Olasz fórum

Olasz fórum

Újévi rajt a mercato árnyékában (tippelde)

2013. január 04. - Pietro87

Felkelve a Karácsony okozta lustulásból és a szilveszteri eltompulásból ismét itt vagyunk a beharanggal. Folytatódik a Serie A, a szokásos vízkereszti fordulójával, a szokásos meccsidőpontokban. Jelenleg a téli mercato időszakát éljük, így egy kicsit el is törpül talán ez a forduló az ügynökök, menedzserek nyüzsgéseitől. Azonban most is lesznek bőven nézhető meccsek, többek közt a forduló zárása és egyben rangadója a Napoli - Roma.

Catania – Torino

Sokáig tartotta a Toro idegenbeli veretlenségét, de ezek jobbára csak döntetlenekből álltak, a mindössze egyetlen egy győzelem mellett. Azóta kikaptak a Romától és a Juvétől is – ezeket mondjuk, nem kell szégyellniük – és tartok tőle, hogy a catania van olyan jó csapat, hogy érkezzen a harmadik verés vendégoldalra.

Lazio – Cagliari

Mélyrepülésben a szárdok és nem az Olimpico az a hely, ahol ezt a csúf szériát megszakíthatnák. Sőt, ha azt vesszük, hogy a liga egyik legjobb kapusa áll majd a rómaiak kapujában. Kötelező győzelem kell, hogy legyen a Laziónak ez a szombat esti meccs, amivel továbbra is tartanák BL indulásra feljogosító helyüket.

Udinese – Inter

Ez az a meccs, amelyre nem érdemes tippelni, mert bármelyik kimenetel elképzelhető. Ahogy az Udinese, úgy az Inter is teljesen kiszámíthatatlan: be-becsúsznak hosszú veretlen és nyeretlen sorozatok mindkét gárdánál.

Chievo – Atalanta

Stabil középcsapatok találkozója lesz a Bentegodiban, igazából egyik félnek sem kell tartania a kieséstől, viszont ingadozó formájuk miatt azért sem, hogy jövőre megnövekedjen az évi meccsszámuk. Egy arasznyival jobb a Chievo a hazai pálya miatt.

Fiorentina – Pescara

Tuti hazai és aki tutira jó focit játszó csapatot szeretne nézni vasárnap 3-kor, akkor kapcsoljon majd az Artemio Franchi-beli csatára. Kellemes meglepetés ez a Viola, mindent felülmúlnak és minden edzőt elkápráztattak azzal, hogy egy fél idény után komoly BL kihívóként kell rájuk tekinteni. A Pescara csupán abban bízhat, hogy a labda még Firenzében is gömbölyű.

Genoa – Bologna

Égető lenne, hogy a Genoa legalább ott folytassa, ahol abbahagyta 2012-ben. Akkor a Meazzában kis híján meglepték az Intert, végül egy pontot sikerült elhozniuk, ami ugyancsak a bravúr kategóriájába sorolandó. Kár, hogy egy masszív, tehetséges edzővel megáldott Bologna érkezik látogatóba. Kemény dolga lesz a Genoának.

Juventus – Sampdoria

Hiába Delio Rossi, még ő is kevés lesz, hogy megállítsák a menetelő Juvét. Ezt a meccset csak is a Juve bénázhatja el, ha félvállról veszi ellenfelét. Nem ragoznám tovább: ebben bízhat legfeljebb a Samp.

Milan – Siena

Úgy hírlik a Milannak csak Acerbi lesz az egyetlen bevethető középhátvédje a kötelező hazain, bár még így is bőven esélyesek lesznek. Pato hazatért Brazíliába talán ez a legfontosabb hír most a Rossoneri kapcsán, Roburéknál pedig az, hogy az ex-nápolyi Calaió lehet hazatér a Napolihoz, ahogy követheti őt csapattársa Neto is.

Parma – Palermo

Hátul erősített a Palermo és még további célpontja vannak a téli mercatón. Egyenesen Nápolyból tudtak igazolni, két, onnan körön kívülre került játékos költözött még délebbre: Aronica és Dossena. Hiába az erősítés, nagy csoda lenne, ha a jó formában lévő és a középcsapaton túlmutató Parma ellen elcsípnének egy pontot is.

Napoli – Roma

Derby del Sole, ahogy hívják az olaszok és a Nap derbije, ahogy pedig a magyarok. Talán a Roma várhatja valamivel jobb formában a meccset, bár az előzetes hírek szerint páran hiányozni fognak az alapcsapatból: Marquinhos, Totti és Osvaldo is. A hazaiak már lezárták pocsék időszakukat és a szünet is a lehető legjobbkor jött. És jött Armero is az Udinesétől, aki akár már a padon is ott lehet. Kötelező program vasárnapra.

 

Catania – Torino
Lazio – Cagliari
Udinese – Inter
Chievo – Atalanta
Fiorentina – Pescara
Genoa – Bologna
Juventus – Sampdoria
Milan – Siena
Parma – Palermo
Napoli - Roma

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr774998862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.01.04. 23:26:08

Catania – Torino 2-1
Lazio – Cagliari 2-0
Udinese – Inter 1-1
Chievo – Atalanta 1-0
Fiorentina – Pescara 3-0
Genoa – Bologna 1-2
Juventus – Sampdoria 3-0
Milan – Siena 2-0
Parma – Palermo 2-1
Napoli - Roma 2-1

.Frajti 2013.01.05. 09:52:48

Catania - Torino 1:1
Chievo - Atalanta 2:1
Fiorentina - Pescara 2:0
Genoa - Bologna 1:0
Juventus - Sampdoria 3:0
Lazio - Cagliari 2:0
Milan - Siena 2:0
Napoli - Roma 2:2
Parma - Palermo 1:2
Udinese - Inter 2:1

406coupé 2013.01.05. 10:00:46

Catania-Torino 2-0
Lazio-Cagliari 2-0
Udinese-Internazionale 1-1
Milan-Siena 3-1
Fiorentina-Pescara 4-1
Genoa-Bologna 1-1
Chievo-Atalanta 1-0
Juventus-Sampdoria 3-0
Parma-Palermo 2-1
Napoli-Roma 3-2

madbalee 2013.01.06. 12:13:03

Catania - Torino 0-7
Chievo - Atalanta 1-0
Fiorentina - Pescara 3-1
Genoa - Bologna 1-1
Juventus - Sampdoria 2-0
Lazio - Cagliari 5-5
Milan - Siena 2-1
Napoli - Roma 3-2
Parma - Palermo 1-0
Udinese - Inter 1-0
süti beállítások módosítása