania 2-1
Novara - Lecce 1-2
Juventus - Inter 1-1

406coupé 2012.03.24. 15:55:25

Milan - Roma 2:0
Palermo - Udinese 2:1
Atalanta - Bologna 1:1
Cesena - Parma 0:1
Chievo - Siena 1:0
Genoa - Fiorentina 1:0
Lazio - Cagliari 1:0
Napoli - Catania 1:0
Novara - Lecce 0:0
Juventus - Inter 1:0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.24. 17:16:40

Milan - Roma 2-1
Palermo - Udinese 1-1
Atalanta - Bologna 2-1
Cesena - Parma 0-2
Chievo - Siena 1-0
Genoa - Fiorentina 3-1
Lazio - Cagliari 2-2
Napoli - Catania 2-0
Novara - Lecce 1-1
Juventus - Inter 2-0

.Frajti 2012.03.24. 17:44:52

Atalanta - Bologna 1:1
Cesena - Parma 0:1
Chievo - Siena 1:1
Genoa - Fiorentina 1:1
Juventus - Inter 2:1
Lazio - Cagliari 2:1
Milan - Roma 2:0
Napoli - Catania 2:0
Novara - Lecce 0:0
Palermo - Udinese 2:2

.Frajti 2012.03.24. 17:45:50

Milan: Abbiati; Bonera, Mexes, Thiago Silva, Mesbah; Nocerino, Ambrosini, Muntari; Emanuelson; Ibrahimovic, El Shaarawy

Roma: Stekelenburg; Rosi, Kjaer, Heinze, Taddei; Gago, De Rossi, Marquinho; Borini, Totti, Osvaldo

oleandro 2012.03.24. 21:31:37

hOGY AZT A SVÉDBUZNYÁK FUTBALLTERRORISTÁT MÉRT NEM KÜLDTE ZUHANYOZNI A BÍRÓ AZ ÚJABB SZÁNDÉKOS ÉS ALATTOMOS DURVASÁGA UTÁN, AZ FELHÁBORÍTÓ.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.25. 08:52:36

@oleandro: A yahooo krónikája nem említ semmilyen Ibra-szabálytalanságot, az összefoglalóból sem derül ki semmi: www.youtube.com/watch?v=5kAlO7J9q8o

(Heinze ellen viszont volt)

Nem néztem!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.25. 16:59:03

Hejjj Dzemaili, hejj Pandev, miket hagytatok ki gyermekeim! :((

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.25. 17:15:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tényleg az.

@mbemba: Ne is mondd! Melyik lehetőség is volt még 2-0-nál: a Pandev kapufa vagy az üreskapus Dzemaili helyzet? Most volt de már nem emlékszem. :)) Továbbra is gondban vagyunk a beívelésekkel, már kicsit nevetséges, hogy az Udinese gólokat leszámítva az előző meccsek góljainak legjavát abból kaptuk. Amúgy Lanzafame a gól előtt szerintem hozzáért kézzel, de ezt ettől függetlenül hozni kellett volna. Ez van, menni kell tovább, jöjjenek a rangadók.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.25. 17:22:34

Szerintem mindkettő 2-0-nál volt!

Fernandez engem meggyőzött, még akkor is, ha a sztrím nagyon döcögött!

Nem láttam Lanzafame-kezezést.

,,Menni kell tovább!" Így van! Ez a Lazióé volt, még sok van hátra, tehát: ELŐRE!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.25. 21:03:42

@oleandro: Jöjjön az utólagos meszelés, ha így volt!

.Frajti 2012.03.25. 22:34:53

Remek. Az esti meccsen elbukni a tippjátékot. Rohadjon meg az inter is meg a juve is. :( :)

Panucci 2012.03.26. 09:37:20

@mbemba:
csak a romanews említi ezt meg, sehol, senki nem mer ezzel előhozakodni, ugy ez vhol érthető, az mégis milyen lenne mikor a meccset követően mindegyik olasz "szaklap" a magasba emeli a svéd parasztot, mert ő dönti el a meccset(gyakorlatilag ha mazzoleni állatvédő jól vezeti a meccset nem dönthetett volna el semmit;) :-) majd másnap az eltiltásáról cikkeznének :) kizártnak tartom hogy a szövetség, - ugye köztük van galliani is, ha jól tudom :) - elmeszelje a svédet....
szal kizártnak tartom hogy a szövetség szembeköpje magát, ezzel gyakorlatilag fogást kínálnának fel a Romának, vagyis a vezetőségnek a panaszkodásra....meg ugye ezt nem a fair play hazája, hogy finoman fogalmazzak..:)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.26. 10:40:11

@Panucci: Galliani, hogy lehet benne a szövetségben? Tényleg ezzel nem vagyok tisztában. Ha igaz, akkor ezt helytelennek tartom, mit keresnek klubvezetők egy szövetségben, aminek függetlennek kell lennie?!

