Olasz fórum

Olasz fórum

A Lazióé a kupa

2009. május 13. - mbemba

A meccs úgy indult, hogy az utolsó derbi jutott eszembe: Zarate rögtön vezetést szerzett egy szép lövéssel, aztán… a folytatás nem azt hozta, amit az említett meccs.

Ugyanis a Samp egyenlített: Cassano talán először szabadult el védőitől átívelt Stankevicius lefejelte, Pazzini pedig persze, hogy úgy tette bele fejét, hogy jó legyen. A Lazio aztán kezébe vette a meccset, persze itt nem kell semmi extrára gondolni, de egyszerűen többet vállaltak támadásban a rómaiak. Eleinte kis túlzással csak Zarate, a második félidőben azonban Foggia is villogott – legalább kétszer. A legnagyobb helyzet azonban még az első félidőben volt: Kolarov kíméletlenül rábikázta, Castellazziról a legtermészetesebb, hogy kijött a labda, aztán Pandev a Samp kapusát naggyá tette.
 
Közben a közvetítés is lehiggadt, az olasz szerkesztő megnyugodott és nem a rosszabbnál rosszabb kameraállásokat szolgáltatta. Egy finomságra, melyért senki nem felelős és melyet csak egy túlzottan is nem a lényegre figyelő ember vett észre, azonban felhívnám a figyelmet: a ,,Visitate Israele” reklámfényújság villogása közben hangzott el, hogy: ,,úgy látszik a felek állóháborúra rendezkedtek be!
 
A pályán látványos dolgok csak ritkán történtek. Igaz ez a hosszabbításokra is, ugyanis maradt az 1-1. Jött a Lazio, a Samp hívek pedig aggodalmaskodhattak, mikor Zarate lábán volt a labda, de ezentúl csakis a hősies előretörések jelentettek izgalmat.
 
A tizenegyeseket Cassano kezdte és hibázott a derék fiú, aztán később Rocchi is tévesztett. A nagyot küzdő Campagnaro azonban ismét hibázott a Samp részéről és ez már a végkifejlet volt, mert párja, Dabo belőtte. 7-6 lett a vége!
 
1958, 98, 2000, 2004 után ötödször kupagyőztes a Lazio!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr241120372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 00:33:25

- ,,Visitate Israele” reklámfényújság villogása közben hangzott el, hogy: ,,úgy látszik a felek állóháborúra rendezkedtek be! - lol!

ulver 2009.05.14. 08:58:13

Nem volt egy jó meccs, igazi kupadöntő volt, nagy küzdés (küszködés), ráadásul még nem is a Samp nyert.
A Visitate Israele tényleg jó volt (egyébként valószínűleg sok Lazio szurkoló megy majd nyaralni Izraelbe, a reklám elér a célcsoporthoz :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 10:30:49

Mbemba ezt visitate Israele megnyilvánulást bevenném a blogunkba, már engedelmeddel.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.14. 13:21:12

@ulver: Engem ami meglepett, hogy minőségi különbséget éreztem a két csapat között - első persze a küzdelem volt. Ráadásul úgy, hogy Pandec és Foggia nem is voltak a legjobb fizikai állapotban. Aztán lehet, hogy a Marassiban ez pont fordítva lett volna.

@popp: Persze, persze!

Zigi 2009.05.14. 14:45:35

Na,ezzel a kupagyőzelemmel legalább meg lett mentve a szezon.Szép volt fiúk!

oleandro 2009.05.14. 14:55:36

Az elején meghallgattam a kommentátorokat, aztán végképp elment a kedvem ettől a meccstől. Inkább néztem a spanyolokat.
Amúgy pedig póóó-popopopo-póó-póó biancoazzurri b....-i!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.14. 15:57:01

@oleandro: Azért óriási hangulatot csináltak a lazialék és a Samp fanok, ezt el kell ismerni. Én kapcsolgattam a spanyol és az olasz meccs között, de nekem úgy tűnt, hogy a hosszabbítás a Sampé volt. A tavalyi balfaszkodásai után nekem igazi meglepetés Muslera teljesítménye, a tizik többségén is rajta volt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.14. 19:17:57

@Zigi: És gondolom reménykedsz, hogy jövőre előzni fogtok! :))

madbalee 2009.05.14. 19:56:06

@popp: Hát igen Muslera idén jobban muzsikál. Az a tökéletes jelző amit te használtál a tavalyi tevékenykedésére:))

Én a Sampnak szorítottam, mert úgy gondolom a nemzetközi porondon ők jobbat tudtak volna nyújtani. Bár ha nyáron a Lazio jól erősít talán talán domboríthat kicsit.
süti beállítások módosítása