Olasz fórum

Olasz fórum

Gonosz angolok (videó a Taibi-féle potyáról, illetve pontmentő fejeséről)

2008. november 01. - mbemba

Massimo Taibi egy nagyszerű kapus volt! Ebben meg kellene állapodni és utána lehet előhozakodni a hírrel, hogy az angol Times őt választotta a Premier League legrosszabb kapusának.

Nyilván az angolok többsége arra emlékszik, hogy az olasz egy meccsen, egy korántsem nagyszerűen meglőtt labdát, ahelyett, hogy elkapna, átenged, a hasa alatt, a lába között; a labda pedig fájdalmas lassúsággal átgurul a gólvonalon. Ekkor kapta bizonyára a Blind Venetian (Velencei Vak) gúnynevet. Mindent összevetve a Premier League-ben, négy meccset védett. Mindezt a Manchester United kapusaként tette az 1999-2000-es idényben.
 
A nevezetes potya
 
Taibi előtte és utána is bárhol járt, mindenütt nagyszerűen védett, volt, ahol fantasztikusan. A Piacenza kapusaként igazi tizenegyesölő volt, ezért is igazolta le a Milan. Onnan került a velenceiekhez, majd a lagúnák közül Manchesterbe. Hazamenetele után a Regginához szerződött, ahol az angliai kudarcot törölni tudta. Kapus létére pontmentő gólt fejelt az Udinese ellen, a 89. percben 0-1-es állásnál. A gól természetesen megmaradt sokaknak, az azonban nem annyira, hogy a sikeres fejes előtt ugyancsak ő fejelt kapura, azonban, akkor még csak szöglet lett belőle (korábban akcióból, kapusnak gólt szerezni, a jónevű Michelangelo Rampullának sikerült, 1992-ben. Rampulla, akkor a Cremonese kapusa volt, majd Juveé). A kalábriaiak, a gól ellenére kiestek, de Taibi csapatkapitánnyá és nagy-nagy kedvenccé lépett elő. Ennek ellenére a hálóőr továbbállt, az Atalanta, majd a Torino kapusa lett.
 
Jelenleg fociiskolát működtet, amint az kiderül hivatalos honlapját látogatva: www.massimotaibi.com 
 
A Reggina-tábor megőrül Taibi gólja után

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr60743541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása