Olasz fórum

Olasz fórum

Akkor már el is dőlt volna? (megint Inzaghié a foduló)

2014. március 10. - Pietro87

Nem is alakulhatott volna jobban ez a hét a Juve számára, hiszen míg ők a Fiorentinát gyűrték le 1-0-ra, ugyanilyen eredmény született Nápolyban is, miután már csak díszkörök maradtak a szezonzáróig. Pedig még hátravan 11 forduló, de ez a 14 fór, akárhogy is nézem, tetemes előny a zebrák javára. Igaz, a Roma még pótol majd egyet a Parma ellen, de ez már nem sokat fog zavarni az összhatáson. Ugyanez elmondható a Napoli - Fiorentina csörtére is: már 10 pont a diffi, és Montella csapatának jelenlegi formája, eléggé egy rossz középcsapatéra hajaz. Sőt ezzel olyannyira összeugrott itt a tabella, hogy egy sikeres pótlás esetén, a Parma akár a negyedik helyig is felszökhet a táblán.

Hátul sem dőlt el még semmi: Bolognában osztoztak a pontokon, a Catania is így tett és csupán a Chievo tudott nagyobb levegőhöz jutni azzal, hogy a kései Gilardino gól után sem estek kétségbe, és behúzták a fontos meccsüket. A Livorno előtt pedig hiába volt óriási lehetőség: azt a  két gólos előnyt, melyet egy félidő alatt felépítettek a Samp ellen, képesek voltak a másodikban leadni (4-2).

Szóval összegzésként azt lehet mondani, hogy legelöl már leosztották a helyezéseket - szerintem a Roma is megtartja a másodikat -, így érdekesség már csak az lesz, hogy a tömörülések után, kik futnak be még Európába és mely együttesek kezdhetik meg jövőre is ebben a ligában a szezont.

Nagyon sajnálatos hír még, hogy Strootman - aki eleve sérülten lépett pályára Nápolyban - térdszalagszakadást szenvedett, mely után 6-9 hónap kényszerpihenőre szorul. Így a holland csapat motorja és egyik legfontosabb láncszeme hiányozni fog Brazíliából. Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy mindez kinek a felelőssége. Állítólag nem az a lába sérült meg, mely pár nappal előtte Franciaországban, de hogy ez belejátszik a csúnya sérülésébe, azt joggal lehet állítani.

A játéknapon egyébként csak két döntetlen született, egy vendégsiker mellett - az Atalanta megtréfálta a Laziót -, hétszer örülhettek a hazaiak.

Inzaghi (1+6) a hétvégén sem tudott leállni, így már egyedül vezeti a tabellát. 

1. Inzaghi 8
2. madbalee 7
3. Lucarelli 5
4. mbemba, 406coupé 3 - 3
5. Pietro87 2
6. Automata Hari 1

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr55853286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.03.10. 22:26:49

Keveséke adalék a Parmához: ha csak a 2014-ben szerzett pontokat számolnánk össze, akkor a Párma lenne a második!!!!!!!

Szegény Strootman, szegény Roma!

madbalee 2014.03.11. 09:41:09

@mbemba: Sajnalom en is a Strootmant, Roma remelem azert nem fog kipukkadni.

A Parma stathoz amikor a Roma az Interrel harcolt a bajnoki cimert volt azt hiszem egy olyan szezon, hogyha csak az elsö 45 perc lett volna ervenyes minden meccsen akkor a Roma lett volna siman bajnok.

Spalettit tenyleg kirugta a Zenit?

Inzaghi 2014.03.11. 13:03:42

Bocsi, de ha az előző két fordulót megnyertem akkor szerintem 8 győzelmem kellene legyen. Megnéznétek légyszives. Köszi

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.03.13. 14:43:56

@Inzaghi: Utánanéztem, jogos. Előző posztot nem én írtam, abban hiányzott egy győzelmed.

Lucarelli 2014.03.15. 06:31:48

Atalanta-Sampdoria 2:1
Livorno-Bologna 2:0
Hellas Verona-Internazionale 0:1
Sassuolo-Catania 1:1
Milan-Parma 2:1
Cagliari-Lazio 1:0
Fiorentina-Chievo 3:0
Genoa-Juventus 0:2
Torino-Napoli 1:2
Roma-Udinese 2:0
süti beállítások módosítása