Olasz fórum

Olasz fórum

Győzött és meggyőzött a Juve (Frajti már megint!)

2013. február 11. - mbemba

A Juve, talán érezve a Bajnokok Ligája közeledtét, alaposan belehúzott, s úgy elverte a Fiorentinát, mint annak a rendje! Pirlóék villogtak, Montella csapata pedig alig-alig jutott el Buffonig. A meggyőző teljesítménnyel további pontokat pakoltak előnyükhöz a fő üldözőkkel szemben. Ugyanis a Nápoly, a Lazio és a Milan is döntetlenezett, csak az Inter nyert.

A szombati meccseket megbámultam – mert bámulni valóak voltak –, a vasárnapról lemaradtam. Kutyafuttában:

Juve-Fiorentina 2-0. Az első 10-20 percben még a pályán volt a lila tizenegy is. Utána viszont... Pirlo elképesztően focizott – olyan pontosan tette a labdákat, mint a legügyesebbek kézzel –, a csatárok (Matri, Vucinic) végre gólokat rúgtak, Marrone és Peluso letisztultan fociztak hátul, viszont Barzagli még cselezett is előre, Marchisio visszatérése után még nem cselezett, csak cselezgetett, Vidal pedig megint életerős volt, eleven (a Fiorentinában Cuadrado az első 45 percben nagyszerűen játszott, ha a játékvezető másképp áll a meccshez, akár pirosat is kaphattak volna róla a juvések, s akkor talán másról traccsolnának a mérkőzés kapcsán). Az utolsó 20-30 percbe már elég volt adogatni a labdát. Jöhet a Celtic-meccs, jöjjön csak!

Lazio-Nápoly 1-1. Látványos egy meccs volt! Én a részemről ezt csak ismételgetni tudom. Egy dolgot állapítottam meg, ami ezen túlmutat: a Lazio komoly letámadásából kiderült, hogy a Napoli védelme nem a leglabdabiztosabb emberekből áll. Illetve azt is megállapítottam magamban, hogy De Sanctis a távolról érkező labdákkal nagy-nagy bajban van. Rendszeresen (ettől függetlenül még évekig védetném a nápolyi kezdőben). Ezen túl csak megismétlem: a Lazio inkább nyerhetett volna, mint a Nápoly! A letámadástól meggyötörten egy ideig csak nagyon nehezen értek fel Marchetti kapujáig. De Cavani így s fejelt egy hatalmas kapufát az első félidő végén. A véghajrában Campagnaro csodagólja keserítette el a Lazio-híveket, tette boldoggá a Maradona-utódokat: maradt a hatpontos előny a harmadikkal szemben, ez pedig egyelőre bőven elég!

Frajtinak ezúttal 7 pont (2 telitalálat + 3 pont) is elég volt! Gratulálok a sorozathoz

1. Frajti 8 győzelem,

2.-3. mbemba, madbalee 6-6 győzelem,

4. 406 coupé 5 győzelem,

5.-6. Automata Hari, Pietro87 3-3 győzelem.

!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr365074143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2013.02.11. 13:48:34

Huha össze kell szednünk magunkat!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.02.11. 18:50:08

Én most rápihenek a következő szezonra. :)

A Fior szerintem meccsben volt, többet is birtokolták a labdát, csak elől rossz napot fogtak ki Toniék. És Aquilani is hiányzott középről.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.02.11. 20:22:50

Pietro@ Holnap utánaolvasok, olasz média, h látta!:)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.02.12. 09:15:18

@mbemba: Nem a Juve és ellened beszélek, kommentelek. :) Buffonék sikere teljesen megérdemelt volt, csak én úgy láttam, hogy a mewzőnyben a Fiorentina is ott volt, csupán a friissesség és az átütőerő hiányzott belőlük. Sokszor rácsavarodtak a labdára, nem tudták mit akarjanak vele kezdeni. Hiányzott belőlük az ötlet. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.02.12. 14:21:01

@Pietro87: Nem is feltételezném rólad, hogy csak hecc kedvéért.

Érdekes, hogy a yahoo és a gazzetta sem ír hatalmas különbségről.

Amire még emlékszek, hogy Jovetic egy igazán veszélyes helyzete mellett legalább háromszor felrúgta a labdát az Alpokba. :)) Meg a második félidőben gyakran volt olyan érzésem, hogy a Juve takarékoskodik. És Montella levette mindkét csatárát még a hajrá előtt, mert látta, hogy csak kínlódnak.
süti beállítások módosítása