Olasz fórum

Olasz fórum

Mindenki Totòja (Salvatore Schillaci, régi arcok, 2.)

2015. február 14. - mbemba

schillaci_2.jpgschillaci_1.jpgŐ az a játékos, akinek elég volt féltucatnyi meccs, hogy kitörölhetetlenné tegye nevét a focitörténelemben. Ő az, aki az 1990-es világbajnokság gólkirálya lett. De ennél a ténynél is sokkal jobban emlékszünk Totò Schillaci szemére. Hihetetlen szenvedélyek sütöttek onnan.

A szicíliai a vébé után is a Juvében folytatta, majd az Interben próbálkozott, aztán Japánig meg sem állt. Ott bajnok lett, de mondta, hogy a heti három meccs bizony meggyötörte, pedig amúgy igen jól érezte magát.

Nem edzősködött, mert inkább szülővárosában, Palermóban akart lenni a családjával – maga nyilatkozta. Így döntött egy palermói sportközpont újjászervezése, illetve vezetése mellett. Három gyermek született első házasságából – egyikük ma már egy fociiskolát vezet –, mindhárman már nagykorúak. Nemrég vágott bele a második házasságába.

A sportközpont vezetése mellett maradt idő arra is, hogy egy úgynevezett valóságshow-ban (Isola dei famosi) szerepeljen, hogy meghívottja legyen mindenféle focis műsoroknak, kicsit (bő két évig) belemártotta magát az önkormányzati politikába is – a Forza Italiával tette ezt –, de szereplője egy, a maffiával foglalkozó sorozatnak is – mint maffiafőnök.

És majdnem utolsósorban: maradt ideje hajátültetésre is! ,,Ragaszkodok ahhoz, hogy fiatal maradjak. Vannak barátaim, akik elengedték magukat, én mindig a legjobb énemet akarom nyújtani.”

Ahogy jól esik, Totò!

Schillacinak tavaly decemberben volt ötvenedik születésnapja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr757175897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maracanazo · http://mindenuruguay.blog.hu/ 2015.02.16. 01:20:56

Soha nem ismertem volna fel ezzel az új, legalábbis számomra új, külsővel. Felejthetetlen volt a '90-es vb-n.

csarlee 2015.02.16. 17:31:57

Jaj, ez mekkora volt de marha szép gólokat lőtt!
süti beállítások módosítása