Olasz fórum

Olasz fórum

Visszatértek (Roma-Reggina 3-0, Serie A, 3. forduló)

2008. szeptember 20. - mbemba

Jól jött ez a meccs a Romának. Úgy lehetett gondolni, hogy már a kolozsváriak elleni meccs is jól fog jönni, de tudjuk nem így történt.

Most sikerült! A Roma lépett előre egy nagyobbat. A tartópillérek közül többen is jól játszottak, elsősorban Aquilani és Panucci – egyáltalán nem csak góljaik miatt. És ami ugyanennyire megnyugtató a Farkasoknak: Totti és Perrotta is úgy játszott pár percet, hogy villanni, már-már villogni tudtak. Előbb, Pupone (Óriásbébi) egy hatalmas passzot adott Perrottának, amiből utóbbi kapufát rúgott, mielőtt megtudta volna, hogy les volt. Az utolsó percben pedig Totti vérbő lövése utáni kipattanót rúgta be Perrotta. Lehet rájuk számítani, ezt jelezték!
 
Panucci kapitány 
 
A Reggina állta az ostromot és még előre is játszogatott az első félidőben, azonban akkor is egyértelműen a Roma volt az úr a pályán. Aquilani jól játszotta elől a kreatívat, voltak ebben partnerei, Menez, Taddei és Brighi odaért mellé, Vucinic mellett természetesen. Utóbbitól ki kell emelni, hogy hihetetlen mit vállalt magára – vagy, hogy mit bíztak rá. Nem is egyszer egészen hátul szerelt. Riise is mutatta, hogy előrébb lépett egyet az eddigiekhez képest. De Rossi ellenben néha bizonytalankodott, idétlenkedett. A gól jókor (45. perc) jött, mert a félidőnek ezúttal nem kellett, hogy feszültséggel teljen.
 
Aquilani gólja után, pedig már a déliek megadták magukat, vagyis bevallották maguknak, hogy nem telik többre. A gól viszont megérdemel egy pár szót. A nagy kedvvel játszó, virgonckodó kedvenc vezette a labdát métereken át és, amikor olyan helyzetbe jutott, hogy más lehetősége már nem is volt, egy igen kis mozdulattal, a tizenhatosra beérve, akkora gól rúgott a rövid fölsőbe, hogy azt még sokáig megemlegetik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr77673501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.20. 23:55:17

Szép meccs volt és valóban Vucsinics nagyon sokat dolgozott, megérdemelte volna, hogy bemenjen az ülős lövése. Bárcsak lenne egy ilyen csatára a magyar válogatottnak! Panucci egy igazi bajnok és hihetetlen, hogy védő létére milyen határozott a kapu előtt. Még most is válogatottban a helye! Abban meg nagyon reménykedem, hogy Aquilani nem sérül meg az idén, mert akkor ez a mostani végre tényleg az ő szezonja lehet. A Capitano és Perrotta is bíztatóan mozgott, szerintem az októberi Inter elleni rangadón már az igaz Capitanot láthatjuk.
süti beállítások módosítása