Olasz fórum

Olasz fórum

Német-olasz újratöltve

2012. június 28. - Pietro87

Nem hiszem, hogy túlságosan is mellé lőnék, azzal a kijelentésemmel, miszerint ma fogjuk látni a jobbik meccset. Vagy csak szimplán a MECCSET. Elismerem én a spanyolok nagyságát, és valószínűleg a portugálok sem a csillagok szerencsés állásának köszönhetően jutottak négy közé, de amit tegnap művelt a pályán a két csapat, az csak foltokban hasonlított a nagyszerű labdajátékra. A spanyolok a híres tiki-takájukból, még a spanyol határnál ottfelejtették a takát, míg a luzitánokból csupán elfogyott a Ronaldo spiritusz.

német olasz eb 2012.jpg

Úgyhogy szerintem ma minden adott a kitűnő, de minimum a tegnapit felülmúló játékra: mert a németek az Európa Bajnokság legjobb fociját bemutató csapat – Löwnek remekül elsült a görögök elleni pár apró, de sokat hozó személyi csere -, míg az olaszok már a jelenlegi címvédő ellen is megmutatták, hogy minden rendben van náluk és badarság lenne őket leírni. Egy német-olasz párharc mindig pikánsnak számít. Eleve a Bundesliga és a Serie A nívósága és az ebből fakadó rivalizálás miatt, vagy a sokszor már idegesítő szurkolói ellentétek végett. De visszamehetünk az ókorig is, vagy elveszhetünk a statisztikák sűrű erdejében is akár. A germán drukkerek az olaszok fejéhez vághatják, hogy a három-három EB és VB arany, bizony több cím, mint a négy VB és egy EB siker. Ugyanakkor az Azzurri hívei az őrületbe kergethetik azzal a németeket, hogy tétmeccsen még egyszer sem kaptak ki tőlük. Tényleg hihetetlen, hogy eddig sem EB-n, sem VB-n, de még selejtezőkön sem sikerült megszerezni a három pontot, legfeljebb döntetlenre futotta csak nekik. Ki ne emlékezne a hat éve megnyert elődöntőre, Grosso és Del Piero zseniális csavarásaira és az azokat megelőző szemtelen gólpasszokra. De ott sorakozik a a vitrinben az 1970-es mexikói vb elődöntője is, amely az évszázad meccseként vonult be a történelembe, amely egyik oldalon örömöt, a másikon bánatot, viszont a semleges szurkolóknak mennyei játékot hozott. Mibe, ha nem ebbe kapaszkodhatnak Prandelliék? És abba, hogy a trénerrel még veretlen a Squadra Azzurra, viszont illik vigyázni is, mert a Nationalelf 15 tétmeccs óta minden ellenfelét felfalja, aki az útjába kerül. Az örökmérleg is több mint imponáló az olaszok szempontjából: 31 meccs, 14 olasz siker, 9 döntetlen és csak 7 német győzelem. Ráadásul Löwéknek attól eltekintve, hogy a győzelem egy újabb EB döntőt eredményezne, lezárhatnának egy igen hosszú nyeretlenségi sorozatot is, mely már 1995 óta húzódik.

Ami a kezdőket illeti, Löw meghagyta a görögök elleni győztes csapatot, így Gomez, Podolski és Müller helyett újra Reuß-t, Schürrlét és Klosét láthatjuk a pályán a német himnusz alatt. Jogos a kapitány döntése, hiszen Klose klasszisában mindig ott van egy döntő gól, míg Reuß és Schürrle már jobbak, mint a 100-szoros válogatott Podolski vagy a most formán kívüli Müller. Gomez pedig hiába hintette a gólokat idén a Bayernben, a válogatottban még most is meggyőzőbb Klose. Prandelli dolgát viszont sérülések hátráltatják, így nem számíthat a középpálya egyik motorjára De Rossira, míg Montolivo szerencsére vagy nem szerencsére az angolok ellen úgy játszott, hogy végre Prandelli mester is ráébredt, jobb ő a kispadon, mint a kezdőcsapatban. Így a beugrók Nocerino és a visszatérő Motta lesznek. Chiellinit még nem írják a kezdőcsapatba, de nem egyszer láthattunk már orvosi csodákat. Továbbá Abaténél is említenek egyéb sérülést, de ő minden bizonnyal kezdőként fog pályára lépni.  

Összességében úgy gondolom, hogy van esélyük az olaszoknak – a statisztika egyébként is ezt mutatja -, eltekintve a sok közhelytől, mert a csapat megmutatta, hogy van tartása, és ha még Balotelli többségében rosszul játszik, aláírom, hogy néha odateszi magát. (Persze lehetne sokkal jobb is.) Pirlo egyre jobb formát mutat és az a löbbölt tizije még inkább megerősítette a srácok hitét, hogy igen is van keresnivalójuk az Eb-n. Van potenciál a kispadban: Diamanti egyre jobban kirángatja magát Bolognából a teljesítményével, és Di Natale is bármikor akaszthat egy gólt, ha a németek túlságosan is kitámadnának. Így legyen! :)

Németország (4-2-3-1) Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteige; Reus, Ozil, Schurrle; Klose.

