Olasz fórum

Olasz fórum

Tanári sms-ek haza a szülőknek

2009. január 28. - mbemba

Renato Brunetta közigazgatási miniszter egyetértésben Mariastella Gelmini, oktatásügyi miniszterrel úgy döntött, hogy egy éven belül telefonüzenetben közlik a szülőkkel a gyerekek jegyeit, hiányzásait. A srácok viselkedéséről alighanem e-mailekben kapnak üzenetet a szülök.

A Repubblica újságírója mindenesetre talált olyan diákot, aki nem ért egyet a döntéssel: ,,Úgy tűnik, ez már megint egy demagóg húzás. Nem úgy tűnik számomra, hogy ez a legnagyobb gondjuk az iskoláknak. Arra nincs pénz, hogy a helyettesítőt kifizessék, nemhogy arra legyen, hogy a szülőkkel sms-ben üzengessenek! Honnan lesz pénz az üzenetekre?”
 
A miniszterasszony szerint természetesen nincs fontosabb a személyes találkozónál, megbeszéléseknél, viszont az iskolának kötelessége tudatni a szülőkkel azt, hogy mi is történik a csemetékkel az iskolában. És ez egy eszköz. Ugyanő mondta, hogy a módszert már alkalmazzák Olaszországban, és ahol alkalmazzák ott bizony nagyon is bevált.
 
Elhangzott az a vélemény is, hogy fölösleges az üzenetküldés, mert pontosan azoknak a szülőknek a gyermekei járnak az iskola mellé, amelyek amúgy sem foglalkoznak az utódokkal. Azt mindenki elismeri, hogy a hiányzások száma egyre nagyobb és hogy ez nem jó.
 
A szülők részéről is volt ki kifejtette véleményét: ,,Nem idegenkedünk az új eszközöktől, de kérdezzük kié lesz az üzenetküldés felelőssége? Ki állja a költségeket? Eddig a kommunikáció többnyire írásban történt, ez változhat is, de a szülőkkel együtt kell dönteni.
 
Mariastella Gelmini munkája közben is nagyon szívesen él mindenféle új lehetőséggel, melyekkel még csak barátkoznak más politikusok. Az sms-ek mellett a Youtube-ot szintén bátran használja, a minap például saját oldaláról jelentette be, hogy az érettségizők iskolatípusonként milyen tantárgyakból fognak érettségizni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr15906489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása