Olasz fórum

Olasz fórum

Nincs 10-es (1. forduló, 406 coupé a legjobb)

2012. augusztus 26. - mbemba

Csak arról írnék keveset, amit láttam. Tetszett a szememnek Cavani fejesgólja (ezzel lett 3-0 Palermóban!), s a csendje utána. De a Palermo-Nápolynak csak az utolsó 10-15 percét, ha néztem.

A Juve-Párma (2-0) élvezetes meccs nem volt, de a hazaiak szépet alkottak. Nem lehengerlőt, de tetszetőset. Feltűnő volt, hogy a két szél milyen eredményes: Lichsteiner és Asamoah voltak a legjobbak a pályán. Utóbbi félelmetesen erős, ugyanakkor ügyes focista - talán kérdés lesz, hogy Chiellini ezek után a balon lehet-e kezdő. Pirlo is jó volt! Akinek viszont nem ment, az Giovinco volt. Eltűnt hossz-hosszú időre, csak egyszer-kétszer villant - mint Del Neri idején. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy ő lesz a 10-es, vagyis Del Piero mezének örököse - még nem vette fel senki a zebra 10-est!!! Helyes! Ezek szerint még van ahol tudják, mi a világ rendje. Marchisio viszont nem rossz csapatkapitánynak - ha nincs Buffon.

Az örökösök nem tülekedtek a San Siróban sem. A Milan kikapott a semmi különöst, semmi extrát nem mutató Samptól - Ciro Ferrara játékszere lett a genovai csapat (0-1). Nehéz egy szezon lesz ez a Milánnak, szerintem nagyon gyakran fogják mutatni a kamerák Galliani gondterheltségét. Boateng próbált többet vállalni, s jól is tette, mert várták tőle a varázst (lőtt kapufát is). Az utolsó három-négy perc fenomenális tűzijátékát leszámítva nem nyomott a Milan. Pazzini például alig-alig ért, érhetett labdához - pedig jól fogadta őt a nép (Cassano viszont megérdemelt megafüttyöt fog kapni a derbin). Montolivo katasztrofálisan focizott. Nagy passzkísérletei voltak, de...

Na persze, várjunk még a súlyos, szezonra szóló ítéletekkel! Sok volt a hiányzó: Ambrosini, Abate, Zapata, Mexes sokat tehet a Milan-ügyhöz, de akkor is... ebből a csapatból nem lesz gálickő! Bajnokság, BL, ajjjjaj...UFF! Megmondtam!

Firenze-Udine 2-1(Jovetic zseniális góljával nyert a toszkán 11), Pescara-Inter 0-3, Roma-Catania 2-2 (a hosszabbításban egyenlítőt a Totti helyére érkezett N. Lopez, utána volt kapufája a Cataniának ), Chievo-Bologna 2-0 (az első Pellissier vágta), Atalanta-Lazio 0-1 (Hernanes), Genoa-Cagliari 2-0, Siena-Toro 0-0.

A szervező bizottság hosszas tanácskozása után az a döntés született, hogy a Genoa-Cagliari, alias Cagliari-Genoa nem kerül számításba. Mintha nem is lett volna! (pedig volt, s Tőzsérünk bő-bő 20 percet játszott).

Amúgy 406 coupé hozta a fordulót, 8 pontot szorgoskodva (3 telitalálata 6 pont, ugyebár, 2-szer pedig a meccs kimenetelére jött rá, ami 2 pont). Ismétlésképp: egyenlő pontszám esetén, a több telitalálatos nyer. Ha az is egyenlő, akkor több győztes van! Ha legvégén (19 forduló után) is egyenlő, akkor az győz, aki korábban gyűjtötte össze a fordulógyőzelmeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr314733938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panucci 2012.08.27. 09:07:35

Zeman tiszta calciot szeretne, megkapta, kaptunk 2 lesgólt, az első egyértelmű, míg a 2dik előtt aki benn kolbászol, lesről kapja a labdát, majd tolja ki bal szélre, amiből a gólt lőtték, és pluszban nem kaptunk meg egy tizit kezezésért.......

de amúgy minden szép és jó

www.sportsaim.com/AS_Roma_2_2_Catania_Full_Match_Highlights_Video_26th_August_2012_Italian_Serie_A-4589.html#.UDqaVKCBBak

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.08.27. 21:53:11

@Panucci: Szerintem ezek hibák, nem csalás... Az elsőnél szerintem különösen nehéz volt jól dönteni.

Viszont Osvaldo gólja... !!! Hihetetlenül látványos!

sportgeza.hu/mindenidok/2012/08/27/maris_megvan_az_ev_golja_az_olaszoknal/
süti beállítások módosítása