Olasország (4-3-1-2) Buffon; Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti; Marchisio, Pirlo, Nocerino; Motta; Balotelli, Cassano.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr94616477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.06.28. 16:49:42

én egy ilyen probabilis formációt olvastam:

ITALIA: Buffon, Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo, Cassano, Balotelli

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.28. 16:59:19

A németeket egyértelműen esélyesebbnek tartom. Az olaszoknak, akkor van komoly esélyük, ha a németek óvatoskodni fognak, ha túlságosan taktikusak lesznek - vagy mondjuk úgy, túl türelmesnek. Az az olaszok játéka.

A németek mellett szól, hogy az olaszoknál vannak nem friss játékosok: De Rossi, de olvasom itt, hogy Abate is bajlódik, Chellini eleve, Cassano pedig úgy játszott minden meccsen, hogy szívműtét áll mögötte.

Löw viszont sokat forgatta a csapatot. S eleve két nappal többet készülhettek.

Balotellinek most kellene nagyot robbantania. Egyértelműen benne van a kiugrás. Így beugranak képek, amint a német védőket az egyik görög srác is alaposan megfuttatta. Szóval, Di Natale is meglóghat!

Pirlo, adjál mán nekik egy-egy gólpasszt!!

HAJRÁ OLASZOK!!!!

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.06.28. 17:53:04

a német úthengernek könnyű falat lesz ez a nyugdíjas olasz csapat, 4-0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.28. 18:44:23

Balotelli engem legutóbb meglepett amikor énekelte az olasz himnuszt. :) Ezt Özilék nem fogják a német himnusszal így.

Montolivót jó lenne kihagyni, de Mottát sem érzem túl jó megoldásnak irányítónak, szerintem sokat fog visszasegíteni, Pirlót szabaddá tenni. Viszont nem csak Di Natalénak, hanem Cassanónak is lehet sok szabad területe, csak Balotellinek jól kellene elmozognia. Az angolok ellen párszor nem értették meg egymást Montolivóval. Egyébiránt a németek felállása is zsákbamacska, mert a gazzetta teljesen más kezdőt adott meg, ahogy az olaszokéban is. Ott írta Müllert és Poldit, itt pedig Montolivót és De Rossit is.

Drogon 2012.06.28. 20:06:22

Olasz foci nem létezik. Az olasz és foci szavak, nos = oximoron.

Csucsundra 2012.06.28. 21:42:22

@Drogon: hát akkor Balotelli olyan két kézilabdás gólt lőtt éppen a németeknek, hogy ihaj :D

Paradigma 2012.06.28. 22:44:30

@qwertqwert: értesz ehhez a sporthoz, szakikám, gratulálok. legközelebb az olaszok az ifiket küldik ki, úgy talán bejön a tipped.

oleandro 2012.06.28. 23:04:05

A német hangyák ellen elég volt az olaszokban egy hangyányi tücsök :)
De ez a Gundel valami katasztrófa volt, ahogy kibújt belőle a sváb. Végig a sajátjait istenítette, és sajnálkozott, hogy hiába kápráztatták el a játékukkal a világot (sic!) pont ma nem jön nekik ki a lépés. Amikor úgy lefocizták őket, hogy csak na! :))))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.28. 23:25:17

"Német-olasz újratöltve" ugyanazzal a kivitelezéssel, vagy végkifejlettel. Kinek hogy tetszik? :)

Balotelli ha most nem, akkor sosem lopja be magát az összes talján szívébe.

Hatalmas siker volt, le a kalappal mindenki előtt! Prandellinek külön kalaplengetés! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.28. 23:48:31

Pirlo és Prandelli 10-es fölé, a többi csak 10-es!!!! :))))

Prandelli nagyon jól csinál mindent. Szerintem a legnagyobb húzása - a jövőt tekitve - Balotelli lehozatala volt. Így talán elejét lehet venni a nagyképűségnek.

De Rossi, Balzaretti tőlük idegen poszton. Óriási!

Ha vasárnap Olaszország nyer, akkor Pirlo Aranylabda-várományos!!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.29. 00:33:37

,,A meccs legszebb pillanata a vége volt, amikor odamentem édesanyámhoz, megöleltem, s azt mondtam, hogy a gólokat neki rúgtam! A döntőre jön apukám is, akkor négyet kell rúgnom." (Balotelli)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.29. 14:13:57

@oleandro: Így csak is a nápolyiak szoktak örülni, szerintem azok voltak. :D

Úgy látom voltak bent német drukkerek is (az a pár). :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.29. 19:13:45

@oleandro: Köszi! Nem is gondoltam rájuk! Jó volt látni azt a brancsot!

@Pietro87: A linkelt helyről számoltam be: olaszforum.blog.hu/2012/03/29/cannolo_a_bajcsyn

, s oleandro is megismerte őket!

.Frajti 2012.06.29. 23:15:04

Kár, hogy egyik budapesti olasz hely sem alkalmas arra, hogy meccset lehet nézni normális viszonyok közt, értsd: nagy kivetítő, sok ember, szabadtér. :)

Talán a Szabadság tér volt a legjobb eddig ilyen szempontból. :)

oleandro 2012.06.30. 21:05:52

Hát igen, szívesen betekernék holnap este valami komolyabb digó érdekeltségű össznépi meccsnézére, de hát Bp-ből nem lett az a kozmopolita hely, aminek indult a 90-es években

.Frajti 2012.07.04. 22:13:38

@oleandro: Meg kell valljam, 4 olasz meccset 4 különböző helyen néztem, és a Szabadság téri hangulat vert mindent. Legközelebb ragaszkodni fogok ahhoz, és csak oda megyek ki. :) Azért ott sok nép fiai voltak jelen. :)
süti beállítások módosítása