Olasz fórum

Olasz fórum

Az Ördög Hídja

2014. december 21. - mbemba

ponte_h3hep_t0.jpgVan itt az olaszfórumon egy hidas sorozat, a minap pedig láttam a neten egy olyan hidat, amelyiket lehetetlen nem megmutatni.

A helyszín Lucca megye, Toszkána. A csoda neve az Ördög Hídja, vagyis Ponte del Diavolo, hivatalos nevén a közelben lévő templom miatt Ponte della Maddalena. A középkorban épült a híd, azóta természetesen sokszor foltozták, leginkább akkor változott az összkép, amikor a kilencszázas évek elején még egy ívet tettek mellé egy sínnek helyet szorítva.

Van legendája is a Maddalenának! Az embereknek gyorsan kellett volna a híd, ezt pedig csak az Ördög vállalta; úgy vállalta, ha a hídon áthaladó első ember lelke az övé lesz. A ravasz toszkánok azonban – annak a hírében állnak ma is – egy kutyát eresztettek oda, akit az Ördög el is ragadott azonnal. Így verték át Őkelmét.

A híd pedig gyönyörű!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr217001403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2014.12.22. 00:02:08

van még néhány ilyen nevű híd. Én a Cividaléira emlékszem pld. Aminek a legendája is az. it.wikipedia.org/wiki/Ponte_del_Diavolo_%28Cividale_del_Friuli%29

de ahogy látom, tele van velük a világ:
en.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_Bridge
és szinte mind u.úgy épült :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.12.22. 08:56:27

@oleandro: Illúzióromboló, de kedves! :) A kutya helyett malac pedig még színesebb is.

lutria 2014.12.22. 18:39:28

Ha a szerződésben az szerepelt hogy az első átkelő EMBER lelke az ördögé akkor miért érte be egy kutyáéval?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.12.22. 23:26:20

@lutria: Képzeld, nem volt szerződés, csak szóban egyeztek meg!
Öreg hiba! :)
süti beállítások módosítása