Olasz fórum

Olasz fórum

Négy pont a Juve és a Nápoly előnye (Frajti és Pietro 87 nyert)

2012. szeptember 30. - mbemba

A Juve és a Nápoly máris meglógott 4 ponttal a harmadik helyezettől. Egyáltalán nem biztos, hogy a Nápoly lesz a Juve kihívója, azonban az biztos, hogy mindkét csapat úgy nyert, ahogy azt egy nagynak kell.

A Juve magabiztosan, látványosan focizva, a Napoli pedig az ellenfélnek minimális lehetőségeket hagyva. Más-más volt ez a két győzelem, mégis mindkettő komoly erőt mutatott.

A Juve kapcsán nem tudnám megmondani, hogy a Conte-Carrera tizenegy volt ennyire jó vagy a Roma ennyire gyengus. Ha mindenképp meg kellene válaszolnom, akkor úgy gondolom, hogy a torinóiak ennyire jók. Működik a gépezet, bárki játszik, bármelyik poszton (pl. az egyik: a döbbenetesen jó Asamoah helyett, helyén most De Ceglie játszott kifejezetten jól), ráadásul vannak nagyon kimagasló teljesítmények. Szerintem Marchisio, Vucsinics, Pirlo, Barzagli BL-döntő szinten fociztak. A legmeghökkentőbb Barzagli előretörése volt az egyik gól előtt – nem láttam eddig ilyet tőle. A Romát nézve, az volt az érzésem, mint mikor egy alapozás utáni csapatot nézek: játéktárs mögé érkező labdák, ütemtelenségek, helyüket kereső középpályások és védők.

A Napoli nagyon-nagyon biztos védekezésből indult ki a Samp ellen, majd alakított kin egyre több helyzetet – kockázatot alig-alig vállalt. Engem lenyűgözött Hamsik: anélkül, hogy egyszer odaszólna valakire, kérné, övé a labda, cselezik, ha kell, mindig jó ütemben passzol, Cavani pedig már megint olyan alázattal focizott, hogy csoda. Bár befejező csatár, úgy védekezik, mint egy középpályás. Ellentétben sok-sok támadóval, nemcsak mímeli a labdát vivő megtámadását, hanem tényleg támadja. Gamberini jól beépült a kezdőbe, vagyis Mazzarri ismét remek munkát végzett. A nápolyiak edzőjét egyébként kiállították. A bájgúnár Tagliavento amúgy is ostobán ítélkezett. Három-négy hibáját tudnám felsorolni, egyike ezeknek – bár ezért a legkevésbé felelős –, hogy a tizenegyes, alighanem nem volt jogos (egy ismétlésen úgy láttam, hogy pár centivel kijjebb volt a Hamsik és a védő közötti ütközés).

Miccoli lenyűgöző volt (három gól a Chievo ellen 4-1-re megnyert meccsen, egyik egészen hihetetlen), a Lazio magabiztos (2-1 a Siena ellen, de csak a hosszabbítás perceiben szépítgetett a toszkán kicsi), Gilardino a régi (Bologna-Catania 4-0, a hegedűs túl van a 150.-en), a Torino pedig meghökkentő (Atalanta-Toro 1-5), az Inter pedig éledező (Inter-Firenze 2-1, Milito 11-esből és Cassano, FantAntonio már a negyediknél tart).

Ezt a fordulót Frajti és Pietro 87 nyerték 6-6 ponttal. Mindketten 1+4-gyel értek 6-ig

1. Frajti, madbalee és mbemba 2-2 győzelem, 

3. 406 coupé, Pietro 87, 1-1 győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr304812074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.09.30. 22:04:40

Láttam közelített képet és tényleg kint buktatták Hamsikot. Ha nem adják meg, lehet ez sem mentette volna meg a sampot. Behramit első félidőben csúnyán elintézték: szándékos könyök, és nemhogy piros, de sárga sem villant a genovainak.

A Bologna és a Torino győzelmére valahogy ráéreztem, de ilyen különbséget nem vártam. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.09.30. 22:58:25

@Pietro87: Maggio lerúgása pedig kíméletlen volt!

De még inkább az idegesít, hogy szerencsétlen edzők azon a vonalon belül miért nem tehetnek azt, amit akarnak! (nyilván nem mindent, de idegeskedni talán csak-csak legyen szabad)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.10.01. 14:00:41

Jut eszembe, a tippverseny is izgalmas, nem olyan egyoldalú, mint tavaly. :)

@mbemba: Egyszer ifiedzőnket is kiállították el kelett hagynia a kispadot, és a pad mögött lévő kerítésen túlra kellett mennie. Azt mondta a bírónak erre: "Miért innen szerinted nem tudok kiabálni? :D

Behramiét lekönyöklését ma megint megnéztem, szerintem nem volt szándékos, de akkor is igen csúnya volt. Gastaldellót pedig állítólag megdicsérte a bíró, hogy azonnal elfogadta a kiállítást, nem vitatkozott vele.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.01. 16:46:17

@Pietro87: Őt viszont, remélem, nem dicsérték meg! :) (mármint a Samp-Náp bíróját)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.01. 18:30:26

Mazzarri leülhet a kispadra a következő fordulóban (vasárnap az Udine ellen). Pénzbüntetést kapott (15 ezer).

Cannavaro viszont nem játszhat.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.10.02. 11:33:22

Eugenio Corini lesz a Chievo új edzője. Furcsa a sors, mert pont egy Palermo-Chievo után kapta meg a vezetőedzői posztot.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.02. 14:37:16

@Pietro87: Arra gondolsz, hogy mindkettőben játszott?

Játékosnak zseniális volt!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.10.02. 16:24:45

@mbemba: Igen arra. Az a Palermo pedig az egyik legjobb volt, Tonival a csatársorban.

.Frajti 2012.10.04. 19:40:12

Nem szeretnék beledumálni, de ez már a második forduló volt, amit behúztam. Köszi!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.04. 23:14:58

,,ráadásul ilyen győzelmet, hogy lehet feledni..."

Érthetetlen! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.10.05. 09:12:30

@.Frajti: Di niente! :))

Pietro ma csak későbbecske jelentkezik a poszttal.
süti beállítások módosítása