Olasz fórum

Olasz fórum

Bajnok a Juve!!!

2012. május 06. - mbemba

Az Inter hatalmas generációja még rúgott egy hatalmasat (4-2 a milánói derbin – Micsoda gólt bikázott Maicon!), s ez azt jelenti, hogy a Triesztben győztes Juve bajnok! Úgy néz ki, hogy veretlenül (otthon még játszanak a bergamóiakkal).

A szűk – nagyon szűk – esztendők után bajnok lett a Juve. Conte nagyszerű csapatot hozott össze, sok éhes játékossal, meg az olasz szintnek megfelelő klasszisokkal. Biztosak lehetünk benne, hogy a Juve vezetői ezt a bajnoki aranyat csak kezdetnek tartják. Így van ez rendjén! Mindenesetre még májusra is maradt egy cél: május 20-án az Olasz Kupa döntőjében: Juve-Napoli!

Apropó Nápoly! Nagyon úgy tűnt, hogy a Napoli elcsípi a BL-selejtező helyet, a dobogó harmadik fokát. Ehelyett: az Udine már az elsőszámú esélyes – ha nyernek Cataniában, akkor már el is dőlt –, a másodszámú, a Bergamóban győztes Lazio – Klose visszatért – és csak a harmadik esélyes a Napoli. Hogy Cavaniék ismét BL-indulók legyenek, az kellene, hogy az Udine veszítsen, a Lazio pedig ne nyerjen. És persze, kell, hogy ők nyerjenek a Siena ellen. Ez nem lesz gyerekjáték, mert sokan fognak hiányozni, tudtommal: Cavani, Lavezzi, Dzemaili, Cannavaro, de talán mások is.
Nagyon balszerencsés volt a Napoli – Mazzarri szerint a sors akarta így. Mindenesetre tény, hogy az első harminc percben háromszor csattant felsőléc, kapufa. S ezen kívül még volt két-három ordító helyzet az első negyvenötben, mégis a Bologna vezetett. Ugyanakkor látszott, hogy a Bologna hihetetlenül összpontosít – ez nem csak közhelyes megjegyzés –, hogy szépen búcsúztassa kapitányát, Di Vaiót. A második félidőben talán veszélyesebb volt a Bologna, végül nyert is 2-0-ra.
A Lecce otthon kapott ki az összeszedett Fiorentina ellen. Meg kell jegyezni, hogy Cosmi teljes mértékben jogosan méltatlankodik, hogy riválisaik más időpontban játszottak. Ha Juve és a Milan végül egy időben játszott, igazságtalan, hogy a kiesés elkerüléséért játszók nem kapták meg ezt a lehetőséget. Még nem esett ki a Lecce! Három pontot kellene hozzanak a leszerepelt Genoán. Kell nyerni a Bentegodiban a Chievo ellen, a Genoa pedig nem szabad pontot szerezzen otthon a Palermo ellen.
A mi csatánkat Pietro 87 nyerte! Ezt a fordulót pedig a régi idők bajnoka, madbalee (1+5). Gratula mindenkinek!
Jövő héten bővebben!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr374492402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 23:10:32

Teljes mértékben megérdemelték. Én sem hittem igazán Contében és a nagy álmokban, erősen rám cáfoltak. Győztes idény volt minden szempontból, jövőre pedig jöhet a szintugrás.

oleandro 2012.05.06. 23:20:14

Hát az (idén) kevésbé antipatikus csapat megérdemelten lett bajnok. de ahogy az örömittas szurkolóik mutogatták a 30.-as számot, az legalábbis vérlázító.

azért gratula az internek, hogy ilyen őszintén és lehengerlően játszottak még úgy is, hogy ezzel az ősellenséget segítetták bajnoksághoz.
(kiváncsi vagyok, a végén mutogatott-e még ibrahimovic :))))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.06. 23:45:42

Vajon Lavezzi azért padozik, mert az ő fejét zavarták meg vagy a klub látja így jobbnak?
Mindenesetre akár leigazolja végül az Inter, akár nem, sikerült a terv egy másik része, a zavarkeltés.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.07. 00:07:30

Óriási gratula a Juvénak! Azért nem semmi veretlenül lenyomni az egész szezont. Ilyenre is csak a Debrecen képes még. :) Na, de tényleg, ellendrukkerként is élvezetes a játékuk, és az, hogy egy ilyen fanatikus edzőt tudnak maguk mellett.

Viszont ezt legyen szíves nekem, valaki megmagyarázni. :D www.tuttonapoli.net/?action=read&idnotizia=94788

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.07. 00:08:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Van egy harmadik lehetőség is! Pandev jobban focizik, ezért Cavani, Hamsik mellett nincs helye (pár hete még apróbb sérülése volt).

Egyébként én is kicsit valószínűbbnek látom a zavaros-ügyeket.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.07. 00:19:20

@Pietro87: a salernitana feljutott, Lotito ott volt, elesett, játékosok megfürdették.
Így történt!:-)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.07. 00:29:50

@mbemba: Tudom, csak költői akartam lenni vagy micsoda. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.08. 22:35:25

@.Frajti: Köszi! Igazából az ősszel nyertem meg ezt a bajnokságot, tavasszal már eléggé a nyakamra jöttetek. :)
süti beállítások módosítása