Olasz fórum

Olasz fórum

Ingyenes napok Pompejben (és máshol is)

2019. február 27. - mbemba

Minden olasz állami múzeumot, illetve látogatóhelyet, múzeumi helyszínt évente 20 alkalommal ingyenesen lehet meglátogatni.

Ezt az információt a vesuviolive oldalát böngészve szúrtam ki. Tetszik önmagában a gondolat, de a napok kiválogatása szintén megnyerő. Egységes egész Olaszországban, hogy március 5 és 10 között nem kell fizetni a belépésért – a múzeumok hete (settimana dei musei) lenne ez az időszak –, továbbá októbertől márciusig a hónap első vasárnapján sem.

Pompejben ingyenes a belépés március 3-án, mivel 1740-ben ezen a napon kezdődtek a feltárások, május 8-án egy védőszent okán, június 8-án Giuseppe Fiorelli születése az alibi – ő volt a feltárási terület első igazgatója, a szerelmesek napján, ami már odébb ugyebár. Április 25-én, a nemzeti ünnepen, illetve október 24-én, amikor Krisztus után 79-ben kitört a Vezúv, legalábbis a tudomány legújabb állítása szerint.

Az olaszfórum járt ott :) és fog is még menni, mert Pompeji hihetetlen, felfoghatatlan, ugyanakkor, nagyon valóságos!

De jussatok el, ha tehetitek a torinói filmúzeumba, Fenestrellébe, a Ferrari múzeumába,...

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr6614656977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása