Olasz fórum

Olasz fórum

Veronai virágpiac (anno, 7.)

2015. október 16. - mbemba

Egy alapítvány arra jutott, hogy a Piazze Erbe Olaszország legszeretettebb tere a nagyvilágban (olasz wikipéd infó). Valószínű, ez nem így van, de a vélekedés alapja az lehet, hogy a tér szerepe ma is nagyon hétköznapi és ugyanaz már évszázadok óta: piac! Zöldségpiac már nagyon régóta. Igaz, ma már mindent árulnak helyiek, afrikaiak és kínaiak, mint azt sokszor láttam, mivel kedvenc csapatomat, a Chievót néha-néha meglátogattam.

A Chievo felfedezésében segítő bácsi barátom mutatta meg a tér közepén lévő kőtömbnél a mércét, amelyik segítségül szolgált a portékák minősítésekor.

Olvasom, hogy valamikor villamos haladt át a téren. Bámulni itt nem csak a termékeket lehet, hanem azokat a kincseket is, amelyek a teret körülölelő paloták falain vannak. Gyönyörű freskők, gyönyörű hangulat!

A képet egyébként az angol Albert Goodwin festette 1875-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr797975233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása