Olasz fórum

Olasz fórum

Kilábalt a Roma és a Juvével elhúztak a mezőnytől (Inzaghié a forduló)

2013. december 10. - Pietro87

Méghozzá nem is akármilyen ellenféllel szemben tette ezt, hiszen vasárnap fél egykor a Fiorentina látogatott az Olimpicóba. Kellett a sikerhez egy megállíthatatlan Gervinho, akivel már sokkal jobban működött a támadó gépezet; egy a jobb korait idéző De Sanctis. A rangadóhoz mérten a firenzeiek is rászolgáltak volna legalább az egyik pontra, de vasárnap a Romának jött ki jobban a lépés, na és Garcíának, aki remekül cserélt Destro beállításával. A sokáig sérüléssel küszködő csatár visszatértével győzelemhez segítette klubját.

Pénteken kezdték a játéknapot, ahol a címvédő különösebb megerőltetés nélkül, a BL-re hangolva verte meg az egyre lejjebb csúszó bolognaiakat. Másnap ez a tett nem sikerült a további két BL-es csapatnak. Előbb a Milan nem tudta elhozni a három pontot Livornóból, majd a Napoli szenvedett meg otthon a meglepően bátran játszó Udinese ellen.

Aki azt hitte, hogy a római, vagy a gólgazdag nápolyi meccs lesz majd a forduló legje, az tévedett, hiszen végül a zárómeccs vitte el a címet. Milánóban az Inter fogadta a Parmát úgy, hogy a parmaiak már három éve nem találtak be a Meazzában és inkább az Inter sikerét várta a közvélemény is. Ennek ellenére a meccs elején a Parma talált be és még a szünet előtt jött Inter gólra is tudtak válaszolni. Ez volt a hatalmas Handanovic baki - ritkán látni ekkora kapus blamát. A Parma, ahogy az Udinese is többször megnyerhette volna a meccset és nagyon meglepő volt, hogy a 3-3 után, inkább nekik adódtak helyzeteik. Friuli társaikhoz hasonlóan ők is sokkal frissebbek voltak ellenfelüknél. Mazzarriék számára ez már a harmadik döntetlen volt zsinórban.

Délután nagyjából papírforma eredmények születtek, bár a Toro - Laziótól sokan inkább döntetlent vártak. A hazaiak végül be tudták húzni, de ebben a győzelemben tényező volt a szerencsefaktor és, hogy a Lazio szinte már darabjaira hullott Petkovic keze alatt. Aminek nem is maradt el a következménye: Lotito ultimátumot adott ki, vagy 9 pont a következő 3 meccsen (Trabzonspor, Livorno, Verona), vagy repül az edző.

A Samp legyűrte a Cataniát és menekül a veszélyes zónától, Sassuolóban tudott nyerni a Chievo. Utóbbi csapat kapuját október 31-én sikerült bevenni! Visszatért a győzelem útjára a Verona is, amely hátrányból tudott nyerni, ezt a Cagliari is leutánozta, akik a Genoát állították meg.

Tippversenyünket ezúttal Inzaghi nyerte 2+4-es szelvényével.

Az állás pedig:

1. madbalee és Inzaghi 5-5
2. Lucarelli és Pietro87 2-2
3. 406coupé és mbemba 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr355684459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.11. 10:01:39

Ebből az Interből valahogy nem akar kiszakadni a nagyobb teljesítmény, pedig szerintem bennük van az! S ugyanúgy hiányzik a nagy teljesítmény Ranocchitól, Guarintól, Alvareztől, pedig bennük van!

S ebből a szempontból szerintem Mazzarri jó edző, vele lehet építkezni, hosszan bízik embereiben, akik - pontosan azért, mert bíztak bennük - bizalmasai (+ értelemben) lesznek.

Handanovic bakija pedig... aki nem látta, keresse!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.11. 10:59:22

Ha valakinek kétsége lett volna, hogy jobb volt a Chievo, mint a Sassuolo: ))

www.chievoverona.it/it/video/highlights-sassuolo-vs-chievoverona-0-1

madbalee 2013.12.12. 18:30:17

@mbemba: Mazzarri jó edző azt adom. De hogy ebben az Interben valami komolyabb lenne mint a dobogó azt nem. A mi keretünknél szerintem nem jobb az övék.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.13. 06:45:51

@madbalee: Beérnék azzal ott is, a Milannál is. Szerintem az Interben több az ismeretlen faktor, vagyis idővel még kinőhetik magukat.
Guarin, Kovacic, Taider, Icardi,... nem tudhatjuk meddig nőnek.

A Milanban nincs ennyi kérdés, szerintem!

madbalee 2013.12.13. 10:13:11

@mbemba: Icardi, Kovacic aki szerintem kinöheti magat Guarin erös jo player lehet max. Taider meg talany.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.13. 11:05:27

@madbalee: A Nápoly ellen még jobban figyelek, majd!
süti beállítások módosítása