Panucci 2012.03.26. 10:56:54

@Pietro87:
most hogy szövetség v más hirtelen nem tudom, viszont rémlik vmi korábbról, mikor még Sensi élt, akkor a kopasszal versenyt futottak vmilyen pozicióért, Sensi célja az volt ezzel, hogy az északiak hatalmát ezzel vhogy kordában tartsa, vélül a kopasz került ki belőle győztesen, és nem hiszem hogy ez a titulus,cím a Roma elnöki széke lett volna :)

oleandro 2012.03.26. 14:33:28

Olaszországban a "conflitto d'interesse" általában nem akadály. A calciopoli előtt sok évig Galliani volt a liga elnöke is. Azóta csak funkció nélküli szürke emnenviás :(
De hogy ne menjünk messzire hasonló furcsaságokért. A magyar kézilabda szövetség elnöke egyben az Audi-ETO elnöe :( (na és ki a női válogatott szöv. kapitánya...?)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.26. 21:23:23

@oleandro: Sajnos, már törölték.

@Panucci: oleando: Ha jól tudom, akkor a Ligában ott csücsül mindenki: De Laurentiistől kezdve Gallianin át Agnelliig sokan. Zamparini is. Gondolom, ez az egyik szerepe, hogy egyeztessenek a klubok. Ott volt a nyári sorsolási mini botrány, mikor De Laurentiisnek megígértek valamit, de nem tartották meg (tudjátok, mikor a motoros srác felvette egy fuvarra).

Őszintén megmondom nagyon valószínűtlennek érzem azt, hogy a média elhallgasson egy ügyet. A milánóiak mellett nagyon erős mindenütt a helyi sajt is.

Három sportújság van, nem mind egy kézben.

Hogy az újságok aktívan részt vesznek a bajnokságban, abban ugyanilyen biztos vagyok!

Ibrát nem tartom sokra, igen gyakran tiltanám el. Nagyon gyakran ad okot. Csak Pepe (a madridi) tesz többet. Suttyó!

Panucci 2012.03.26. 21:55:09

@mbemba:
Ezt az elhallgatás csupán feltételezés volt, semmi több, sőt az állatvédő mazzoleni rigó simán tud úgy védekezni, hogy ő bezony látta az esetet és adott sárgát, szal így igazából nincs is miről beszélni, sőt engem nem is ez zavar, hanem az első góljuk előtt a vidin volt egy lassítás, kikockázva lesen fejelt a svéd tahó, de még ezt is elfogadom,hogy elnézték, hisz egy hajszálon múlt, viszont azt már az én gyomrom se veszi hogy a svéd lefejeli a labdát elsafrafa meg szabálytalanul támadja Heinzét, azt nem fújja le, és ezután született a tizi, a másik eset meg szintén rajta volt a videón, Lamela ugrott ki a Milan 16ánál, köbö 1,5 méterrel volt a védő előtt, de a rigó les címén lefutta, és itt szintén ezután született a gól, amit meg tudunk hogy győztes volt, szal túl sok ez így nekem egyszerre.....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.26. 22:00:41

@Panucci: S ha szerdán elverik a Barcát örülsz-e? :) Ezt csak azért írom, mert nem tudok mit mondani.

Nem láttam, de ha akarjuk nézni a Serie A-t, akkor el kell hinnünk, hogy ezek az események esetlegesek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.26. 22:17:03

@Panucci: Eltiltanám, szándékosan lépett rá!Viszont meccs közben simán elnézhető, vagyis szerintem a játékvezető ilyenkor tévedhet jóhiszeműen. Nem volt széles mozdulat, egyszerűen csak lépett. Nem biztos, hogy látszik a kéjes taposás.

A Boneráé is igen-igen kemény volt, de tény, hogy az kevésbé könnyen megítélhető.

Viszont van olyan eset ezek között, amikor nem értek egyet a videó feliratozójával.

oleandro 2012.03.26. 22:36:24

@mbemba:Olaszország, én így szeretlek! :))
(amúgy pedig Visca la Barca!)

Panucci 2012.03.26. 22:40:15

@mbemba:
azaz igazság, kibeszéltem magamból, szal továbblépek, mert ezen változtatni nem lehet, de kiváncsiságból csak megkérdem, mivel nem értesz egyet?
nem fogok róla vitatkozni, csak kiváncsi vagyok.;)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.26. 22:51:52

@Panucci: Köszi, mert tényleg unalmasnak gondolom erről vitatkozni: egy-egy megjegyzés nagyon rendben van, de sokat mélázni rajta, az élet megrontója! :)

0,37-nél Ambrosini becsúszása szerintem szabályos. Tisztán labda.

0,59-nél Ibra nem szimulál, de nem is 11-es. Ütköztek, nem több, nem kevesebb.

1,48-nál nem dobja magát, egyszerűen esik, mert ez a következménye a szabályos becsúszásnak.

@oleandro: O, mi így nevetünk! :))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.27. 11:51:12

@Panucci: Erről nekem is az a véleményem amit a végén kiírnak. Hihetetlen, hogy a Milan ezt megúszta piros nélkül. Csak egy szakadozó videót láttam a meccsről, azt hittem, hogy Ibra rúgta le Heinzét, most látom, hogy az El Shaarawy volt. Hát igen, itt Ibrát, mint visszaesőt min. 5 meccsre el kellene tiltani. És még így senm az olasz játékvezetők a legtudatlanabbak, spanyol társaik fényévekkel előzik őket ezen a téren.
süti beállítások módosítása