Olasz fórum

Olasz fórum

Kiesett a Milan is (Barcelona-Milan 3-1)

2012. április 04. - mbemba

Nem maradt olasz a Bajnokok Ligájában sem. Barcelona-Milan – a hazai 0-0 után – 3-1.

Ennek oka elsősorban az egyértelmű osztálykülönbség a Milan és a Barcelona között. Ez a Barcelona egy korszakos csapat a focitörténetet tekintve is, ennél a Milannál pedig volt három-négy jobb Milan, a nyolcvanas évektől is.

Van egy pár ok ezen az osztálykülönbségen túl is. Szerintem ezzel az Ibrával nem lehet felvenni a versenyt egy ilyen hatalmas csapat ellen. Ugyanazt a betegséget éreztem, mint annak idején Vierivel és az olasz válogatottal. A fickó előlmarad, s eldönti a meccset, gondolja az edző róla és ő magáról. A Barca ellen az lenne az egyetlen esély, ha tizenegy fizikailag tökéletes állapotban lévő játékos folyton ott tud lenni a Barca-játékosok nyomában vagy még inkább nyakán.

Ehelyett ebben a csapatban Ibra alig-alig vette ki a részét a letámadásból, illetve a védőmunkából úgy egyáltalán. Érdemes megfigyelni a Barca első embereinek munkáját labdavesztés esetén.

Aztán persze a második tizenegyes megítéléséhez kell egy nagy adag ... (mindenki, aki így gondolja gondoljon ide cifrát vagy udvariasat:). Mi lett volna, ha dörgedelmesen figyelmezteti a feleket, hogy ne rángassák egymást? Nem őkorrektsége egyből tizenegyest ad!

De a bírónál is nagyobb a felelőssége Mexesnek az első gól előtti labdavesztésért.

Így történt körülbelül, így tudtam összefoglalni röpke 20 perc alatt a tegnapi 90-et. Igen, és gratulálunk Nocerinónak a góljáért, ezért az idényéért!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr294362829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.04.04. 14:46:52

Sky-os streamen néztem, a szünetben Vialli szakkommnetált. A 2. 11-esre azt mondta:
Buta fegyelmezetlenség volt. Ez olaszországban (de csak ott!) persze nem 11-es, de meg kéne már végre tanulniuk, hogy a mezhúzásra nagyon harapnak a bírók egész Európában
Puyol is szabálytalan volt, de csak utána.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.04. 19:40:31

@oleandro: Lehet, hogy igazatok van, neked és Viallinak, ugyanakkor a tévéközvetítéskor úgy tűnt, hogy a Barca-játékosok, -közönség sem igazán értették, hogy 11-est kaptak.

Ezt írtam először, aztán megnéztem megint. A barcás fickó ugyanúgy fogja Nesta szerkóját - eltartja tőle (a szöglet előtt), Puyol tehénkedése pedig egy begyakorolt figura - véleményem szerint. Én utólag megbüntetném Puyol bátyót.

www.youtube.com/watch?v=dC0wyp2CPpI

Jelzem, hogy egy Real-Barcán az életben nem tudnék a Realnal szurkolni.

oleandro 2012.04.05. 00:04:48

@mbemba: nekem is erős volt érte a 11-es. Meg is lepett Vialli "szakvéleménye".
Kár volt érte, mert így túl hamar eldőlt és leült a meccs.
akkor továbbra is ¡Visca Barça!
süti beállítások módosítása